Utforska mätvärden med Tableau Pulse (endast tillgänglig på engelska)

Med Tableau Pulse kan du fatta datadrivna beslut direkt i arbetsflödet eftersom du får insikter om mätvärden som du följer. Om du till exempel regelbundet rapporterar om ett mätvärde, kan Tableau Pulse skicka insikter till dig om viktiga ändringar av dina data. Med Tableau Pulse kan användare som har platsrollen Creator, Site Administrator Explorer eller Explorer (kan publicera) skapa en mätvärdesdefinition som tillhandahåller metadata för alla relaterade mätvärden. Alla användare kan följa och interagera med mätvärden, som använder kärndefinitionen plus valfria filter för att omfatta data för olika målgrupper och syften. När du följer ett mätvärde levereras insikter om dina data direkt där du arbetar – via e-post eller Slack.

Varje sammanfattning innehåller kontextuella insikter om de mätvärden du följer, och du kan utforska individuella mätvärden för ytterligare insikter. Mer information om Tableau AI finns i Generativ AI med Einstein för Tableau.

Titta på en video: Ta en rundtur i Tableau Pulse

Komma igång med Tableau Pulse

1. På startsidan för Tableau Cloud expanderar du fönstret till vänster och väljer Pulse.
  2. Från Tableau Pulse kan du Skapa mätvärden med Tableau Pulse (endast tillgänglig på engelska), om mätvärden inte har skapats ännu.
  3. Använd Sök-fältet eller fliken Bläddra bland mätvärden för att hitta befintliga mätvärden och välj Följ för att börja få insikter om specifika mätvärden.
  4. Via menyn Fler åtgärder (…) på ett mätvärdeskort kan du hantera följare, visa detaljer eller visa relaterade mätvärden (mätvärden med samma kärndefinition men med olika filter eller tidskontext).

För en detaljerad förklaring och exempel på hur mätvärdesdefinitioner och mätvärden fungerar, se Mätvärdesdefinitioner och mätvärden.

Utforska mätvärden i detalj, justera tidsintervall eller använda filter

På sidan Utforska insikter får du en överblick över mätvärdet, inklusive:

• Det aktuella mätvärdet.
  • Den procentuella förändringen jämfört med föregående period.
  • Filter som används på mätvärdesdefinitionen.
  • Insikter om det här mätvärdet.

Från mätvärdessidan väljer du Justera för att ändra tidsperioden som analyseras. Du kan också justera de filtrerade värden som tillämpas på mätvärdet.

Alla användare kan justera filtervärden och följa olika mätvärden baserade på samma definition. När användare följer ett mätvärde bevaras tidsperioden och filtervalen på deras startsida och i sammanfattningar.

På fliken Översikt visas ett linjediagram över mätvärdets resultat, inklusive riktningen som mätvärdet går i. Håll muspekaren över olika punkter i linjediagrammet för att se mätvärdet vid olika tidpunkter.

På sidan Utforska insikter visas ett linjediagram över Super Store-försäljning.

På fliken Uppdelning visas hur olika värden i mätvärdet bidrar till det totala värdet. Och du kan välja efter vilken dimension du vill dela upp mätvärdet. Till exempel visar detta mätvärde Region som standard, men du kan också visa mätvärdesinformationen efter Regionchef eller Segment.

På fliken Uppdelning visas ett stapeldiagram över Super Store-försäljning per region.

Tableau Pulse ger dig möjlighet att utforska data genom frågor för varje insikt som funktionen upptäcker för ett mätvärde. När du klickar dig igenom de föreslagna frågorna om dina data visas svaren i lättlästa diagram med insikter om underliggande data.

Vägledning med frågor och svar samt ett stapeldiagram som visar högsta försäljning per regionchef.

Följa mätvärden

När en mätvärdesdefinition skapas kan du följa dess relaterade mätvärden, d.v.s. versioner av kärndefinitionen som kan skapas genom att använda justerbara filter. När du följer ett mätvärde visas det på din Tableau Pulse-startsida. Du kan också välja hur ofta du får Tableau Pulse-sammanfattningar via Slack och e-post. Dessa sammanfattningar inkluderar insikter om viktiga ändringar i dina data så att du kan hålla dig uppdaterad. Som standard skickas sammanfattningar varje vecka via både Slack och e-post.

När du följer två eller fler mätvärden ger Tableau Pulse en översikt så att du enklare ser de senaste insikterna för de mätvärden du är intresserad av. När den är tillgänglig visas den här insiktssammanfattningen i sammandrag och på Tableau Pulse-startsidan.

Obs! Tableau AI måste aktiveras av Tableau-administratören för att insiktssammanfattningar ska vara tillgängliga.

Om du vill sluta följa ett mätvärde går du till sidan för utforskning av mätvärden och klickar på Följer. Du kan också välja menyn Fler åtgärder (…) från ett mätvärdeskort och välja Sluta följa. Om du slutar följa ett mätvärde visas det inte längre på din Tableau Pulse-startsida eller i dina sammanfattningar. Om du följer ett mätvärde som en del av en användargrupp kan du inte sluta följa mätvärdet. Din(a) grupp(er) måste tas bort från följarlistan, och sedan kan du följa eller sluta följa mätvärden som individ.

Hantera Tableau Pulse-sammanfattningar

1. I Tableau Pulse klickar du på ikonen i det övre högra hörnet och väljer Inställningar.
  2. Välj hur du vill ta emot sammanfattningar (Slack och e-post).
  3. Välj hur ofta du vill ta emot sammanfattningar (varje dag, varje vecka eller varje månad).
  4. Välj Spara.

E-post- och Slack-sammanfattningar skickas till den e-postadress som är kopplad till din Tableau-plats. För att ta emot Tableau Pulse-sammanfattningar i Slack måste administratören först Integrera Tableau med en Slack-arbetsyta. Du får automatiskt Tableau Pulse-sammandrag i Tableau-appen för Slack. Men för att uppleva allt som Tableau-appen för Slack har att erbjuda – som att söka efter visualiseringar, dela visualiseringar och ta emot aviseringar – måste du ansluta Tableau-appen för Slack till din Tableau-plats. Mer information om Tableau-appen för Slack finns i Ta emot meddelanden, söka och dela med Tableau-appen för Slack.

När du har börjat följa ett mätvärde får du Tableau Pulse-sammanfattningar i Slack på fliken Meddelanden i Tableau-appen för Slack.

Felsöka Tableau Pulse

Tableau Pulse är endast tillgängligt på Tableau Cloud. Om det inte visas några AI-genererade insikter i dina Tableau Pulse-sammanfattningar kan det hända att administratören inte har aktiverat de här funktionerna för platsen. Mer information finns i Konfigurera din plats för Tableau Pulse (endast tillgänglig på engelska).

Bekräfta att dina föredragna kanaler (Slack och e-post) har konfigurerats till att ta emot Tableau Pulse-sammanfattningar. E-post- och Slack-sammanfattningar skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt Tableau-konto. Om du inte får din sammanfattning kontrollerar du e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Det kan hända att Tableau Pulse-sammanfattningar som skickas via e-post inte är korrekt formaterade om du använder vissa e-postklienter, som Thunderbird eller äldre versioner av Outlook.

Du kan också kontrollera dina Tableau Pulse-inställningar för att bekräfta att sammanfattningar skickas med önskad frekvens (varje dag, varje vecka eller varje månad) via Slack och e-post. Om Tableau Pulse-sammanfattningen inte var klar i tid kan du se dina mätvärden på Tableau Pulse-startsidan.

Om ett mätvärde du följde inte längre finns i sammanfattningen eller på din Tableau Pulse-startsida, så har mätvärdet raderats.