Loggfiler för Tableau Resource Monitoring Tool

Loggfiler

Tableau Resource Monitoring Tool inkluderar många komponenter. Varje komponent har sin egen uppsättning loggfiler.

Som standard behålls 31 loggfiler med en maximal filstorlek på 1 GB vardera i varje uppsättning. Överflödiga loggfiler utöver det raderas automatiskt.

I ett försök att verkställa våra företagsvärderingar om jämlikhet har vi ändrat icke-inkluderande terminologi där det är möjligt. Vi behåller den befintliga terminologin eftersom ändrade villkor på vissa platser kan orsaka en brytande förändring. Därför kan du fortsätta att se villkoren i CLI-kommandon och -alternativ, installationsmappar, konfigurationsfiler och andra instanser. Mer information finns i Om Tableau-hjälpen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Komponenter

Komponent

Loggfilsökväg

C:\Program Files\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\master\logs\

Beskrivning
Bakgrundsprocessorbackground\YYYYMMDD-pts.logLoggar genererade av den allmänna bakgrundsprocessorn.
Chefdirector\YYYYMMDD-pts.logLoggar genererade av den allmänna bakgrundsprocessorn.
Värdhost\YYYYMMDD.logLoggar genererade av värden.
Webbserverweb\YYYYMMDD-pts.logLoggar genererade av webbservern.
RabbitMQ (Message Broker)rabbitmq/*.logLoggar genererade av RabbitMQ
PostgreSQL (lokalt datalager)pgsql/*.log and *.csvLoggar genererade av den lokala PostgreSQL-databasen.

Vid avancerad felsökning kan utförlig loggning också aktiveras för fler interna aktiviteter. Dessa aktivitetsloggar lagras i den tillhörande komponentens loggkatalog.

AktivitetLoggfilsökvägBeskrivning
Databaslogs\*\YYYYMMDD-ef.logLoggar över interna databasfrågor. Som standard skrivs endast fel till denna logg. Aktivera genom att ändra db.logLevel till Debug eller en högre nivå.
Meddelandekölogs\*\YYYYMMDD-mq.logLoggar över intern meddelandekökommunikation. Denna logg genereras inte som standard. Aktivera genom att ändra mq.logLevel till Debug eller en högre nivå.

Loggnivåkonfiguration

Resource Monitoring Tool loggnivåer kan justeras på följande sätt:

• Resource Monitoring Tool webbgränssnitt: Gå till Konfiguration på Admin-menyn och välj fliken Avancerat. Du kan ställa in loggnivåerna och även ange om du vill inkludera databasfrågor och meddelandekökommunikation.

Loggningsnivåer som du kan ställa in med webbgränssnittet:

Nivå
    Standard: Inkluderar information, varning, fel och kritiska nivåer
    Utförlig: Inkluderar information, varning, fel, kritisk (allt i standard) och felsökningsnivåer

• Inställningar i config.json -filerna. Loggnivåer konfigureras oberoende för varje komponent. Standardsökvägarna för konfigurationsfilerna finns nedan. Detta kan variera beroende på din installationsmapp.

InstalleraStandardplats
    Tableau Resource Monitoring Tool%PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\master\config\config.json
    Tableau Resource Monitoring Tool Agent%PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Resource Monitoring Tool\agent\config\config.json

Loggningsnivåer som kan konfigureras med hjälp av konfigurationsfilen:

Nivå
    Spår
    Felsök
    Information
    Varning
    Fel
    Kritisk
    Inget

Nedan följer ett utdrag som visar några standardinställningar för loggnivå:

Skicka loggfiler till Tableaus kundsupport

Om du arbetar med Tableaus kundsupport och de ber dig att skicka loggfiler bör zippa filerna innan du skickar dem:

1. Anslut till RMT Server och varje server som har Resource Monitoring Tool-agenten installerad.

2. Öppna en kommandotolk och skapa ett ZIP-arkiv av loggfilerna genom att köra rmtadmin ziplogs <output file path>.

Mer information om hur du skickar loggfiler till Tableau finns i Tableau Knowledge Base(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Vem kan göra detta?

Resource Monitoring ToolAdministratör eller Resource Monitoring Tool-användare med rollen Server/Miljöhantering.