Utforska innehåll i Tableau Mobile

Få översikt över innehållet

Välj Hem för att visa nya favoriter, senaste, samlingar och delat innehåll. Välj de blå siffrorna till höger om kanalnamnen för att visa fler av varje typ.

Hemskärmen

Komma åt favoriter

Välj siffran bredvid Favoriter på hemskärmen för att komma åt allt favoritinnehåll. Använd ikonen för visningsläge i det övre högra hörnet av skärmen för att växla mellan rutnätsvy och listvy.

Växlare för visningsläge

Vyerna och arbetsböckerna i dina favoriter är tillgängliga som offlineförhandsgranskningar, och mätvärdena i dina favoriter cachelagras så att du kommer åt dem när du är offline. Dessutom är vyer, arbetsböcker och mätvärden i samlingar som du har lagt till i dina favoriter också tillgängliga offline. Mer information finns i Interagera med arbetsböcker och vyer offline.

Organisera dina favoriter

Ordna om favoriter så att du har det viktigaste innehållet främst. Tryck och håll på ett objekt för att välja det och dra det sedan till en ny plats. Du kan flytta objekt i både rutnätsvyn och listvyn. Den anpassade ordning som du skapar gäller mellan Tableau Mobile och Tableau Server eller Tableau Cloud.

Ett favoritkort dras till en ny plats

Kontrollera samlingar

Samlingar som du har skapat eller som andra har gett dig tillgång till visas på hemskärmen. I Tableau Mobile kan du visa objekt i en samling, men om du vill hantera en samling eller lägga till objekt i den använder du Tableau Cloud eller Tableau Server i en webbläsare på en dator. Mer information om samlingar finns i Organisera objekt i en samling.

Hitta delat innehåll

När en annan användare delar ett projekt, en arbetsbok, en vy eller ett mätvärde med dig via dialogrutan Dela i Tableau Server eller Tableau Cloud ser du det innehållet i Har delats med mig på hemskärmen. Innehåll som delas utanför Tableau, till exempel via en länk i ett e-postmeddelande eller en app, visas inte i den här kanalen.

Om någon delar flera versioner av en vy med dig, till exempel en anpassad vy samt originalvyn, får du möjlighet att välja mellan de olika versionerna efter att du tryckt på vyn. Alla andra typer av innehåll visar bara en enda instans, och den person som delat det visas som den senaste person som delat objektet.

Kontrollera meddelanden

Du får ett meddelande när någon delar innehåll med dig, nämner dig i en kommentar och när det sker en viktig statusuppdatering för innehåll som du äger. En prick på meddelandeikonen talar om att du har ett nytt meddelande.

Meddelandeikon med röd prick

Tryck på ett minimerat meddelande i meddelandefönstret för att visa hela meddelandet. Om det innehåll som är länkat till meddelandet är tillgängligt i Tableau Mobile innehåller meddelandet en Öppna-knapp. Vissa typer av meddelanden länkar till innehåll som inte är tillgängligt i Tableau Mobile, till exempel flöden eller datakällor. Om du vill hantera sådana objekt loggar du in på Tableau Server eller Tableau Cloud med en webbläsare och läser meddelandena där.

Utforska innehåll i projekt

Välj Utforska om du vill bläddra i platsens Tableau-innehåll. Börja med listan över projekt på översta nivån och välj sedan ett av dem för att direkt komma åt dess underprojekt, arbetsböcker, vyer och mätvärden. (Den äldre mätvärdesfunktionen togs bort i februari 2024 för Tableau Cloud och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Mer information finns i Skapa och felsöka mätvärden (utfasad).)

Tips: Om du vill visa alla projekt, arbetsböcker, vyer och mätvärden väljer du de blå siffrorna på höger sida av skärmen.

När du öppnar en arbetsbok kan du välja bland olika miniatyrbilder för alla dess vyer. Om en arbetsbok bara innehåller en enda vy öppnas den direkt. (Du kan åsidosätta den här standardinställningen i inställningarna för appen.)

När du tittar på en vy i en arbetsbok och snabbt vill öppna en annan vy väljer du vyikonen.

Obs! För att utnyttja den begränsade skärmytan på mobiler på bästa sätt visas vyer på den här menyn även om Visa blad som flikar valdes när arbetsboken publicerades.

Hitta rekommenderat innehåll

Du kan också visa rekommendationer på skärmen Utforska, så att det blir lättare att hitta relevant innehåll. Titta på nya trender eller visa personanpassade rekommendationer som bygger på just dina vanor. Om en rekommendation inte är relevant kan du dölja den. Mer information om rekommendationer finns i Utforska rekommenderade vyer på din Tableau-plats.

Recommendation description

Söka i innehåll

Sökningen körs för hela platsen och visar resultatet sorterat efter projekt, arbetsböcker, vyer och mätvärden, precis som i gränssnittet för projektnavigering.

Sökfält

Tillgång till startsidan

När du loggar in på Tableau Mobile kommer du till din startsida, om du har ställt in en sådan. Du kan gå tillbaka till den här startsidan när du vill genom att välja kortet på hemskärmen. Interaktiva förhandsgranskningar av arbetsböcker eller vyer som du har ställt in som startsidor är tillgängliga även när du är offline.

Kortet Startsida på hemskärmen

En startsida i Tableau Mobile kan vara ett projekt, en samling, en arbetsbok, en vy, ett mätvärde, dina favoriter eller kanalen Utforska. Om din startsida har ställts in på innehåll i Tableau Server eller Tableau Cloud som inte är tillgängligt i Tableau Mobile (till exempel en datakälla eller ett flöde) ser du inte det innehållet när du startar Tableau Mobile. Då kommer du i stället till hemskärmen.

Ställa in en startsida

Du kan ställa in en egen startsida eller så kan Tableau-administratören ställa in en startsida till dig.

Ställa in en egen startsida: Logga in på Tableau Cloud eller Tableau Server i en webbläsare och följ sedan anvisningarna i Ändra din startsida(Länken öppnas i ett nytt fönster). Om du ställer in en egen startsida åsidosätter den eventuella sidor som administratören har ställt in.

Ställa in en startsida som administratör: Om du vill ställa in en startsida för användarna loggar du in på Tableau Cloud eller Tableau Server i en webbläsare och följer sedan anvisningarna i Ange standardstartsida för alla användare(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!