Felsöka prenumerationer

Det gick inte att återge ögonblicksbilden av vyn i det här mejlet korrekt.

Om du får ett abonnemang med detta felmeddelande kan det finnas flera orsaker:

• Referenser saknas: Vissa vyer publiceras med inbäddade inloogningsuppgifter. Du kan få ovanstående felmeddelande om de inbäddade inloggningsuppgifterna nu är föråldrade, eller om vyn publicerades på nytt utan de inbäddade inloggningsuppgifterna.

• Databasen tillfälligt nere: Om vyn har en live databasanslutning och databasen var tillfälligt nere när prenumerationen skapades, kan du få ovanstående felmeddelande.

• Tidsgräns för bakgrundsprocess: Som standard har bakgrundsprocessen som hanterar prenumerationer ett tidsgränsvärde på 30 minuter per vy för återgivning av en vy. Om återgivningen av en vy går utöver denna tidsgräns, resulterar nästa vy i arbetsboken i ett misslyckat jobb på grund av timeouten. I de flesta fall ger standardinställningen gott om tid. Men om bakgrundsprocessen hanterar en ovanligt stor och komplex instrumentpanel, kanske det inte är tillräckligt med tid. Du kan kontrollera administratörsvyn för Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt för att kontrollera om så är fallet. Använd kommandot tsm configuration set subscriptions.timeout för att öka tidsgränsen.

Kan inte se bilder i mejl

För att bilder av innehåll ska visas i ett prenumerationsmeddelande måste användare som prenumererar på vyer, förutom Visa behörigheter, också ha behörigheterna Ladda ner bild/PDF. Mer information finns i Behörigheter.

Kan inte prenumerera

Om du kan se en vy på Tableau Server och den har en prenumerationsikon () i det övre högra hörnet, kan du prenumerera på den.

För att prenumerera på en vy måste Tableau Server vara korrekt konfigurerad (beskrivs i Hantera prenumerationer(Länken öppnas i ett nytt fönster)) och vyn du prenumererar på måste antingen ha inbäddade referenser för dess datakälla eller inte förlita sig på referenser alls. Exempel på det senare är en arbetsbok som kopplas till ett utdrag som inte uppdateras, eller en arbetsbok vars data finns i en fil som ingick i arbetsboken vid publiceringstillfället. Att bädda in inloggningsuppgifter är ett steg som sker i Tableau Desktop (se Tableau-hjälpen(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information).

Ingen prenumerationsikon

Det går att se en vy men det går inte att prenumerera på den. Detta kan hända flera anledningar:

• Inga prenumerationer har schemalagts: Om inga prenumerationer har schemalagts eller om alla prenumerationsscheman har inaktiverats kommer prenumerationsikonen inte att visas. För att ställa in ett schema för prenumerationer, se Skapa eller ändra ett schema(Länken öppnas i ett nytt fönster).
  • Vyn använder en live-databasanslutning: Vyer med live-databasanslutningar, där du blir tillfrågad om dina databasuppgifter när du först klickar på vyn, är inte tillgängliga för prenumeration. En prenumeration innehåller en vy (eller arbetsbok), data och ett schema. För att leverera de data som krävs för vyn behöver Tableau Server antingen inbäddade databasuppgifter eller data som inte kräver inloggningsuppgifter. När det gäller live-databasanslutningar har inte Tableau Server inloggningsuppgifterna, utan endast de enskilda användarna har det. Det är därför som du bara kan prenumerera på vyer som antingen inte kräver inloggningsuppgifter eller som har dem inbäddade.
  • Tableau Server är konfigurerad för tillförlitlig autentisering: Du kanske också kan se en vy men kan inte prenumerera på den (ingen prenumerationsikon) om Tableau Server är konfigurerad för tillförlitlig autentisering. Se till att du har tillgång till abonnemang(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information.

Ta emot ogiltiga eller ”trasiga” prenumerationer

Om du har konfigurerat prenumerationer på test- eller utvecklingsinstanser av Tableau Server utöver din in-produktionsinstans, ska du inaktivera prenumerationer på dina icke-produktionsinstanser. Att hålla prenumerationer aktiverade i alla instanser kan resultera i att dina användare får prenumerationer som verkar vara giltiga men som inte fungerar. Eller så får de prenumerationer även om de har avslutat prenumerationen från vyn eller arbetsboken.

Saknade bilagor

Du kan lägga till en PDF-bilaga till din prenumeration om administratören har aktiverat detta. Om PDF-bilagan saknas i din prenumeration kan det bero på att PDF-filens storlek överskrider antingen e-postserverns storleksgräns eller den maximala storleksgränsen som ställs in av serveradministratörerna. I Tableau Server kan den maximala storleksgränsen för PDF-bifogade filer till prenumerationer justeras genom konfigurationsalternativet tsm subscriptions.max_attachment_size_megabytes. Mer information finns i Konfigurera aviseringar för serverhändelser och Skapa en webbplats för prenumerationer.

Från och med Tableau 2024.1 kan du skicka e-postmeddelanden med din egen sändningsserver, vilket gör att du kan skicka bilagor med en maximal e-poststorlek på 10 MB.

Om du vill aktivera den här funktionen går du till platsinställningarna, letar upp avsnittet Anpassa e-postmeddelanden och markerar rutan bredvid Använd din SMTP-server.

Obs! Om du använder din egen sändningsserver kommer Tableau att försöka skicka ett prenumerationsmejl med en delmängd av bilagan som är under gränsen på 10 MB, men detta kan inte garanteras. Om Tableau inte kan skicka bilagan kommer du att se ett meddelande som talar om att bilagan är för stor för att skickas.

Inaktiverade prenumerationer

Som standard avbryts en prenumeration efter fem på varandra följande misslyckade prenumerationer. För att ändra tröskelvärdet för antalet prenumerationsfel som kan uppstå innan de inaktiveras använder du alternativet tsm configuration set, backgrounder.subscription_failure_threshold_for_run_prevention. Detta anger tröskelvärdet för antalet misslyckade prenumerationer i följd som krävs innan prenumerationen inaktiveras. Det här är en serveromfattande inställning.

Det är endast serveradministratörer som kan konfigurera tröskelvärdet för antalet misslyckade prenumerationer innan en prenumeration inaktiveras. Information om hur du ställer in denna tröskel finns i Konfigurera en server för prenumerationer.

Administratörer får som standard inte e-post när en prenumeration suspenderas, utan kan välja att suspendera e-postmeddelanden per webbplats via Mina kontoinställningar.

Återuppta inaktiverade prenumerationer

Administratörer och abonnemangsägare kan återuppta abonnemang på flera sätt:

• från fliken Min prenumeration i Innehållsinställningar

• från fliken Prenumerationer per arbetsbok

• från fliken Prenumerationer under Uppgifter (endast serveradministratörer)

När en prenumeration återupptas återställs räknaren av misslyckade prenumerationer till noll. Nästa utvärdering av prenumerationen sker vid nästa schemalagda utvärderingstillfälle.

Det går inte att ställa in prenumerationsfrekvensen till ”När data uppdateras”

Du kan ställa in prenumerationer till att köras när ett utdrag uppdateras om arbetsboken använder en anslutning till ett publicerat utdrag. När du skapar eller ändrar en prenumeration kanske du inte ser ett Frekvens-alternativ om arbetsboken använder:

• Mer än en extraktuppdatering
  • Inga anslutningar till livedata

Prenumerationer anländer inte (”Fel vid e-postsändning. Kan inte skicka kommando till SMTP-värd.”)

Du kan se ovanstående fel i Windows Event Viewer om prenumerationer inte anländer och din SMTP-server använder krypterade (TLS) sessioner. För att skicka prenumerationer till en SMTP-server som är konfigurerad med TLS, måste du konfigurera säker SMTP på Tableau Server. Läs mer i Konfigurera SMTP-inställningar. (Om du upplever detta fel, observera att det fortfarande Tableau Server kommer att indikera att prenumerationer skickas i administratörsvyn Bakgrundsuppgifter för icke-utdrag(Länken öppnas i ett nytt fönster).)

Datakvalitetsvarningar

Datakvalitetsvarningar ingår i prenumerationsmeddelanden när:

• Tableau Server eller Tableau Cloud är licensierat med Datahantering. Mer information finns i Om Datahantering.
  • Tableau Catalog är aktiverad. Du hittar mer information i Aktivera Tableau Catalog.
  • I webbplatsinställningar markeras kryssrutan under Datakvalitetsvarningar i Prenumerationer.