Publicera en datakälla på webben

Du kan spara datakällor som du sedan kan dela eller återanvända från dina publicerade arbetsböcker i Tableau Server. För att göra det behöver du specifika behörigheter för att redigera arbetsboken och publicera i Tableau Server. Mer information om hur du publicerar behörigheter finns i Vem kan publicera innehåll?(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server.

Det här publiceringssteget kan ta några minuter om datakällan använder ett stort extrakt.

1. Öppna en arbetsbok för webbredigering i Tableau Server.

2. Klicka på fliken för ett arbetsblad.

3. Klicka på listrutemenyn för rutan Data för den datakälla som du vill dela och klicka på Spara som publicerad datakälla.

Obs! När datakällan har publicerats till webben kan du inte redigera eller visa datamodellen.