Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Tableau Resource Monitoring Tool

Tableau Resource Monitoring Tool Hanterar all bearbetning, samling, lagring och alla webbgränssnitt för övervakning av data som samlas in från din installation av Tableau Server.

Minsta maskinvarurekommendationer för RMT Server:

Vid produktion ska datorn som du installerar Resource Monitoring Tool på uppfylla eller överskrida maskinvarurekommendationerna nedan:

• 8 fysiska CPU-kärnor (16 vCPU)
  • Processorer måste ha stöd för SSE4.2- och POPCNT-instruktionsuppsättningar.
  • 64 GB RAM
  • 500 GB diskutrymme för RMT Server
  • SSD-enhet eller liknande prestanda

För RMT Server-installationer som matchar maskinvarukraven ovan, kan Resource Monitoring Tool tillhandahålla prestandarapportering för en Tableau Server-driftsättning med upp till 10 000 vyer per timme.

För driftsättningar med fler visningsbelastningar per timme eller ett mycket stort antal bakgrundsjobb kan datafördröjningar uppstå. I sådana fall kan du behöva uppgradera maskinvaran.

Resource Monitoring Tool Agent – Resursanvändning

Resource Monitoring Tool-agenten övervakar operativsystemet och Tableau Server-processer och -loggfiler och skickar prestandamätvärden och Tableau-loggdata till Resource Monitoring Tool för näst intill omedelbar bearbetning. Agenten måste installeras på alla datorer som kör Tableau Server.

På Tableau Server-installationer som matchar Minsta maskinvarukrav och rekommendationer för Tableau Server kan du förvänta dig följande:

• Vanligtvis använder agenten i genomsnitt 0,5 % av CPU med sällsynta toppar över detta. Vårt prestandamål är i genomsnitt 10 % CPU-användning eller mindre.
  • Agenten använder normalt 200 MB RAM eller mindre med sällsynta toppar under perioder med tyngre Tableau Server-aktivitet.
  • Minst 10 GB ledigt diskutrymme rekommenderas för den dator där agenten är installerad.

Installera i en molnmiljö

Resource Monitoring Tool kan installeras på en virtuell dator i valfri molnmiljö som du använder för Tableau Server. Den virtuella dator där RMT-servern är installerad måste uppfylla samma minimikrav på maskinvara som de beskrivs ovan.

Vem kan göra detta?

För att kunna installera Resource Monitoring Tool måste du vara följande:

• Administratör på den dator du installerar Resource Monitoring Tool.
  • Tableau Server-administratör.
  • Resource Monitoring Tool Administratör.