Ta bort filer som inte behövs

Du bör ta för vana att regelbundet övervaka användningen av diskutrymmet på servern. Om Tableau Server-datorn har ont om diskutrymme kan effekten bli betydande, och med tiden kan situationen ge upphov till fel. Om du upptäcker att det börjar bli ont om utrymme kan du arkivera det du vill spara och rensa bort filer som inte behövs för att frigöra utrymme för Tableau.

Övervaka användningen av diskutrymmet

Det finns flera saker du kan göra för att övervaka användningen av diskutrymmet:

• Aviseringar: Du kan konfigurera Tableau Server så att du får aviseringar när diskutrymmet når fördefinierade nivåer. Du hittar mer information i Konfigurera aviseringar för serverhändelser.
  • Administratörsvyer: Du kan övervaka användningen av diskutrymmet från en fördefinierad administratörsvy. Mer information finns i Serverdiskutrymme.

Minska användningen av diskutrymmet

Du kan frigöra diskutrymme genom att följa stegen nedan:

• Arkivera loggfiler: När Tableau Server körs genereras loggfiler. Loggfilerna kan vara till hjälp när du felsöker problem och när du har kontakt med Tableaus support, men du behöver inte spara dem om de inte längre behövs. Om du vill spara diskutrymme utan att ta bort loggar kan du arkivera dem med kommandot tsm maintenance ziplogs och förvara dem på ett säkert sätt genom att kopiera ziplogs-arkivet till en dator som inte är en del av Tableau-installationen. Mer information finns i Ögonblicksbilder av loggfiler (arkivloggar).

• Rensa bort oönskade filer: När du har arkiverat alla loggar som du vill spara kör du kommandot tsm maintenance cleanup för att ta bort loggfiler som är äldre än sju dagar, tillfälliga filer samt, om du vill, rader i tabellen http_requests på Tableau Server-lagringsplatsen. Du bör köra cleanup-kommandot med jämna mellanrum. Mer information om vilka filer som tas bort finns i avsnittet om tsm maintenance cleanup.

• Ta bort andra filer: Med tiden kan Tableau Server generera filer som inte behöver vara kvar. Förutom filerna vi nämnde ovan kan det finnas äldre säkerhetskopior från tidigare versioner. Säkerhetskopior i Tableau Server har filnamnstillägget .tsbak. Vi rekommenderar starkt att du regelbundet säkerhetskopierar Tableau och att du förvarar säkerhetskopiorna på ett säkert sätt genom att spara dem på en dator som inte är en del av Tableau Server-installationen. När du har sparat säkerhetskopian på en annan plats kan du ta bort den från Tableau-datorn. Mer information om säkerhetskopior, inklusive hur du skapar dem och var de sparas, finns i Säkerhetskopiera Tableau Server-data.