Tableau Resource Monitoring Tool – Incidenter

Incidenter rapporteras för ovanliga händelser som kan kräva åtgärder från dig. Det går att konfigurera incidenter för en mängd olika händelser på global nivå eller anpassa för varje miljö.

Välj Alla incidenter i menyn Incidenter för att visa en lista över alla loggade och rapporterade incidenter i den aktuella och valda miljön.

Beroende på dina meddelandeinställningar får du även ett meddelande via e-post eller Slack. Mer information om aviseringar finns i Meddelanden.

Incidenterna kan oftast delas upp i en av två typer:

1. De som sätts som standard och inte går att ändra. Vi kallar dessa för ”systemdefinierade incidenter”.
  2. Incidenter som kan konfigureras av dig. Vi kallar dessa för ”konfigurerbara incidenter”.

Samtliga incidenter har en allvarlighetsgrad. Allvarlighetsgraden anges specifikt per incident. Vid systemdefinierade incidenter anges allvarlighetsgraden i Resource Monitoring Tool och vid konfigurerbara incidenter anger du allvarlighetsgrad baserat på vad som är lämpligt för den specifika miljön.

Här följer en lista över allvarlighetsgrader:

AllvarlighetsgradNyckelBeskrivning
InfoinformationOm du vill få meddelanden om incidenter som inte leder till driftstopp.
VarningwarningIncidenter som kan leda till driftstopp.
KritiskcriticalIncidenter som leder till större driftstopp eller att tjänsten avbryts helt.

Systemdefinierade incidenter

Här följer en lista över de systemincidenter som sätts som standard och inte går att ändra.

IncidentIncidentnivåBeskrivning
Agent avstängd

warning

Om en eller flera agenter stängs av och om kommunikationen mellan RMT-servern och agenten avbryts loggas och rapporteras en incident.
Olicensierad agentcritical

Detta sker om tillräcklig Tableau Server-licensiering för att använda Tableau Resource Monitoring Tool saknas eller om anslutningsfel uppstår. Mer information om möjliga orsaker finns i Agentincidenter

Miljö avstängdcriticalEn incident loggas och rapportera som Tableau Server är offline.

Konfigurerbara incidenter

De här incidenterna går att konfigurera baserat på miljöegenskaperna och organisationsprioriteringarna. Här följer händelser där du kan konfigurera allvarlighetsgrad och/eller tröskelvärden. Via länkarna får du mer information om vilka delar av respektive händelser som är konfigurerbara.

Så här konfigurerar du incidenter på globala nivå:

1. Gå till menyn Admin och välj Global Konfiguration.
  2. Konfigurera tröskelvärde och allvarlighetsgrad för incidenterna på fliken Incidenter.

Globala konfigurationer tillämpas i befintliga miljöer eller nya miljöer som har skapats såvida miljön i fråga inte använder egna, anpassade tröskelvärden.