Integrera Tableau med en Slack-arbetsyta

Från och med version 2021.3 har Tableau Server och Tableau Cloud stöd för integrering med Tableau-appen för Slack, så att ditt team kan samarbeta och dela Tableau-ögonblicksbilder, söka efter Tableau-innehåll och ta emot meddelanden om Tableau-data – direkt på en Slack-arbetsyta.

Med Tableau-appen för Slack kan du ansluta en Tableau-plats till en Slack-arbetsyta. När den har aktiverats kan Tableau-användare:

• Visa meddelanden i Slack när teammedlemmar delar innehåll med dem, när de nämns i en kommentar eller när data når en angiven tröskel i en datadriven avisering. Om en platsadministratör i Tableau Cloud eller en serveradministratör i Tableau Server aktiverar meddelanden på en plats kan användarna styra vilka meddelanden de får i Slack genom att konfigurera sina Kontoinställningar(Länken öppnas i ett nytt fönster).
  • Visa en förhandsgranskning av en visualisering när en Tableau-URL klistras in i Slack, så att användarna kan dela datarelaterat innehåll med rätt sammanhang direkt i Slack.
  • Söka efter Tableau-vyer eller -arbetsböcker i Slacks direktmeddelanden och kanaler.
  • Komma åt senaste och favoriter från Tableau-appen för Slack.

Mer information finns i Ta emot meddelanden, söka och dela med Tableau-appen för Slack.

Obs! Vissa meddelandeinställningar kanske inte är tillgängliga om funktionerna är avstängda för platsen. Om till exempel inställningen Användarsynlighet är inställd på Begränsad inaktiveras meddelanden. Mer information finns i Referens för platsinställningar och Hantera användarsynlighet för platsen.

Om du vill integrera Slack med Tableau-platsen måste du utföra vissa konfigurationssteg, somliga på Tableau-platsen och somliga på den Slack-arbetsyta du vill ansluta. Denna översikt beskriver dessa steg för både Tableau Server-administratörer på Tableau Cloud eller en Tableau Server-administratör på Tableau Server, samt Slack-arbetsyteadministratörer.

Krav

Aktivering av Tableau i Slack kräver både en Slack-arbetsyteadministratör och antingen en Tableau-platsadministratör i Tableau Cloud, eller en Tableau Server-administratör i Tableau Server.

Ansluta en Tableau Server-plats till en Slack-arbetsyta

En Tableau Server-administratör kan ansluta en Slack-arbetsyta till en Tableau Server-plats. Du ansluter en Tableau-plats till en Slack-arbetsyta i tre steg:

• Slack-arbetsyteadministratör: Skapa en privat Slack-applikation på Slack API-plattformen
  • Tableau Server-administratör: Använd appinformationen för att lägga till en OAuth-klient
  • Tableau Server-administratör: Anslut Tableau-platsen till Slack.

Varje Tableau-plats kan ansluta till en Slack-arbetsyta per Tableau-plats. För information om hur du skapar Slack-appar, se Slacks Bästa praxis och riktlinjer för Slack-plattformen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Obs! Om du använder en proxyserver, kontrollera då att du har följt inställningsguiden för proxy i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server innan du börjar.

Dessutom, för Windows:

Steg 1: Skapa en Tableau-app för Slack

Slack-arbetsyteadministratör:

1. Gå till Slacks API-dokumentation(Länken öppnas i ett nytt fönster) och välj Skapa ny app
  2. Välj Från grunden och lägg sedan till ett appnamn och arbetsytan där appen ska finnas. Välj Skapa ny app.
  3. Ge din app ett namn och välj en Slack-arbetsyta.
  4. Du kommer till appens grundläggande informationsinställningar. Härifrån kan du ändra appens behörigheter, beskrivning med mera.
  5. Välj robotar i avsnittet Lägg till funktioner och funktionalitet och välj sedan Granska omfattning som ska läggas till.
  6. Under ”Omfattning för robotsymbol”, lägg till dessa omfattningar:
    • chat:write
    • files:write
    • users:read
    • users:read.email
  7. Välj OAuth & behörigheter i navigeringsmenyn.

Viktigt: Om du väljer att använda tokenrotation för Tableau-appen för Slack kommer meddelanden att sluta fungera i Slack. Symbolrotation kan inte tas bort efter att den har lagts till.

8. Välj Lägg till ny omdirigeringsadress.
  9. Lägg till en fullt kvalificerad URL https://<Tableau Server URL>/auth/add_oauth_token
  10. Välj Grundläggande information i navigeringsmenyn.
  11. Ge klient-ID, klienthemlighet och omdirigerings-URL till Tableau-platsadministratören.
  12. Lägg till Tableau-appen för Slack på Slack-arbetsytan genom att välja Grundläggande information på menyn Inställningar och sedan Installera.

Obs! Administratörer kan dela sin app med andra Slack-arbetsytor genom att aktivera ett distributionsalternativ. Mer information finns i Hantera distribution(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Slacks dokumentation.

Steg 2: Lägg till en OAuth-klient på Tableau-platsen

Tableau Server-administratör:

Tableau Server-administratören lägger till OAuth-klienten från Slack-arbetsyteadministratören och ansluter sedan Tableau-platsen till Slack.

1. Logga in på den plats som du vill ansluta till Slack. Välj fliken Integreringar på sidan Inställningar för platsen.

Fliken Integreringar i inställningarna för Tableau-platsen

2. Under Slack-anslutning väljer du Lägg till OAuth-klient.
  3. Lägg till Klient-ID, klienthemlighet och omdirigerings-URL från arbetsyteadministratören Slack och välj sedan Lägg till OAuth-klient i dialogrutan.
  4. Anslutningstyp och klient-ID kommer att visas i tabellen.

Steg 3: Upprätta anslutningen

Tableau Server-administratör:

När OAuth-klienten läggs till under Slack-anslutning:

1. Välj Anslut till Slack.
  2. Följ uppmaningen att logga in på din arbetsyta i Slack.
  3. Välj Tillåt om du vill ge Tableau-platsen åtkomst till din Slack-arbetsyta.

Tableau-platsen och Slack-arbetsytan är nu anslutna. I Slack-arbetsytan kan licensierade Tableau-användare ta emot Slack-meddelanden när någon delar Tableau-innehåll, när en datadriven varning utlöses eller när någon @nämns i en kommentar i en vy eller arbetsbok.

Koppla bort en Tableau-plats från Slack

Som platsadministratör kan du koppla bort en Tableau-plats från en Slack-arbetsyta genom att välja Koppla från Slack på fliken Integreringar i platsinställningarna. Användarna fortsätter att få meddelanden ett tag till. Den OAuth-klientinformation som du lade till i steg 2 behålls och kan vid behov användas för att ansluta till en ny arbetsyta.

Som Slack-användare kan du koppla från Slack genom att välja Koppla från Tableau på fliken Hem i Tableau-appen för Slack.

Uppdatera Tableau-appen för Slack

När det finns en ny version av Tableau-appen för Slack bör du uppdatera appen så att den fortsätter att fungera optimalt och du kan använda nya funktioner.

Så här uppdaterar du Tableau-appen för Slack:

1. Välj fliken Integreringar på sidan Inställningar för platsen.
    Fliken Integreringar i inställningarna för Tableau-platsen
  2. Välj Anslut till Slack under Slack-anslutning.
  3. Välj Uppdatera.

Obs! Appuppdateringar som utförs av en Tableau-administratör påverkar alla Tableau-platser som är anslutna till samma arbetsyta.

Felsöka Tableau-appen för Slack

Det är en god idé att Hantera appgodkännanden för Slack-arbetsytan(Länken öppnas i ett nytt fönster). Men om Slack-arbetsytan tillåter användare som inte är administratörer att ta bort appar är det möjligt att en användare kan ta bort Tableau-appen för Slack för platsen. I det här scenariot ser andra användare Tableau-appen för Slack, men den fungerar inte som väntat. Du kan lösa det här problemet genom att be Slack-administratören avinstallera och installera om Tableau-appen för Slack. Be sedan administratören följa stegen för att ansluta Slack till Tableau-platsen.