Framhävningsåtgärder

Med framhävningsåtgärder kan du fästa uppmärksamheten på intressanta markeringar genom att färglägga specifika markeringar och tona ned alla andra. Du kan framhäva markeringar i vyn med olika verktyg. Du kan t.ex. Manuellt välja de markeringar som du vill framhäva, använda förklaringen för att välja relaterade markeringar eller använda framhävningsverktyget för att söka efter markeringar i sitt sammanhang eller skapa en avancerad markeringsåtgärd.

I följande tabell beskrivs de olika metoder du kan använda för att markera i en vy, på en instrumentpanel eller i en berättelse.

FramhävningsmetodFördelarNär du kan använda detta
Välja markeringar
  • Välj manuellt en grupp markeringar som ska framhävas i en vy.
  • Ditt urval sparas med arbetsboken.

• När du manuellt vill framhäva ett urval markeringar och tona ned alla andra.
  • Fungerar bra för små domäner och vyer med små datamängder.

Förklaringar
  • Stöder envägs- och tvåvägsframhävande.
  • Framhäv med färg, storlek eller form.

• Du kan inaktivera eller aktivera framhävningsåtgärden för arbetsboken eller bladen från verktygsfältet.

• Urvalet sparas med arbetsboken och kan inkluderas på instrumentpaneler, i berättelser och i samband med publicering.

• När du vill fokusera på utvalda medlemmar i en vy och tona ned alla andra.
  • När du vill framhäva enbart med hjälp av förklaringen eller förklaringen och vyn.

• Fungerar bra för små domäner och vyer med små datamängder.

Framhävningsverktyg
  • Sök efter datapunkter i en vy med hjälp av nyckelord eller välj från en listruta.
  • Framhäv markeringar samtidigt som du upprätthåller kontexten för de övriga datapunkterna.

• Värdena uppdateras automatiskt när underliggande data uppdateras.

• De framhävningsverktyg som lagts till i arbetsblad visas även på instrumentpaneler och i berättelser.

• När du vill framhäva en markering eller grupp av markeringar för ett diskret fält som ingår i vyn.
  • När du vill göra ad hoc-jämförelser med omedelbar markering.

• Fungerar väl med stora domäner och stora datamängder.

Åtgärder (endast Tableau Desktop)
  • Framhäv data baserat på kriterier som du definierat.
  • Specificera de käll- och målblad som markeringsåtgärden ska tillämpas på.

• Specificera de fält som ska användas för framhävande.

• Du kan specificera olika typer av åtgärder som ska köras vid samma klickning (t.ex. filtrering och framhävande).

• När du vill bygga in interaktiv forskning i en instrumentpanel.
  • När du vill framhäva datapunkter på en instrumentpanel med hjälp av specifika fält.