Migreringsplaner: källprojekt

Nästa steg i att skapa en migreringsplan i Tableau Content Migration Tool är att välja källprojekten. Källprojekt är projekt som arbetsböcker och publicerade datakällor kommer att migreras från. Vilka projekt du väljer avgör vilka arbetsböcker som är tillgängliga för migrering i migreringsplanens nästa steg.

Steg 1: Välj källprojekt

Du har två alternativ när du ska välja källprojekt: All Projects och Specific Projects:

Med alternativet All Projects väljer du alla projekt från den källplats du angav i steget Servrar. Med alternativet Specific Projects kan du välja specifika projekt från källplatsen.

Obs! Källprojekt måste innehålla arbetsböcker eller datakällor. Content Migration Tool Migrerar inte tomma projekt.

Du kan välja varje projekt individuellt eller använda knappen Select All och sedan rensa bort de projekt som du inte vill inkludera. Om du gör några ändringar på källplatsen i det här steget kan du uppdatera projektlistan med knappen Refresh .

Steg 2: Välj projektalternativ

När du har valt källprojekten ar det dags att välja vilka projektalternativ som ska gälla för målplatsen. Det finns alternativ såväl för att skapa projekt som inte finns som att kopiera projektbehörigheter och ägarskap från källplatsen. Om du vill tilldela nytt innehållsägarskap baserat på användarmappningar väljer du Tillämpa datamappningar.

• Skapa målprojekt: Skapa automatiskt projekt som inte finns på målplatsen. Content Migration Tool skapar inte målprojekt om källprojektet är tomt eller om inga arbetsböcker eller datakällor har valts. Försök att migrera till ett ej befintligt projekt annulleras som standard.

• Kopiera projektbehörigheter: Kopiera källprojektsbehörigheter så noga som möjligt.

• Kopiera projektägare: Kopiera projektägarskapsinställningarna från källplatsen så att du kan utse projektägare.

• Tillämpa användarmappningar: Använd användarmappningar när du ska tilldela projekts innehållsägarskap på målplatsen. Innehållsägararskap tillämpas inte om målprojektet redan finns. Du hittar mer information i Migreringsplaner: Behörigheter och ägande.

Steg 3: Fortsätt till nästa steg

När du har valt källprojekt klickar du på Next för att gå vidare till avsnittet Migreringsplaner: arbetsböcker i planeringsfasen. Om du migrerar arbetsböcker mellan två projekt på samma Tableau-plats väljer du ditt målprojekt i nästa avsnitt.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.