Uppdatera data enligt ett schema

Du kan schemalägga uppdateringsuppgifter för publicerade extraktdatakällor och publicerade arbetsböcker som ansluter till extrakt. Nya scheman kan skapas av Tableau Server administratörer på sidan Scheman. Mer information finns i Skapa eller ändra ett schema.

För information om hur du uppdaterar flödesutmatningar, se Schemalägga flödesuppgifter(Länken öppnas i ett nytt fönster)

1. När du är inloggad på Tableau Server väljer du Utforska i den vänstra navigeringsrutan och väljer sedan Alla arbetsböcker eller Alla datakällor i listrutan, beroende på vilken typ av innehåll du vill uppdatera.

2. Markera kryssrutan för arbetsboken eller datakällan som du vill uppdatera och välj sedan ÅtgärderUppdatera extrakt.

3. I dialogrutan Uppdatera extrakt väljer du Schemalägg en uppdatering och utför följande steg:

• Välj önskat schema.

• Om tillgängligt, ange om du vill ha en fullständig eller gradvis uppdatering.

En fullständig uppdatering utförs som standard. Gradvis uppdatering är endast tillgänglig om du har konfigurerat funktionen i Tableau Desktop innan du publicerar extraktet. Mer information finns i avsnittet Uppdatera extrakt(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau-hjälpen.

• Klicka på Schemalägg uppdatering.