Driftsättningsguide för Tableau Mobile

Om du är Tableau-administratör använder du den här guiden för att driftsätta Tableau Mobile-appen i organisationen.

Tips: Om du vill veta mer om appfunktioner för användare läser du Översikt över Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Innan du driftsätter

Läs de tekniska specifikationerna för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster) som innehåller mer om kraven för operativsystem och Tableau-versioner.

Läs igenom Kända problem för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att få information om aktuella problem och nyligen korrigerade problem.

Driftsätta appen utan att hantera mobilenheter

Om organisationen inte hanterar mobilenheter eller appar ber du användarna att ladda ner Tableau Mobile direkt till deras mobilenheter från App Store eller Google Play:

När uppdateringar av Tableau Mobile blir tillgängliga hanteras de av varje enskild enhets uppdateringstjänst. Om du vill att användarna alltid ska ha den senaste versionen ber du dem aktivera automatiska uppdateringar för appen i systeminställningarna.

Obs! Tableau Mobile är inte tillgängligt i Apple App Store i Fastlandskina.

Driftsätta appen med hantering av mobilenheter (MDM)

MDM-system (Mobile Device Management) har fullständig kontroll över mobilenheterna, så att administratörerna kan övervaka, uppdatera och ta bort appar och data på distans.

Om du vill att Tableau Mobile ska vara tillgängligt för användarna från den interna appkatalogen lägger du till den i MDM-systemet enligt anvisningarna nedan:

Obs! Det kan finnas andra MDM-leverantörer som arbetar med Tableau Mobile, men de varken testas eller stöds av Tableau.

Driftsätta appen med hantering av mobilappar (MAM)

Med ett MAM-system (Mobile Application Management) styr och uppdaterar administratörerna specifika appar, utan att personliga appar och data påverkas.

Om du vill att Tableau Mobile ska vara tillgängligt för användarna från den interna appkatalogen följer du anvisningarna för ert MAM-system och lägger till de leverantörsspecifika apparna nedan.

SystemDokumentationAppar
BlackBerry UEMHjälp för BlackBerry UEM(Länken öppnas i ett nytt fönster)Android-app för BlackBerry(Länken öppnas i ett nytt fönster)
iOS-app för BlackBerry(Länken öppnas i ett nytt fönster)
Microsoft IntuneHjälp för Microsoft Intune(Länken öppnas i ett nytt fönster)Android-app för Intune
iOS app for Intune(Länken öppnas i ett nytt fönster)
VMware Workspace ONEHjälp för VMware Workspace ONE(Länken öppnas i ett nytt fönster)iOS-app för Workspace ONE(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Om ni använder Tableau Mobile för BlackBerry eller Tableau Mobile för Workspace ONE uppmanar du användarna att ladda ner den senaste versionen av appen. Äldre versioner (version 19.225.1731 och tidigare) stöds inte längre.

Ansvarsfriskrivning: Detaljerade anvisningar för MDM och MAM omfattas inte av Tableaus dokumentation eller support. Om du behöver mer hjälp kontaktar du er MDM- eller MAM-leverantör.

Konfigurera Tableau Mobile for Intune med Microsoft Entra ID

Som Microsoft Intune redan har meddelat, kommer omslutna iOS-appar och iOS-appar med Intune App SDK att kräva Azure AD-appregistrering(Länken öppnas i ett nytt fönster). Tableau Mobile for Intune måste vara registrerat i din Microsoft Entra ID-miljö (tidigare Azure Active Directory) senast den 31 mars 2024. För att åstadkomma detta måste din Microsoft Entra-administratör, på uppdrag av din organisation, samtycka till att Tableau Mobile for Intune får åtkomst till API:er som kommunicerar med Intunes slutpunkter. Dessa API:er tillåter att Tableau Mobile for Intune hämtar MAM-policyer. Om du inte ger ditt samtycke kommer användarna inte kunna komma åt appen Tableau Mobile for Intune efter den 31 mars 2024.

Både nya och befintliga implementeringar av Tableau Mobile for Intune måste slutföra följande procedur för att ge samtycke.

1. Fyll i antingen alternativ A eller alternativ B för att ge samtycke.
      1. Som Microsoft Entra-administratör ska du ange följande URL och ersätta {tenent_id} med din organisations ID. ID:t hittar du under Klientorganisationsinställningar i din Microsoft Entra-miljö.

https://login.microsoftonline.com/{tenant_id}/adminconsent?client_id=898f300f-eef0-4d51-82df-f8e51b1c82a3

{client_id} i URL:en är det globala app-ID:t för Tableau Mobile for Intune: 898f300f-eef0-4d51-82df-f8e51b1c82a3.

2. Microsoft-dialogruta för begärda behörigheter

Välj Acceptera på skärmen Begärda behörigheter.

1. Som Microsoft Entra-administratör laddar du ner appen Tableau Mobile for Intune(Länken öppnas i ett nytt fönster) från iOS App Store.

2. Logga in i Tableau Mobile for Intune-appen.

3. Microsoft-dialogruta för begärda behörigheter

På skärmen Begärda behörigheter väljer du Medgivande åt din organisation och därefter Acceptera.

2. I administrationscentret för Microsoft Entra väljer du Enterprise-program > Tableau Mobile for Intune > Behörigheter. Se till att samtycke ges för både Microsoft Graph och Microsoft Mobile Application Management.

Tableau Mobile for Intune-behörigheter

Mer information om att ge samtycke finns i följande hjälpartiklar för Microsoft Entra:

3. Tilldela användare och grupper till Tableau Mobile for Intune-appen och kontrollera att användarna som du lägger till har en giltig Intune-licens. Följ instruktionerna i Microsoft Entra-hjälpartikeln Hantera tilldelning av användare och grupper till ett program(Länken öppnas i ett nytt fönster).

4. Ställ in appens konfigurationsnyckel com.microsoft.intune.mam.IntuneMAMOnly.RequireAADRegistration till true för att validera Microsoft Entra ID-registreringen. Mer information om hur du använder appkonfigurationsnycklar finns i Anpassa Tableau Mobile med AppConfig.

5. Tilldela en appskyddsprincip till Tableau Mobile for Intune-appen. Välj Tableau Mobile för Intune när du tilldelar principen under Offentliga appar. Instruktioner för hur du tilldelar appskyddsprinciper finns i Microsoft Entra-hjälpartikeln Skapa och tilldela appskyddsprinciper(Länken öppnas i ett nytt fönster).