Aktivera Tableau AI för en plats

Tableau AI förser hela Tableau-plattformen med pålitlig generativ AI med Einstein. Tableau AI kan förbättra dataanalysen genom att automatiskt generera beräkningar för Tableau Prep-flöden, rekommendera insiktsfulla frågor för att utforska data, sammanfatta nyckelmätvärden och skapa övertygande visualiseringar direkt från datauppsättningar.

Tableau AI drivs av Einstein AI och ärver Einsteins förtroendelager(Länken öppnas i ett nytt fönster) och säkerhetskontroller. Mer information om Tableau AI finns i Tableau AI(Länken öppnas i ett nytt fönster). Allmän information om Einsteins generativa AI finns i Om Einsteins generativa AI(Länken öppnas i ett nytt fönster) (på engelska) i Salesforce-hjälpen.

Förutsättningar

Om du vill använda funktionerna för generativ AI i Tableau måste du först aktivera dem för platsen. Om du till exempel vill leverera personliga, smarta och kontextuella mätvärden och insikter för företagsanvändare direkt i deras arbetsflöde markerar du kryssrutan Tableau Pulse.

Om du vill aktivera Tableau AI för Tableau Prep eller Tableau Catalog måste du ha Tableau+ och en anslutning till en Salesforce-organisation med Einsteins generativa AI konfigurerat.

Du konfigurerar Einsteins generativa AI för din Salesforce-organisation genom att slutföra stegen i Konfigurera Einsteins generativa AI(Länken öppnas i ett nytt fönster) (på engelska) i Salesforce-hjälpen. Mer information om Tableau+ finns i Om Tableau+(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Konfigurera Tableau AI

Använd den här inställningen för att aktivera generativ AI för specifika funktioner i Tableau.

Obs! Den här funktionen använder generativ AI, som är byggd på Einstein Förtroendelager. Dina data skyddas tack vare data- och integritetskontroller som är omärkbart integrerade i användarupplevelsen. Mer information finns i Einstein Förtroendelager(Länken öppnas i ett nytt fönster).

1. Logga in på Tableau Cloud som platsadministratör.

2. På den plats där du vill aktivera generativ AI klickar du på Inställningar.

3. I delen Tableau AI markerar du kryssrutorna för de funktionsområden där du vill aktivera generativ AI.

Ett avsnitt på sidan Platsinställningar, fliken Allmänt med rubriken ”Tableau AI”, som beskriver funktionerna hos Tableau AI, ett kraftfullt verktyg för språkteknologi. Det här avsnittet innehåller kryssrutor som du kan markera för att aktivera funktioner för generativ AI.

4. Välj Tableau Pulse: Sammanfattar insikter om nyckelmätvärden så att användarna kan få personliga insiktssammanfattningar och en snabb översikt över viktiga förändringar i mätvärdena. Mer information om generativ AI i Tableau Pulse finns i Tableau AI i Tableau Pulse(Länken öppnas i ett nytt fönster).

5. Om du vill aktivera Tableau AI för Tableau Prep eller Tableau Catalog loggar du in på din Salesforce-organisation.

• Klicka på Anslut till Salesforce.

• På sidan Logga in|Salesforce anger du dina inloggningsuppgifter för Salesforce-organisationen. Salesforce-organisationen måste ha Einsteins generativa AI aktiverat så att du har tillgång till det och krediter för Einstein-förfrågningar. Mer information om Einstein-förfrågningar finns i Använda Tableau AI(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Salesforce-inloggningssida med fält för användarnamn och lösenord och en blå Logga in-knapp.

• Klicka på Tillåt på sidan Tillåt åtkomst.

• När du väl har anslutit till Salesforce-organisationen aktiveras kryssrutorna för de extra Tableau AI-funktionerna. Du kan också redigera, testa eller ta bort anslutningen efter behov.

Funktioner som kan aktiveras för Tableau AI

6. Välj Tableau Prep: Föreslår beräkningar för ditt flöde för att göra det möjligt för användare att skapa beräknade fält i Tableau Prep genom att beskriva beräkningen på vanligt språk. Mer information om generativ AI i Tableau Prep finns i Använda Einstein Copilot(Länken öppnas i ett nytt fönster).

7. Välj Tableau Catalog: Skapar utkast för resursbeskrivningar för att göra det möjligt för användare att automatiskt generera beskrivningar av datakällor, arbetsböcker och tabeller. Mer information om generativ AI i Tableau Catalog finns i Hantera webbinnehåll(Länken öppnas i ett nytt fönster).