Konfigurera för datadrivna aviseringar

När data når viktiga trösklar för ditt företag skickas automatiskt ett e-postmeddelande via datadrivna aviseringar till de nyckelpersoner som användarna väljer. Som Tableau Server-administratör ställer du in datadrivna aviseringar precis som du gör prenumerationer. Information om hur användare skapar och hanterar dessa aviseringar finns i Skicka datadrivna aviseringar i Tableau-användarhjälpen.

Obs! För att skapa och ta emot datadrivna aviseringar behöver användarna tillgång till relaterade databaser och vyer. Mer information finns i den här listan med krav. Om aviseringar är aktiverade för en webbplats kan alla användare på den webbplatsen skapa dem utom användare med visningsrollen.

Konfigurera e-post för datadrivna aviseringar

1. Slutför stegen i Konfigurera SMTP-inställningar så att servern kan skicka mejlet.

2. När du visar en webbplats klickar du på Inställningar högst upp i webbläsarfönstret.

3. Under E-postinställningar anger du en platsspecifik ”Från” -adress eller meddelandesidfot.

En webbplats ”Från”-adress och meddelandesidfot används också i e-post för prenumerationer.

4. Klicka på Spara.

Hantera alla datadrivna aviseringar på en webbplats

1. Längst upp i webbläsarfönstret klickar du på Uppgifter och sedan på Aviseringar.

2. Välj de aviseringar du vill uppdatera.

3. Gör något av följande på menyn Åtgärder:

• Lägg till eller ta bort dig själv som mottagare.

• Redigera aviseringar för att ändra datatrösklar, leveransscheman och den fullständiga listan över mottagare.

• Ändra äganderätten till aviseringar till olika användare eller ta bort aviseringar.

Inaktivera datadrivna aviseringar för en webbplats

Datadrivna aviseringar stöds som standard för alla webbplatser, men administratörer kan inaktivera dem för specifika webbplatser.

1. När du visar en plats klickar du på Inställningar i navigeringsrutan till vänster.

2. Under Datadrivna aviseringar avmarkerar du Låt användare skapa aviseringar och ta emot aviseringsmeddelanden.

3. Klicka på Spara.

Stäng av datadrivna aviseringar

En avisering pausas som standard efter 350 på varandra följande, misslyckade aviseringsförsök. Serveradministratörer kan konfigurera ett tröskelvärde för att ange efter hur många misslyckade aviseringsförsök en avisering ska pausas. För att ändra tröskelvärdet för antalet datadrivna aviseringsfel som kan inträffa innan aviseringar hävs, använd alternativet för tsm-konfigurationsuppsättning dataAlerts.SuspendFailureThreshold.

Detta anger tröskelvärdet för antalet misslyckade aviseringar i följd som krävs innan aviseringen hävs. Det här är en serveromfattande inställning. Tröskelvärdet gäller för varje konfigurerad datadriven avisering på servern.

Återuppta hävda aviseringar

Om en avisering misslyckas för många gånger får du ett e-postmeddelande om att aviseringen har pausats. Det finns några sätt för administratörer eller aviseringsägare att återuppta en häv avisering:

• Via området Uppgifter > Aviseringar bland Tableau-webbsidorna visas en ikon i kolumnen Senaste kontroll som indikerar att aviseringen har hävts. Välj > Återuppta avisering för att återuppta aviseringen.

• Återuppta aviseringen genom att klicka på Återuppta avisering i e-postmeddelandet. I meddelandet kan du antingen återuppta aviseringen eller uppmanas att ta bort aviseringen eftersom vyn har ändrats.

• Från aviseringspanelen i den berörda vyn eller arbetsboken. Om du vill återuppta aviseringen från en vy eller arbetsbok väljer du Avisering för att öppna panelen Aviseringar. En ikon visas bredvid den hävda aviseringen. Välj Åtgärder > Återuppta avisering på den berörda aviseringen för att återuppta.

Aviseringsägare får ett e-postmeddelande när aviseringen fungerar igen.

Kontrollera hur ofta servern kontrollerar datadrivna aviseringar

Som standard kontrollerar Tableau Server var 60:e minut om datavillkoren för aviseringar stämmer. Om du märker påverkan på prestanda kan du anpassa det här tidsintervallet med alternativet tsm-konfigurationsuppsättning, dataAlerts.checkIntervalInMinutes.

Oavsett dataAlerts.checkIntervalInMinute-inställning kontrollerar servern också aviseringar när extrakt i den relaterade arbetsboken uppdateras. För att kontrollera en avisering oftare än inställningen anger, ändra schemat för extraktuppdatering.

Spåra serverns aviseringskontrollprocess

I vyn Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt kan du spåra serverns aviseringskontrollprocess genom att leta efter dessa uppgifter:

• Hitta dataaviseringar att kontrollera

• Kontrollera om dataaviseringstillståndet är sant

Uppgiften ”Hitta” begränsar ”Kontrollera”-uppgifter till aviseringar som för närvarande kan skicka relaterade e-postmeddelanden. Om en användare till exempel har valt en e-postfrekvens på ”Dagligen som mest” kommer servern, efter att aviseringsvillkoret blivit sant, att vänta 24 timmar innan den åter kontrollerar aviseringen.

Varje ”Kontrollera”-uppgift använder en bakgrundsprocess för server för att ladda relaterad vy i syfte att utvärdera aviseringens tillstånd. Om alla användare ser samma version av en vy laddas den bara en gång. Om användare emellertid har tillämpat filter på en vy, eller om de data de ser begränsas av säkerhet på användarnivå, laddas vyn endast en gång för varje mottagare.

Identifiera och åtgärda misslyckade aviseringar

Som administratör kan du proaktivt identifiera misslyckade aviseringar som användare kan vara omedvetna om. För att kontrollera:

1. Välj Status på platsmenyn.

2. Välj Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt.

3. På listrutemenyn Uppgift väljer du Kontrollera om Dataavisering är sant.

4. Längst till höger klickar du på Fel för att visa en lista över felaviseringar.

5. För muspekaren över den röda felikonen för att visa ett verktygstips med information.

Om du vill avgöra aviseringsägaren letar du efter aviserings-ID-numret i dataaviseringstabellen för Tableau Server-lagringsplatsen. (I området för aviseringshantering på en webbplats kan du också leta efter aviseringsnamnet efter numret, men var medveten om att flera olika aviseringar kan komma att använda samma namn.)

Obs! Aviseringsägare meddelas automatiskt när en avisering misslyckas tio gånger. Administratörer kan anpassa när aviseringsägare får meddelanden. Användare meddelas inte om aviseringar som misslyckades före uppgradering till Tableau Server 2018.1.

Misslyckade aviseringar orsakas ofta av innehållsändringar i Tableau Server. Uppmuntra användare att återskapa aviseringar om ändringar som följande inträffar:

• En arbetsbok, en vy eller ett datafält tas bort eller döps om.
  • Databasuppgifter inbäddade i arbetsböcker löper ut.
  • Datadrivna aviseringar kräver inbäddade inloggningsuppgifter för liveanslutningar, och OAuth-användning stöds för närvarande inte med aviseringar.
  • En datakälla blir otillgänglig.

Tips: För att automatiskt få e-post när aviseringar misslyckas, följ stegen i Samla in data med Tableau Server-lagringsplatsen och anslut till ”background_jobs”-tabellen. Från den tabellen skapar du en anpassad vy som innehåller jobbnamnet ”Kontrollera om dataaviseringstillståndet är sant” och dess slutkod. Konfigurera sedan en datadriven avisering att e-posta dig när en slutkod är lika med 1 (fel).