Felsöka Desktop-licensrapportering

När Tableau Server- och Tableau Desktop-instanser är rätt konfigurerade kan du se information om användningen av Tableau Desktop-licenser i två administratörsvyer, en med Användning av Desktop-licenser och en med Utgångstider för Desktop-licenser. Kontrollera kraven nedan om du inte kan se de här vyerna. Om du kan se vyerna men det inte finns några data i dem kan du felsöka genom att använda ämnet Felsökning i guiden för driftsättning av Desktop: Felsökning av licensrapportering(Länken öppnas i ett nytt fönster). Mer information om hur du konfigurerar Tableau Desktop finns i Konfigurera rapportering av Desktop-licenser i driftsättningsguiden för Tableau Desktop.

Administratörsvyer är inte tillgängliga

Endast Tableau Server-administratörer har åtkomst till administratörsvyerna för Desktop-licensrapportering.. Om du inte ser länkar till vyerna Desktop License Usage och Desktop License Expiration på sidan för serverstatus (välj Hantera alla webbplatser från sidmenyn) och kontrollera följande:

• Du är inloggad som Tableau Server-administratör.

• Du kör Tableau Server 10.0 eller senare, och användarna kör Tableau Desktop 10.0 eller senare. Desktop licensrapportering är tillgänglig från versionen 10.0 av Tableau Server och Tableau Desktop.

• Tableau Server har Desktop License-rapportering aktiverad. (Funktionen är inaktiverad som standard.) Du hittar mer information i Aktivera och konfigurera Desktop-licensrapportering.