Ta emot meddelanden, söka och dela med Tableau-appen för Slack

Med Tableau-appen för Slack kan du jobba och samarbeta direkt i Slack. I Tableau 2023.1 och senare kan du söka efter vyer och arbetsböcker och enkelt komma åt ditt favoritinnehåll och nyligen visat Tableau-innehåll i Tableau-appen för Slack. I Tableau-appen för Slack kan du också visa ögonblicksbilder av visualiseringar med länkar tillbaka till Tableau-platsen så att du kan utforska vidare. Vissa funktioner (som att dela och söka efter Tableau-innehåll från Slack) är inte tillgängliga i Tableau Server än. För närvarande kan Tableau Server-användare få aviseringar.

I Tableau 2021.3 och senare kan du få Tableau-meddelanden i Slack för datadrivna aviseringar, delade aktiviteter omnämnanden i kommentarer. Om meddelandet innehåller en vy eller arbetsbok som du har tillgång till, innehåller meddelandet även en visuell ögonblicksbild.

Administratörer kan ansluta en Tableau-plats till en Slack-arbetsyta för att aktivera Tableau-appen för Slack för hela organisationen. Mer information finns i ”Integrera Tableau med en Slack-arbetsyta” i hjälpen för Tableau Cloud eller Tableau Server .

När Tableau-administratören har anslutit Tableau-platsen till en Slack-arbetsyta gör du följande:

1. Lägg till Tableau-appen för Slack.
  2. Välj Anslut till Tableau.
  3. Logga in på Tableau-platsen.
  4. Auktorisera appen genom att välja Tillåt.

Obs! Mer information om integritet finns i integritetspolicyn.

Söka, dela och få tillgång till senaste och favoriter från Slack

På fliken Hem i Tableau-appen för Slack kan du söka efter vyer och arbetsböcker på din Tableau Cloud-plats.

När du har hittat det Tableau-innehåll du letar efter kan du välja dess namn om du vill öppna det direkt i Tableau eller välja Dela om du vill skicka innehållet till en person eller en Slack-kanal. Du kan också skriva ett anpassat meddelande för att berätta om det Tableau-innehåll du delar.

Sökrutan i Tableau-appen för Slack med resultatet för två Tableau-arbetsböcker.

Välj Dela med ögonblicksbild för att inkludera en förhandsgranskning (kallas i Slack för ”link unfurling”) av Tableau-innehållet i meddelandet. Du kan dela en ögonblicksbild om Tableau-innehållet inte innehåller filter som begränsar dataåtkomsten (till exempel säkerhet på radnivå). Ögonblicksbilden är synlig för alla personer du delar den med, oavsett deras behörighetsnivå.

En Tableau-länk som har delats i Slack, inklusive den förhandsvisade länken med en bild av arbetsboken och arbetsboksinformation.

Och utan att lämna Slack kan du komma åt nyligen visat Tableau-innehåll och dina Tableau-favoriter. På fliken Hem i Tableau-appen för Slack ser du de fem senast använda vyerna eller arbetsböckerna i Tableau. Du kan också komma åt fem av dina favoritvyer eller -arbetsböcker i Tableau.

Välj namnet på en Tableau-vy eller -arbetsbok för att öppna den direkt i Tableau eller välj menyn Fler åtgärder (...) om du vill dela favoritinnehåll eller nyligen visat Tableau-innehåll.

Ta emot Tableau-meddelanden i Slack

Kommentarer

Få ett meddelande när du @nämns i en kommentar för att hålla konversationen igång. Mer information finns i Kommentera på vyer.

Ett Slack-meddelande som visar att en annan användare nämnt dig i en kommentar i Tableau.

Dela

Se när en teammedleam skickar en Tableau-resurs till dig, som en vy, en arbetsbok eller liknande. Mer information om delning finns i Dela webbinnehåll.

En Slack-förhandsvisning av en Tableau-arbetsbok som har delats med dig

Datadrivna aviseringar

Du kan ange ett tröskelvärde för dina data och meddelas när värdet uppnås. Mer information finns i Skicka datadrivna aviseringar från Tableau Cloud eller Tableau Server.

Ett Slack-meddelande om en Tableau-instrumentpanel som har nått en definierad tröskel

Hantera Tableau-meddelanden i Slack

Platsadministratören för Tableau kan aktivera eller inaktivera alla meddelanden för platsen. Tableau-administratörer och administratörer av Slack-arbetsytor integrerar Tableau-platsen med Slack och bestämmer om platsanvändare kan ta emot meddelanden eller inte. Om detta har aktiverats och administratören för Tableau-platsen tillåter meddelanden kan alla platsanvändare få meddelanden i Slack via Tableau-appen för Slack. Ibland är meddelandeinställningarna inte tillgängliga på grund av att andra inställningar för platsen påverkar meddelandena.

Du kan styra vilka meddelanden som visas på Slack-arbetsytan eller inaktivera Slack-meddelanden genom att klicka på profilbilden eller dina initialer längst upp på sidan och sedan välja Mina kontoinställningar.

Menyn Mina kontoinställningar i Tableau

Under Meddelanden markerar eller avmarkerar du kryssrutorna under Slack för omnämnanden i kommentarer, delning och dataaviseringar.

Inställningar för Slack-meddelanden, inklusive kommentaromnämnanden, delning och dataaviseringar

Välj Spara ändringar.

Mer information finns i Ändra meddelandeinställningar i Hantera kontoinställningar.