Skapa en grupp och lägga till användare i den

Som platsadministratör kan du ordna Tableau Cloud-användare i grupper så att det är lättare att hantera flera användare. Grupper kan också användas av användare (som platsadministratörer, projektägare och innehållsägare) för att tillämpa behörighetsregler för Tableau-innehåll.

Användarna kan tillhöra flera grupper.

Skapa en grupp

1. Klicka på Grupper på en plats och klicka sedan på Ny grupp.

2. Ge gruppen ett namn.

3. Gör något eller bådadera av följande:

1. Om platsen är licensierad med den användningsbaserade modellen för för inbäddad analys markerar du kryssrutan Tillåt åtkomst på begäran för att aktivera funktionen för åtkomst på begäran för inbäddning av arbetsflöden.

Mer information finns i Åtkomst på begäran med anslutna program med direkt förtroende(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Åtkomst på begäran med anslutna program med OAuth 2.0-förtroende(Länken öppnas i ett nytt fönster).

2. Välj Bevilja roll vid inloggning och välj en minsta platsroll för gruppen. Mer information finns i Bevilja licens vid inloggning.
  4. Klicka på Skapa.

Obs! Alla användare (utom användare med åtkomst på begäran) som läggs till på en Tableau Cloud-plats blir automatiskt medlemmar i gruppen Alla användare. Gruppen Alla användare finns som standard på alla platser. Du kan inte ta bort den här gruppen, men du kan ange behörigheter för den.

Lägg till användare till en grupp (sidan Användare)

1. Klicka på Användare på en plats.

2. Välj de användare du vill lägga till i gruppen och välj sedan ÅtgärderGruppmedlemskap.

3. Välj grupperna och klicka sedan på Spara.

Lägg till användare i en grupp (sidan Grupper)

1. Klicka på Grupper i den vänstra navigeringsrutan och sedan på gruppens namn.

2. På gruppens sida klickar du på Lägg till användare.

3. Välj de användare du vill lägga till och klicka på Lägg till användare.