Migreringsplaner: migreringsskript

Nästa steg för att skapa en migreringsplan i Tableau Content Migration Tool är att skapa alla skript du vill köra med din plan före och efter migreringen.

Steg 1: förmigrering

Avsnittet Run Pre Migration på skärmen behandlar de skript som kommer att köras före migreringen.

Vart och ett av fälten har en hjälpikon som visar information när du rör markören över den. Starta med dina förmigreringsskript genom att välja Enable, vilket därefter aktiverar fälten nedan.

Working Directory

Detta är skriptets arbetskatalog. Standardkatalogen är samma katalog som migreringsplanen. Klicka på bläddringsknappen om du vill välja en annan mapp. Knappen Reset återställer den aktuella mappen för migreringsplanen som arbetskatalogen.

Run

I den här listrutan kan du välja om du vill köra ett anpassat skript eller en körbar fil med parametrar.

Command Executable

Om du valde Executable with Parameters från menyn Run kommer det här fältet att visas. Detta är sökvägen till den körbara kommandofilen som ska köras före migrering. Skriv in det direkt eller använd bläddringsknappen för att hitta den körbara filen. Detta är ett obligatoriskt fält.

Command Parameters

Om du valde Executable with Parameters från listmenyn Kör så kommer det här fältet att visas. Här anger du de kommandoradsparametrar som ska användas med den körbara kommandofilen.

Skript

Om du valde Custom script från menyn Kör så anger du ditt förmigreringsskript här. Den körs som en *.cmd-fil. Detta är ett obligatoriskt fält.

Steg 2: efter migrering

Run Post Migration-halvan av skärmen behandlar skript som kommer att köras efter migreringen.

Vart och ett av fälten har en hjälpikon som visar information när du rör markören över den. Starta med dina skript efter migrering genom att välja Enable, vilket därefter aktiverar fälten nedan.

Working Directory

Detta är skriptets arbetskatalog. Standardkatalogen är samma katalog som migreringsplanen. Klicka på bläddringsknappen om du vill välja en annan mapp. Knappen Reset återställer den aktuella mappen för migreringsplanen som arbetskatalogen.

Run

I den här listrutan kan du välja om du vill köra ett anpassat skript eller en körbar fil med parametrar.

Command Executable

Om du valde Executable with Parameters från menyn Run kommer det här fältet att visas. Detta är sökvägen till den körbara kommandofilen som ska köras före migrering. Skriv in det direkt eller använd bläddringsknappen för att hitta den körbara filen. Detta är ett obligatoriskt fält.

Kommandoparametrar

Om du valde Executable with Parameters från menyn Run visas det här fältet. Här anger du de kommandoradsparametrar som ska användas med den körbara kommandofilen.

Skript

Om du valde Custom script från menyn Run anger du ditt skript efter migrering här. Den körs som en *.cmd-fil. Detta är ett obligatoriskt fält.

Steg 3: Fortsätt till nästa steg

Klicka på Next när du är klar.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.