Integrera Tableau med en Slack-arbetsyta

Från och med version 2021.3 har Tableau Server och Tableau Cloud stöd för integrering med Tableau-appen för Slack, så att ditt team kan samarbeta och dela Tableau-ögonblicksbilder, söka efter Tableau-innehåll och ta emot meddelanden om Tableau-data – direkt på en Slack-arbetsyta.

Med Tableau-appen för Slack kan du ansluta en Tableau-plats till en Slack-arbetsyta. När den har aktiverats kan Tableau-användare:

• Visa meddelanden i Slack när teammedlemmar delar innehåll med dem, när de nämns i en kommentar eller när data når en angiven tröskel i en datadriven avisering. Om en platsadministratör i Tableau Cloud eller en serveradministratör i Tableau Server aktiverar meddelanden på en plats kan användarna styra vilka meddelanden de får i Slack genom att konfigurera sina Kontoinställningar(Länken öppnas i ett nytt fönster).
  • Visa en förhandsgranskning av en visualisering när en Tableau-URL klistras in i Slack, så att användarna kan dela datarelaterat innehåll med rätt sammanhang direkt i Slack.
  • Söka efter Tableau-vyer eller -arbetsböcker i Slacks direktmeddelanden och kanaler.
  • Komma åt senaste och favoriter från Tableau-appen för Slack.

Mer information finns i Ta emot meddelanden, söka och dela med Tableau-appen för Slack.

Obs! Vissa meddelandeinställningar kanske inte är tillgängliga om funktionerna är avstängda för platsen. Om till exempel inställningen Användarsynlighet är inställd på Begränsad inaktiveras meddelanden. Mer information finns i Referens för platsinställningar och Hantera användarsynlighet för platsen.

Om du vill integrera Slack med Tableau-platsen måste du utföra vissa konfigurationssteg, somliga på Tableau-platsen och somliga på den Slack-arbetsyta du vill ansluta. Denna översikt beskriver dessa steg för både Tableau Server-administratörer på Tableau Cloud eller en Tableau Server-administratör på Tableau Server, samt Slack-arbetsyteadministratörer.

Krav

Aktivering av Tableau i Slack kräver både en Slack-arbetsyteadministratör och antingen en Tableau-platsadministratör i Tableau Cloud, eller en Tableau Server-administratör i Tableau Server.

Ansluta en Tableau Cloud-plats till en Slack-arbetsyta

Tableau Cloud-platsadministratörer kan ansluta en eller flera Tableau Cloud-platser till en och samma Slack-arbetsyta. Du kan emellertid inte ansluta en Tableau-plats till fler än en Slack-arbetsyta. Anslutning består av följande uppgifter:

• Tableau-platsadministratör: Begär att få behörighet för Slack-arbetsytan via inställningarna för Tableau-platsen.
  • Slack-arbetsyteadministratör: Lägg till Tableau-appen för Slack på en Slack-arbetsyta genom att godkänna en begäran från Tableau-administratören om åtkomst till Slack-arbetsytan.
  • Tableau-platsadministratör: Anslut Tableau-platsen till Slack.

Steg 1: Begär att få behörighet för Slack-arbetsytan

Tableau-platsadministratör

1. Logga in på den plats som du vill ansluta till Slack. Välj fliken Integreringar på sidan Inställningar för platsen.
    Fliken Integreringar i inställningarna för Tableau-platsen
  2. Välj Anslut till Slack under Slack-anslutning.
    Följ uppmaningen att logga in på din arbetsyta i Slack.
  3. Begär att få installera Tableau-appen för Slack. Denna begäran går till Slacks arbetsyteadministratör. Du kan lägga till ett meddelande till arbetsyteadministratören om så behövs.
  4. Välj Skicka.

Slack-administratören får ett meddelande om begäran. För mer information om denna process, se Administratörens guide till Slack-hantering(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Slacks-dokumentationen.

Slackbot (Slacks meddelandecenter) meddelar dig när din begäran godkänns.

Steg 2: Lägg till Tableau-appen för Slack på Slack-arbetsytan

Slack-arbetsyteadministratör

Godkänn begäran från Tableau-platsadministratören i Hantera appar för att lägga till Tableau-appen för Slack på Slack-arbetsytan.

Mer information finns i Administratörens guide till Slack-hantering(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Slacks dokumentation.

Steg 3: Anslut Tableau-platsen till Slack

Tableau-platsadministratör

När Slack-arbetsyteadministratören godkänner Tableau-programmet kan en Tableau-administratör slutföra programmets anslutning till en Tableau-plats.

1. Välj fliken Integreringar på sidan Inställningar för platsen.
    Fliken Integreringar i inställningarna för Tableau-platsen
  2. Välj Anslut till Slack under Slack-anslutning.
  3. Följ uppmaningen att logga in på din arbetsyta i Slack.
  4. Välj Tillåt om du vill ge Tableau-platsen åtkomst till din Slack-arbetsyta.

Tableau-platsen och Slack-arbetsytan är nu anslutna.

Koppla bort en Tableau-plats från Slack

Som platsadministratör kan du koppla bort en Tableau-plats från en Slack-arbetsyta genom att välja Koppla från Slack på fliken Integreringar i platsinställningarna. Användarna fortsätter att få meddelanden ett tag till. Den OAuth-klientinformation som du lade till i steg 2 behålls och kan vid behov användas för att ansluta till en ny arbetsyta.

Som Slack-användare kan du koppla från Slack genom att välja Koppla från Tableau på fliken Hem i Tableau-appen för Slack.

Uppdatera Tableau-appen för Slack

När det finns en ny version av Tableau-appen för Slack bör du uppdatera appen så att den fortsätter att fungera optimalt och du kan använda nya funktioner.

Så här uppdaterar du Tableau-appen för Slack:

1. Välj fliken Integreringar på sidan Inställningar för platsen.
    Fliken Integreringar i inställningarna för Tableau-platsen
  2. Välj Anslut till Slack under Slack-anslutning.
  3. Välj Uppdatera.

Obs! Appuppdateringar som utförs av en Tableau-administratör påverkar alla Tableau-platser som är anslutna till samma arbetsyta.

Felsöka Tableau-appen för Slack

Det är en god idé att Hantera appgodkännanden för Slack-arbetsytan(Länken öppnas i ett nytt fönster). Men om Slack-arbetsytan tillåter användare som inte är administratörer att ta bort appar är det möjligt att en användare kan ta bort Tableau-appen för Slack för platsen. I det här scenariot ser andra användare Tableau-appen för Slack, men den fungerar inte som väntat. Du kan lösa det här problemet genom att be Slack-administratören avinstallera och installera om Tableau-appen för Slack. Be sedan administratören följa stegen för att ansluta Slack till Tableau-platsen.