Översikt över migreringsplaner

Tableau Content Migration Tool skapar en effektiv process för att migrera Tableau-innehåll mellan platser och projekt. Planen som är lätt att följa kan granskas, är upprepningsbar och fungerar via en batchprocess så att valfritt antal arbetsböcker och datakällor kan migreras i en enkel och effektiv process.

Content Migration Tool kommer att visa kontextuella tips för att hjälpa dig att skapa eller redigera en migreringsplan. När du har valt käll- och destinationsplatser visas en sammanfattning av migreringen högst upp på skärmen enligt följande:

Begränsningar vid innehållsmigrering

Se till att du förstår begränsningarna innan du migrerar innehåll med Content Migration Tool. Du hittar mer information i Begränsningar för migrering.

Krypteringsnycklar

Varje migreringsplanfil genereras med en krypteringsnyckel som är unik för det program som skapade planen. Krypteringsnycklar kan delas om migreringsplanen måste köras genom ett program som ursprungligen inte genererade filen. När du delar krypteringsnycklar måste du skriva över den befintliga nyckeln i programmet för att köra migreringsplanen. Om du vill visa din krypteringsnyckel väljer du Help > Settings.

Om du kommer att använda Content Migration Tool konsolprogram för migreringsplaner, måste du ange krypteringsnyckeln med kommandot tabcmt-runner encryption innan du kör planen. Du hittar mer information i Använda konsolprogrammet för Tableau Content Migration Tool.

Migreringsprocess

Steg 1: Starta

Kärnan i migreringsprocessen är att skapa en plan som du kan spara och återanvända för framtida migreringar eller ändra och uppdatera efter behov. Det första steget är att välja om du vill skapa en ny plan eller välja en tidigare sparad plan.

Om du vill skapa en ny plan klickar du på Create New Plan. Om du redan har skapat en migreringsplan och vill använda den klickar du på Browse for a Plan.

Som standard lagras alla dina sparade migreringsplaner i Tableau Content Migration Tool Plans i mappen Mina dokument. Alla migreringsplaner sparas med ett .tcmx tillägg, med nyligen öppnade planer listade separat för att göra dem enkla att välja:

Du kan välja en nyligen öppnad plan och duplicera den för att ändra planen och spara den som en ny plan. Välj det plan du vill kopiera och klicka på Duplicate.

Steg 2: Planering

Content Migration Tool guidar dig när du bygger eller redigerar din migreringsplan i sex steg.

Klicka på varje steg för detaljerade instruktioner:

Steg 3: Migrering

När du har slutfört din plan är du redo att köra batchprocessen för migrering. När du når det sista steget i migreringen visas en plansammanfattning för din verifiering:

Om du vill ändra några aspekter av din plan kan du klicka på ett avsnitt i det vänstra sidofältet för att gå direkt till den fasen. När du är redo klickar du på Run för att påbörja migreringen.

När du klickar på Run kommer migreringsverktyget att fråga dig om eventuella osparade delar av din plan. Som standard kommer alla osparade element att sparas när du klickar på Yes. Kom ihåg att du alltid kan behålla din tidigare plan utan att göra några ändringar genom att duplicera den under migreringsprocessens startfas.

Din migreringsplan kommer att köras och en statusrad visas för den övergripande planens förlopp och varje arbetsbok som skickas till destinationsservern.

När planen är klar kan du klicka på flikarna längst ner på skärmen för mer information om migreringen.

Publicerade arbetsböcker

Published Workbooks de nyligen publicerade arbetsböckerna och de projekt där de migrerades.

Publicerade datakällor

Published Data Sources de nyligen publicerade datakällorna och de projekt där de migrerades.

Utdata

Fliken Output beskriver migreringsloggen för din plan.

Du kan spara den här loggen genom att klicka på Save Log.

Fel och varningar

Errors and Warnings Fliken belyser eventuella problem som uppstod under migreringen.

Du kan korrigera dessa och köra din plan igen. När du har slutfört din migrering och sparat din plan klickar du Done för att slutföra.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.