Konfigurationsfil för RMT-server

Det här ämnet beskriver de konfigurationsalternativ som du kan använda med hjälp av konfigurationsfilen. För att göra detta med webbgränssnittet, se Resource Monitoring Tool Serverkonfiguration.

I ett försök att verkställa våra företagsvärderingar om jämlikhet har vi ändrat icke-inkluderande terminologi där det är möjligt. Vi behåller den befintliga terminologin eftersom ändrade villkor på vissa platser kan orsaka en brytande förändring. Därför kan du fortsätta att se villkoren i CLI-kommandon och -alternativ, installationsmappar, konfigurationsfiler och andra instanser. Mer information finns i Om Tableau-hjälpen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Konfigurationsfilen finns på %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\master\config\config.json. Denna sökväg kan variera beroende på din installation.

Obs! Konfigurationsvärden sparas i konfigurationsfilen. Ändringar kan göras direkt till denna fil, men det är bättre att använda konfigurationsalternativen i användargränssnittet och kommandoradsverktyget rmtadmin. Ändringar av konfigurationsfilen kräver en omstart.

Du måste starta om RMT-servern efter att du har gjort ändringar i konfigurationsfilen.

Datalagring

Som standard lagrar Resource Monitoring Tool två veckors detaljerade data och tio års aggregerade rapporteringsdata.

Detta är konfigurerbart. Här är ett exempel på kodavsnitt som definierar inställningarna för datalagring:

SMTP-konfiguration

Ett exempel på config.json kodavsnitt som definierar SMTP-informationen:

Den fullständiga listan över konfigurationsvärden finns tillgänglig i avsnittet om konfiguration av smtp:

NyckelDatatypKrävs?Beskrivning
serverSträngValfrittSMTP-servern att använda. Standardvärde: localhost
portNummerValfrittSMTP-serverns portnummer. Standardvärde: 25
usernameSträngValfrittAnvändarnamnet som ska användas om autentisering krävs av servern.
passwordSträngValfrittLösenordet som ska användas om autentisering krävs av servern.
requireSSLBoolesktValfritttrue om din SMTP-server kräver SSL, annars false. Standardvärde: false

Meddelandekonfiguration

Ett exempel på config.json kodavsnitt som definierar meddelandeinformationen:

Global meddelandeinformation (som visas ovan) kan åsidosättas per miljö i avsnittet environments:

Den fullständiga listan över konfigurationsvärden finns tillgänglig i avsnittet om konfiguration av notifications.email:

NyckelDatatypKrävs?Beskrivning
fromSträngObligatorisktAvsändarens e-postadress.
toSträngObligatorisktMottagarens e-postadress(er). Flera adresser måste separeras med kommatecken eller semikolon.
minimumIncidentSeveritySträngValfrittHändelses minsta allvarlighetsgrad vid vilken e-postmeddelanden kommer att skickas. Standardvärde: critical. Se även Tableau Resource Monitoring Tool – Incidenter.

Histogramkonfiguration

Gränserna som används för att generera histogram i webbgränssnittet kan konfigureras med en matris av värden som representerar varje gräns.

Den fullständiga listan över konfigurerbara histogram i avsnittet monitoring.histograms:

NyckelDatatypKrävs?Beskrivning
viewLoadDurationMatris med nummerValfrittHistogramgränserna för vybelastningar. Värden anges i millisekunder. Standardvärde: [1000, 3000, 6000, 10000]
externalDataRequestDurationMatris med nummerValfrittHistogramgränserna för externa dataförfrågningar. Värden anges i millisekunder. Standardvärde: [1000, 3000, 6000, 10000]
backgroundTaskDurationMatris med nummerValfrittHistogramgränserna för bakgrundsuppgifter. Värden anges i millisekunder. Standardvärde: [60000, 300000, 600000, 1800000]

Som ett exempel, för att använda följande histogram-buckets för allt på global nivå:

• ≤ 1 sekund
  • > 1 sekund och ≤ 10 sekunder
  • > 10 sekunder och ≤ 30 sekunder
  • > 30 sekunder

Konfigurationen ser ut så här:

Histogramgränser kan också ställas in per miljö. Som ett exempel, för en miljö vars identifierare är ”iscensättningsmiljö”, för att använda följande vyhistogram-buckets:

• ≤ 2,5 sekunder
  • > 2,5 sekunder och ≤ 5 sekunder
  • > 5 sekunder och ≤ 30 sekunder
  • > 30 sekunder och ≤ 1 minut
  • > 1 minut och ≤ 10 minuter
  • > 10 minuter

Konfigurationen ser ut så här:

Den ”iscensatta miljön” skulle återgå till den globala histogramkonfigurationen för bakgrundsaktiviteter.

Händelsekonfiguration

Se Händelser för information om vilka händelsealternativ som finns tillgängliga och hur de konfigureras.

RMT ServerLogging

Se Loggfiler för Tableau Resource Monitoring Tool.

Agent

Agenttjänstens konfigurationsfil finns på %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\agent\config\config.json. Denna sökväg kan variera beroende på din installation.

Du måste starta om agenttjänsten efter att du har gjort ändringar i konfigurationsfilen.

Detektering av Tableau Server

I nästan alla situationer kommer agenter automatiskt att upptäcka Tableau Server-installationen och ingen konfiguration behövs utöver standard agents installationsprocess. Om så önskas kan du dock konfigurera Tableau Server-informationen manuellt genom config.json-filen.

Ett exempel på config.json kodavsnitt som definierar den Tableau Server-information som behövs för att köra agenten:

Den fullständiga listan över konfigurationsvärden finns tillgänglig i avsnittet om konfiguration av agent.tableauServer:

NyckelDatatypKrävs?Beskrivning
applicationDirectorySträngObligatorisktRotkatalogen för programmet Tableau Server.
dataDirectorySträngValfrittKatalogen för att hämta Tableau Server-datafiler.
overrideBoolesktValfritttrue för att konfigurationsvärdena ska ha företräde framför alla automatiskt detekterade värden. false för att konfigurationsvärdena ska fungera som en reserv till de automatiskt detekterade värdena.
productVersionNummerObligatorisktVersionsnumret för Tableau Server.

Agentloggning

Se Loggfiler för Tableau Resource Monitoring Tool.

Gemensamma

Gemensamma konfigurationsvärden finns i både RMT Server och agentprogram. Se programspecifika avsnitt för vägledning om att hitta konfigurationsfilen.

Du måste starta om programtjänsten efter att du har gjort ändringar i konfigurationsfilen.

Krypterade meddelanden

För att aktivera krypterade meddelanden måste RabbitMQ-servern först konfigureras för att tillåta TLS. Se administratörsguiden för Krypterad datainsamling för mer information.

Vid inställning av RMT Server eller agent(er) för krypterade meddelanden:

• Både flaggan enabled och certificateHostName måste konfigureras för att kryptering ska aktiveras.
  • Variabeln certificateHostName måste matcha det kanoniska namnet (CN=) på servercertifikatet, annars misslyckas anslutningen.
  • Inställningen port i avsnittet mq kommer sannolikt att behöva ändras baserat på den TLS-port du konfigurerat för RabbitMQ.

Den fullständiga listan över konfigurationsvärden finns tillgänglig i avsnittet om konfiguration av mq.tls:

NyckelDatatypKrävs?Beskrivning
enabledBoolesktValfritttrue aktiverar TLS-kryptering för meddelandeanslutningar. false använder okrypterade anslutningar för meddelanden. Standardvärde: false
certificateHostNameSträngValfrittcertificateHostName MÅSTE matcha det kanoniska namnet (EN=) på servercertifikatet annars kommer anslutningen att misslyckas. Standardvärde: ""

Vem kan göra detta?

Resource Monitoring ToolAdministratör eller Resource Monitoring Tool-användare med rollen Server/Miljöhantering.