Komma igång med Tableau Mobile

Tips: Vill du driftsätta Tableau Mobile för er organisation? Läs driftsättningsguiden för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Om Tableau Mobile

Tableau Mobile är ledsagarappen till Tableau Cloud och Tableau Server och ger dig tillgång till din Tableau-plats när du är på resande fot. Med Tableau Mobile, som finns för Android och iOS, kan du interagera med innehållet på platsen och hitta datainsikter, även offline.

Hemskärmen för Tableau Mobile

Observera att Tableau Mobile är avsett för att visa innehåll som har publicerats på Tableau Cloud eller Tableau Server. Det är inget redigeringsverktyg.

Hämta Tableau Mobile

Hämta det på Google Play Ladda ner i App Store

Läs de tekniska specifikationerna för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster) som innehåller mer om kraven för operativsystem och Tableau-versioner.

Nyheter

Lades till januari 2024

Prova betaversionen av Tableau Pulse

Tableau Pulse är nu tillgängligt i betaversion för Tableau Mobile. Med Tableau Pulse kan du spåra mätvärden du följer, få insikter och svar på frågor om data. Mer information finns i Håll dig uppdaterad med dina Tableau Pulse-mätvärden.

Lades till i mars 2023

Ändra ditt tema till mörkt läge

Vi har lagt till ett nytt tema med mörkt läge till Tableau Mobile. Välj inställningar > Tema för att aktivera mörkt läge. Välj från systemstandarden som respekterar din preferens gällande mörkt läge om det är inställt på systemnivån för ljust läge och mörkt läge.

Inställningar för teman

Interagera med underliggande data

När underliggande data visas för en visualisering i Tableau Mobile skapas en interaktiv tabell som kan filtreras per fält. Välj Ladda ner > Data för att se underliggande data, från åtgärdsmenyn (), i en vy.

Alternativen för Visa data på Tableau Mobile är samma som för Tableau Cloud eller Tableau Server, men optimerade för en mobil skärm. Du måste vara ansluten till Tableau Cloud eller Tableau Server version 2023.1 eller senare för att se den nya upplevelsen med Visa data. Se Visa underliggande data för mer information om data som visas av Visa data och hur de anpassas.

Tillagt i oktober 2022

Ett snabbare sätt att öppna länkar. Nu när du öppnar en länk till en vy eller ett mätvärde får du automatiskt möjlighet att logga in på den relevanta platsen innan du dirigeras till innehållet. Tidigare visades ett felmeddelande om du inte var inloggad och du var tvungen att logga in manuellt på platsen. Mer information finns i Öppna externa länkar till vyer och mätvärden.

Tillagt i augusti 2022

Visa de senaste sökningarna. När du söker i Tableau Mobile visas de fem senaste sökningarna du gjort.

Tillagt i juni 2022

Dela direkt med användare via Tableau. När du delar något har du nu möjlighet att dela det innehållet direkt med andra användare via Tableau, vilket betyder att innehållet visas i mottagarnas Tableau-meddelanden och i Har delats med mig. Tidigare kunde du bara skicka en länk till innehållet via externa appar, vilket innebar att innehållet inte visades i Tableau-meddelanden eller i Har delats med mig. Mer information finns i Dela innehåll.

Mer innehåll tillgängligt som offlineförhandsgranskningar. Tableau Mobile lagrar nu offlineförhandsgranskningar av vyer och arbetsböcker som du angett som startsidor liksom vyer och arbetsböcker i samlingar som du har lagt till i dina favoriter. Mer information finns i Interagera med arbetsböcker och vyer offline.

Tillagt i april 2022

Förbättrad datakryptering. Tableau Mobile har nu ett extra krypteringslager som skyddar data ännu bättre. Mer information finns i Datakryptering på mobilenheter.

Inloggning

När du vill använda Tableau Mobile måste du logga in på ett konto på antingen Tableau Server eller Tableau Cloud. Om du inte har något konto kan du registrera dig för en gratis testversionTableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Se till att du är ansluten till företagets VPN, om det behövs, innan du loggar in. Om du har upprepade problem att logga in kontaktar du Tableau-administratören. Autentiseringssättet kan variera beroende på Tableau-miljön.

Tableau Server jämfört med Tableau Cloud

Gå till Tableau-platsen med en webbläsare. Du kan avgöra om du använder Tableau Server eller Tableau Cloud genom att jämföra URL:en i adressfältet med följande exempel.

• En plats på Tableau Server: https://my-server/#/site/my-site/home

• En plats på Tableau Cloud: https://10az.online.tableau.com/#/site/my-site/home

Du kan inte logga in på Tableau Public (https://public.tableau.com) med Tableau Mobile-appen. Du kan däremot besöka webbplatsen för Tableau Public(Länken öppnas i ett nytt fönster) med mobilenhetens webbläsare.

Logga in på Tableau Server

1. Om du inte ser inloggningsfönstret väljer du Kom igång i Tableau Mobile.

2. I fältet Server-URL anger du adressen till Tableau Server. Börja med https:// eller http:// och sluta innan symbolen /#. Exempel: https://my-server.

Obs! Om du utelämnar https:// eller http:// från URL:en använder Tableau Mobile enbart säkra anslutningar (HTTPS).

HTTP används inte när du utesluter http://, eftersom det saknar serververifiering och inte kan hålla kommunikation konfidentiell. Om servern använder HTTP måste du ange http:// i början av URL:en för att ansluta till den servern.

Det kan också visas en lista med anpassade servrar som lagts till av administratören. Välj en av dessa servrar för att logga in.

3. Välj Anslut till server.

Du kommer till serverns inloggningsfönster. Om du inte kan logga in kontaktar du Tableau-administratören för att få hjälp.

Logga in på Tableau Cloud

1. Om du inte ser inloggningsfönstret väljer du Kom igång i Tableau Mobile.
  2. Välj Anslut tillTableau Cloud.
  3. Du kommer till inloggningsfönstret för Tableau Cloud. Om du inte kan logga in kontaktar du Tableau-administratören för att få hjälp.

Ändra inställningar eller växla plats

1. Välj menyikonen i det övre vänstra hörnet av fönstret.
  2. Välj Inställningar för att ändra standardinställningarna för appen.

Öppna inställningarna för Tableau Mobile

3. Om du vill komma åt en annan Tableau-plats på Tableau Cloud väljer du Logga ut och loggar sedan in på den nya platsen.

I Tableau Server väljer du Växla plats.

Menyalternativ för Växla plats