Komma igång med Tableau Resource Monitoring Tool

Den här artikeln hjälper dig att komma igång med Tableau Resource Monitoring Tool. Den innehåller länkar till andra artiklar om information som du behöver förbereda innan du installerar Resource Monitoring Tool, länkar till uppgraderingar och andra användbara resurser.

I ett försök att verkställa våra företagsvärderingar om jämlikhet har vi ändrat icke-inkluderande terminologi där det är möjligt. Vi behåller den befintliga terminologin eftersom ändrade villkor på vissa platser kan orsaka en brytande förändring. Därför kan du fortsätta att se villkoren i CLI-kommandon och -alternativ, installationsmappar, konfigurationsfiler och andra instanser. Mer information finns i Om Tableau-hjälpen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Innan installation

Produktkompatibilitet med Tableau Server

Resource Monitoring Tool kan installeras för att övervaka de Tableau Server-versioner som stöds.

Tabellen nedan visar versionskompatibiliteten mellan Resource Monitoring Tool(RMT) och Tableau Server:

RMT-versionOperativsystem som stödsTableau Server-version
2023.3.xWindows, Linux

2021.1.x–2022.1.x , 2022.3.x, 2023.1.x, 2023.3.x

2023.1.xWindows, Linux

2021.1.x–2022.1.x , 2022.3.x, 2023.1.x

2022.3.xWindows, Linux

2021.1.x – 2022.1.x , 2022.3.x

2022.1.xWindows. Linux2021.1.x–2022.1.x
2021.4.xWindows, Linux2021.1.x–2021.4.x
2021.3.xWindows, Linux2021.1.x–2021.3.x
2021.2.xWindows, Linux2021.1.x–2021.2.x
2021.1.xWindows, Linux2021.1.x

Kompatibilitet mellan Resource Monitoring Tool Server (RMT Server) och agenter

I allmänhet rekommenderar vi att du installerar samma version av RMT Server och agenter för att vara säker på att de är kompatibla. Om du har agenter som använder versioner som inte är kompatibla med RMT Server-versionen loggas en kritisk incident. Mer information finns i Agenthändelser.

Begrepp

Bekanta dig med de begrepp och termer som används i Resource Monitoring Tool-ämnena. Du hittar mer information i Begrepp.

Installationsarkitektur

Resource Monitoring Tool består av två huvudkomponenter: Resource Monitoring Tool Server (RMT Server) och agent. RMT Server bör installeras på sin egen dator och agenten ska installeras på varje nod i ditt Tableau Server-kluster. Mer information om installationsarkitekturen finns i Installera Tableau Resource Monitoring Tool.

En översikt över konfigurationen av Resource Monitoring Tool. Det här diagrammet visar ett serverkluster med tre noder.

Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Resource Monitoring Tool

Resource Monitoring Tool Hanterar all bearbetning, samling, lagring och alla webbgränssnitt för övervakning av data som samlas in från din installation av Tableau Server. Vid produktion ska datorn som du installerar Resource Monitoring Tool på uppfylla eller överskrida minimikraven för maskinvaran: Mer information finns i Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Tableau Resource Monitoring Tool.

Checklista inför installation för Resource Monitoring Tool

Innan du installerar Resource Monitoring Tool ska du gå igenom dessa åtgärdspunkter och vidta alla nödvändiga åtgärder: Checklista för förinstallation - Tableau Resource Monitoring Tool

Uppgradera Resource Monitoring Tool

Instruktioner om hur du uppgraderar Resource Monitoring Tool finns i Uppgradera Resource Monitoring Tool.

Felsök

Sök efter lösningar på ditt problem i Felsöka problem med Tableau Resource Monitoring Tool innan du kontaktar supporten.