Driftsättningsguide för Tableau Mobile

Om du är Tableau-administratör använder du den här guiden för att driftsätta Tableau Mobile-appen i organisationen.

Tips: Om du vill veta mer om appfunktioner för användare läser du Översikt över Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Innan du driftsätter

Läs de tekniska specifikationerna för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster) som innehåller mer om kraven för operativsystem och Tableau-versioner.

Läs igenom Kända problem för Tableau Mobile(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att få information om aktuella problem och nyligen korrigerade problem.

Driftsätta appen utan att hantera mobilenheter

Om organisationen inte hanterar mobilenheter eller appar ber du användarna att ladda ner Tableau Mobile direkt till deras mobilenheter från App Store eller Google Play:

När uppdateringar av Tableau Mobile blir tillgängliga hanteras de av varje enskild enhets uppdateringstjänst. Om du vill att användarna alltid ska ha den senaste versionen ber du dem aktivera automatiska uppdateringar för appen i systeminställningarna.

Driftsätta appen med hantering av mobilenheter (MDM)

MDM-system (Mobile Device Management) har fullständig kontroll över mobilenheterna, så att administratörerna kan övervaka, uppdatera och ta bort appar och data på distans.

Om du vill att Tableau Mobile ska vara tillgängligt för användarna från den interna appkatalogen lägger du till den i MDM-systemet enligt anvisningarna nedan:

Obs! Det kan finnas andra MDM-leverantörer som arbetar med Tableau Mobile, men de varken testas eller stöds av Tableau.

Driftsätta appen med hantering av mobilappar (MAM)

Med ett MAM-system (Mobile Application Management) styr och uppdaterar administratörerna specifika appar, utan att personliga appar och data påverkas.

Om du vill att Tableau Mobile ska vara tillgängligt för användarna från den interna appkatalogen följer du anvisningarna för ert MAM-system och lägger till de leverantörsspecifika apparna nedan.

SystemDokumentationAppar
BlackBerry UEMHjälp för BlackBerry UEM(Länken öppnas i ett nytt fönster)Android-app för BlackBerry(Länken öppnas i ett nytt fönster)
iOS-app för BlackBerry(Länken öppnas i ett nytt fönster)
Microsoft IntuneHjälp för Microsoft Intune(Länken öppnas i ett nytt fönster)Android-app för Intune
iOS app for Intune(Länken öppnas i ett nytt fönster)
VMware Workspace ONEHjälp för VMware Workspace ONE(Länken öppnas i ett nytt fönster)iOS-app för Workspace ONE(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Om ni använder Tableau Mobile för BlackBerry eller Tableau Mobile för Workspace ONE uppmanar du användarna att ladda ner den senaste versionen av appen. Äldre versioner (version 19.225.1731 och tidigare) stöds inte längre.

Ansvarsfriskrivning: Detaljerade anvisningar för MDM och MAM omfattas inte av Tableaus dokumentation eller support. Om du behöver mer hjälp kontaktar du er MDM- eller MAM-leverantör.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!