Visa serverlicenser

Serveradministratörer kan visa licens- och produktnyckelinformation för Tableau Server.

Visa licenser från Tableau Server-webbgränssnittet

Hur du navigerar till sidan Licenser i Tableau Server beror på om du har en enda webbplats eller flera webbplats.

• På en server med en enda webbplats klickar du på Inställningar och Licenser:

• På en server med flera webbplatser klickar du på Hantera alla webbplatser på webbplatsmenyn, Inställningar och Licenser:

Obs! Alternativet Hantera alla webbplatser visas endast när du är inloggad som serveradministratör.

På den här sidan visas information om alla licenser som har aktiverats på servern, inklusive eventuella användarbaserade (period) eller kärnbaserade licenser.

1. Öppna TSM i en webbläsare:

http://<tsm-computer-name>:8850

2. Klicka på Konfiguration och klicka på Licensiering:

Tabellen visar produktnyckeln, utgångsdatum och underhållsdatum.

Obs! TSM-webbgränssnittet tillhandahåller en begränsad mängd licensinformation. Använd TSM CLI eller Tableau Server-webbgränssnittet för att visa ytterligare licensinformation, inklusive antalet för varje typ av användarbaserad licens (Creator, Explorer och Viewer).

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den ursprungliga noden (noden där TSM är installerad).

2. Kör följande kommando:

tsm licenses list

Kommandot skapar en lista med de licenser som är aktiverade på Tableau Server-distributionen.

En server med fem Creator-licenser, fem Explorer-licenser, 100 Viewer-licenser och Datahantering skulle till exempel ge kommandoutdata som liknar följande:

Följande fält returneras:

• NYCKEL: En globalt unik sträng med 16 tecken som identifierar licensen.
  • TYP: Beskriver typen av licens
    • Löptid: Licenser med löptid länkas till ett prenumerationsschema och måste förnyas. Utgångsdatumet anges under fältet LIC EXP.
    • Evig: Eviga licenser köps en gång och behöver inte förnyas. De måste dock uppdateras för att uppdatera MAINT EXP eller underhållets utgångsdatum.
    • Kärnor: Kärnlicenser är licenser som länkas till antalet kärnor på de datorer som kör specifika Tableau Server-tjänster. Kärnlicenser erbjuder en gästanvändare tillgång till vyer på servern eller som finns inbäddade på andra webbservrar. Kärnlicenser tillåter även obegränsade användare av Explorer och Viewer (Visare).
  • CREATOR: Antalet Creator-licenser som har utfärdats till Tableau Server-driftsättningen.
  • EXPLORER: Antalet Explorer-licenser som har utfärdats till Tableau Server-driftsättningen.
  • VIEWER (Visare): Antalet licenser för Viewer (Visare) som har utfärdats till Tableau Server-driftsättningen.
  • DATA MANAGEMENT: Tableau Server licensieras med Datahantering (True/False). Läs mer i Om Datahantering.
  • GÄSTÅTKOMST: Tableau Server är licensierat för en gästanvändare. Se Gästanvändare. Möjligheten att kunna nyttja en gästanvändare kräver kärnlicenser. Se fältet TYPE.
  • LIC EXP: Det datum då licensen löper ut och Tableau Server slutar fungera. Licenser med löptid löper ut. Se fältet TYPE. Besök Tableaus kundportal(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att uppdatera licenserna.
  • MAINT EXP: Tillämpas endast på äldre eviga licenser (TYPE = evig). För licenser med löptid visas detta fält N/A. MAINT EXP visar datumet då underhållsavtalet för Tableau Server-driftsättningen löper ut. Se Uppdatera produktnyckelns förfallodatum och attribut för att uppdatera licensens underhållsnyckel. Besök Tableaus kundportal(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att se köphistoriken gällande underhåll och för att köpa ytterligare underhåll.
  • UPDATABLE: Anger om licensen är en uppdateringsbar prenumerationslicens(True/False).
  • LBLM: Anger om inloggningsbaserad licenshantering (LBLM) är aktiverad för Tableau Server-driftsättning (True/False). När det är aktiverat låter LBLM användare logga in på Tableau Server för att licensiera sin instans av Tableau Desktop eller Prep – istället för att ange en produktnyckel. Se Inloggningsbaserad licenshantering för mer information om LBLM.
  • SERVER MANAGEMENT: Tableau Server licensieras för Advanced Management (hette tidigare Server Management Add-on) (True/False). Läs mer om Advanced Management i Om Tableau Advanced Management på Tableau Server.

Obs! Licensvillkoren för Creator-, Explorer- och Viewer-användare anges enligt villkoren för den användarbaserade licensen (licensperiod) om en sådan finns. En server med endast en kärnbaserad licens kommer därför att ha obegränsade Explorer- och Viewer-användare och gäståtkomster, men inga Creator-användare. Mer information finns i Använd användarbaserade licenser på en server med kärnbaserad licensiering.