Incidenter gällande långsamma vyer

Incidenter gällande långsamma vyer utlöses när det tar för lång tid att läsa in en efterfrågad vy.

Som standard kommer en incident om långsam vy att utlösa en varning om det tar minst 1 minut att läsa in en efterfrågad vy.

Konfigurera tröskelvärden för incidenter gällande långsamma vyer

Du kan ställa in tröskelvärden för incidenter gällande långsamma vyer genom att gå till menyn Admin, välja Konfiguration och gå till fliken Incidenter.

NyckelKrävs?Beskrivning
AllvarsgradObligatoriskt

Se Allvarsgrad för händelser.

VaraktighetObligatorisktMinsta varaktighet för att en fråga ska anses vara långsam. Värden anges i sekunder.
Tableau-användareObligatoriskt

Detta tröskelvärde kan antingen tillämpas på specifika användare vid vybegäran eller för alla användare. Standard är Alla användare.

InnehållObligatoriskt

Innehållet omfattar arbetsböcker och vyer. Detta tröskelvärde kan tillämpas på en enda vy eller alla vyer. Om en arbetsbok anges tillämpas tröskelvärdet på alla vyer i den arbetsboken. Om du vill ange en vy använder du en delad URL. Mer information finns i Så är URL:er för vyer strukturerade.
Du kan också utesluta vissa vyer eller arbetsböcker genom att ange undantag.

Standard är Alla vyer.

Endast en incident skapas per vybegäran. Resource Monitoring Tool utvärderar alla incidentutlösare och om flera utlösare matchar en specifik vybegäran rangordnas utlösarna efter prioritet och specificitet. Den högsta rankade utlösaren används för att skapa incidenten.

En utlösare med allvarlighetsgraden kritisk rangordnas till exempel högre än allvarlighetsgraden varning.