Konfigurera produktnyckelåtgärder med proxy för vidarebefordran

Om den dator där Tableau Server installerats har konfigurerats att ansluta med en proxyserver för vidarebefordran så måste du köra proceduren i det här ämnet för att aktivera, uppdatera eller inaktivera produktnycklarna för Tableau Server.

Alternativt kan du aktivera en produktnyckel offline, se Aktivera Tableau Server offline.

För att du ska kunna komma åt och därefter konfigurera produktnyckelsinformation för din Tableau Server-installation måste Windows-tjänsten Tableau Server Administrative Controller köras under Kör som tjänst-kontot. Vid normal drift körs den här tjänsten under Network Service-systemkontot. Den här proceduren beskriver hur du anger Kör som tjänst-kontot som temporärt konto för inloggning för tjänsten Tableau Server-administrationsstyrenhet. Efter att du kört produktnyckelåtgärden måste du ändra tillbaka inloggningsuppgifterna till Network Service-systemkontot.

Innan du börjar

• Om du kör en distribuerad driftsättning av Tableau Server kör du proceduren i det här ämnet på den ursprungliga noden i klustret.

• Om du vill köra den här proceduren måste du veta Kör som tjänst-kontots namn och lösenord. Läs mer i Ändra Kör som tjänst-konto.

• Granska konfigurationen för proxy för vidarebefordran. Procedurerna nedan är till för organisationer som har konfigurerat proxyn för vidarebefordring med hjälp av Internetegenskaper på den Windows-dator där Tableau Server körs. Läs mer i Konfigurera proxyservrar och belastningsutjämnare för Tableau Server.

Steg 1: Verifiera proxykonfigurationen

1. Logga in på den dator där Tableau Server finns installerat eller kommer att installeras.

2. Öppna dialogrutan Inställningar för lokalt nätverk (LAN). (Ett snabbt sätt att öppna den här dialogrutan är att söka efter Internet Options på Start-menyn i Windows. I dialogrutan Egenskaper för internet klickar du på fliken Anslutningar och sedan på LAN-inställningar.)

3. Under Proxyserver verifierar du att Använd en proxyserver för ditt LAN har valts och att proxyserverns adress och port har angetts.

Steg 2: Ändra tillfälligt inloggningskontot för Tableau Server administrationsstyrenhetstjänsten

1. Logga in på samma dator som du verifierade i Steg 1 ovan.

2. Öppna Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console. (Ett snabbt sätt att komma till den här konsolen är att söka efter Services på Start-menyn i Windows.)

3. Högerklicka på Administrationsstyrenhet för Tableau Server och klicka på Egenskaper. På sidan Egenskaper för administrationsstyrenheten för Tableau Server klickar du på fliken Logga in.

4. På fliken Logga in ändrar du Network Service till ditt Kör som tjänst-konto. Ange lösenordet och klicka sedan på OK.

5. I Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console, högerklickar du på Administrationsstyrenhet för Tableau Server och därefter klickar du på Starta om.

Steg 3: Ändra inloggningskontot för aktiveringstjänsten för Tableau Server tillfälligt

Obs! Det här steget gäller version 2023.1.3 och senare, 2022.3.7 och senare samt 2022.1.15 och senare. Från och med de här versionerna installeras aktiveringstjänsten även om du använder den äldre aktiveringsmetoden.

1. Logga in på samma dator som du verifierade i Steg 1 ovan.

2. Öppna Microsoft Management Console. (Ett snabbt sätt att komma till den här konsolen är att söka efter Services på Start-menyn i Windows.)

3. Högerklicka på Aktiveringstjänst för Tableau Server och klicka på Egenskaper.

4. På sidan Egenskaper för aktiveringstjänst för Tableau Server klickar du på fliken Logga in.

5. På fliken Logga in ändrar du Local System account till ditt Kör som tjänst-konto. Ange lösenordet och klicka sedan på OK.

6. I Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console högerklickar du på Aktiveringstjänst för Tableau Server och klickar sedan på Starta om.

Steg 4: Aktivera, uppdatera eller inaktivera Tableau-produktnycklar

Medan administrationsstyrenheten för Tableau Server körs under ditt kör som tjänst-konto så kan du aktivera, uppdatera eller inaktivera Tableau-produktnyckeln.

Steg 5: Återställ inloggningskontot till Network Service (administrationsstyrenhet)

När du slutfört din produktnyckelåtgärd måste du ändra inloggningskontot för administrationsstyrenheten för Tableau Server tillbaka till Network Service-kontot.

Återställ inloggningskontot för administrationsstyrenheten:

1. Öppna Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console.

2. Högerklicka på Administrationsstyrenhet för Tableau Server och klicka på Egenskaper. På sidan Egenskaper för administrationsstyrenheten för Tableau Server klickar du på fliken Logga in.

3. På fliken Logga in klickar du på Bläddra-knappen.

4. I dialogrutan Välj användare anger du Network Service och klickar på OK för att matcha namnet och återgå till fliken Logga in.

5. I fliken Logga in rensar du lösenorden från Network Service-kontot och klickar på OK.

6. I Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console, högerklickar du på Administrationsstyrenhet för Tableau Server och därefter klickar du på Starta om.

Steg 6: Återställ inloggningskontot till det lokala systemkontot (aktiveringstjänst)

Om du ändrade inloggningskontot för aktiveringstjänsten för Tableau Server (steg 3 ovan) måste du efter att du har slutfört produktnyckelåtgärden ändra inloggningskontot tillbaka till Network Service-kontot.

Återställ inloggningskontot för aktiveringstjänsten:

1. Öppna Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console.

2. Högerklicka på Aktiveringstjänst för Tableau Server och klicka på Egenskaper.

3. På sidan Egenskaper för aktiveringstjänst för Tableau Server klickar du på fliken Logga in.

4. På fliken Logga in väljer du Lokalt systemkonto och klickar på OK.

5. I Tjänster (lokala) i Microsoft Management Console högerklickar du på Aktiveringstjänst för Tableau Server och klickar sedan på Starta om.