Verifiera Tableau Server-uppdatering

Ta hjälp av dessa ämnesavsnitt för att verifiera att serveruppgraderingen genomfördes.

Verifiera Tableau Service-processer

Starta verifieringsprocessen genom att logga in på TSM med kommandoraden och verifiera statusen för Tableau Server-processerna.

1. Öppna en ny kommandotolk med ett konto som tillhör tsmadmin-gruppen.

Mer information om hur du använder tsm-kommandoraden finns i Använda tsm CLI.

2. Kör följande kommando för att visas status på alla Tableau Server-processer: tsm status -v.

Tänk om jag nekas åtkomst när jag försöker köra TSM-kommandon?

Det konto du använder för att konfigurera resten av installationen måste vara medlem i gruppen tsmadmin, som skapades vid initieringen. Om du vill visa användarkonton i gruppen tsmadmin kör du följande kommando:

grep tsmadmin /etc/group

Om användarkontot inte ingår i gruppen kör du följande kommando för att lägga till användaren i gruppen tsmadmin:

sudo usermod -G tsmadmin -a <username>

Verifiera globala TSM-inställningar

Ta skärmbilder av webbgränssnittsinställningarna för TSM innan du uppgraderar. Logga in på webbgränssnittet för Tableau Services Manager och jämför inställningarna med de på skärmbilder.

Aktivera prenumerationer och schemaläggning

1. Logga in till administrationsdelen av Tableau Server som administratör för Tableau Server.

2. Gå till sidan för serveromfattande scheman:

• Klicka på sidan Scheman i den vänstra rutan på en Tableau-server där det bara finns en plats (standard).
    • På en Tableau Server med mer än en webbplats klickar du på Hantera alla webbplatser på listrutemenyn uppe till vänster i rutan och klickar sedan på Scheman.
  3. Klicka på Markera alla på sidan Scheman.
  4. Markera Aktivera i menyn Åtgärd och klicka sedan på Aktivera i uppmaningen som visas.

Verifiera användaråtkomst

Om du har ett användarkonto loggar du in på Tableau Server via Tableau Desktop och webbläsare.

Om Tableau Server är tillgängligt utanför organisationen måste du verifiera internetanslutningen.

Om organisationen tillåter mobil anslutning till Tableau Server kan du logga in på servern via en mobil enhet.

Visa publicerade arbetsböcker

Om du har ett användarkonto loggar du in på Tableau Server för att bläddra bland publicerade arbetsböcker. Öppna arbetsböckerna för att visa dem i webbläsaren

Verifiera publicering av arbetsböcker och datakällor

Logga in på ett konto med Creator-licens och verifiera webbredigeringsfunktionen för att ansluta med data samt skapa och publicera arbetsböcker och datakällor:

Verifiera Tableau Prep Builder

Om Tableau Prep Builder används inom organisationen ska du verifiera att det går att anslut till data, öppna flöden och andra Prep-uppgifter. Se Tableau Prep: Anslut till data(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Verifiera antalet Tableau-objekt

Anteckna hur många projekt, arbetsböcker, vyer, datakällor, användare och grupper som finns i driftsättningen som del av uppgraderingsförberedelsen. Kontrollera att alla objekt fortfarande visas.

Logga in till administrationsdelen av Tableau Server som administratör för Tableau Server.

• Verifiera antalet projekt, arbetsböcker, vyer och datakällor
  • Verifiera antalet användare och grupper

Verifiera API-funktioner

Om Tableau API:er har driftsatts och används för att utveckla innehåll måste du verifiera att dessa fungerar som de ska.

REST API

Verifierar REST API-åtkomst och autentisering genom att köra samma URL-adress från Kom igång-självstudie: Introduktion och installation(Länken öppnas i ett nytt fönster):

curl "https://MY-SERVER/api/3.8/auth/signin" -X POST -d @signin.xml

signin.xml-innehåll:

<tsRequest>
  <personalAccessTokenName="MY_PAT_NAME"
	<credentials name="username" password="password" >
	 <site contentUrl="MarketingSite" />
  </credentials>
</tsRequest>

Exempelsvar:

<tsResponse version-and-namespace-settings>
  <credentials token="12ab34cd56ef78ab90cd12ef34ab56cd">
	<site id="9a8b7c6d-5e4f-3a2b-1c0d-9e8f7a6b5c4d"
	contentUrl="MarketingSite"/>
  </credentials>
</tsResponse>

Kompatibilitetstester

Utför kompatibilitetstester för att verifiera att de utvecklade funktionerna i den uppgraderade Tableau Server-versionen fungerar som förväntat med dina befintliga lösningar:

• Tillägg för instrumentpaneler
  • JavaScript API:er för inbäddad Tableau
  • Kopplingar (webbdatakopplingar, Tacos)

Gå till Rensa efter uppgradering.