Tableau AI-användning

Tableau AI drivs av generativ AI med Einstein. När du använder Tableau AI:s funktioner för generativ AI förbrukas Einstein-förfrågningar och eventuellt Data Cloud-krediter. Einstein-förfrågningar är ett förbrukningsmätvärde för generativ AI.

Obs! Vissa generativa funktioner för Tableau AI kommer inte att vara tillgängliga förrän 2024.2

En enda Einstein-förfrågan består av ett enda API-anrop till en stor språkmodell (LLM) som stöds. Storleken på anropet, mätt i antalet ord i uppmaningen och svaret, kan öka antalet Einstein-förfrågningar. Mer information om Einsteins användning finns i Einstein-förfrågningar(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Generativ AI med Einstein har också en funktion för granskning av data med hjälp av generativ AI (även kallad Audit Trail) som gör att informationssäkerhetsteam kan övervaka Einstein Förtroendelagers funktioner, inklusive datamaskering och toxicitetsidentifiering. Den här funktionen, om den är aktiverad, använder Data Cloud-krediter för intag, lagring och bearbetning av AI-användningsdata.

Dessa funktioner hjälper till att upprätthålla säkerheten och korrektheten hos de genererade AI-svaren. Data som samlas in av den här funktionen lagras i din Salesforce Data Cloud-instans, med hjälp av krediterna som tilldelades under köpet av Tableau AI.

Mer information om Audit Trail eller Data Cloud-användning finns i Generative AI Audit and Feedback Data(Länken öppnas i ett nytt fönster) and Data Cloud Billable Usage Types(Länken öppnas i ett nytt fönster) (på engelska) i Salesforce-hjälpen.