Publicera datakällor och arbetsböcker

Låt säga att du skapar en vy som ger upphov till nya frågor kring de data som du använder, och att du vill dela den här analysen med andra som använder samma data. Eller kanske är du teamets dataförvaltare och har i uppgift att bygga datamodellerna som godkänts av analytiker, samtidigt som du måste uppfylla organisationens krav på säkerhet, efterlevnad, resultat o.s.v.

Du kan dela ditt arbete med resten av teamet genom att publicera det till Tableau Server eller Tableau Cloud. När det har publicerats kan du och ditt team komma åt det via en webbläsare eller Tableaus mobilapp. Att publicera datakällor är också ett bra sätt att centralisera datahanteringen.

I andra resurser

Steg som förklarar hur du publicerar finns i följande avsnitt:

Obs! Om du inte har Tableau Cloud eller Server kan du dela analyser i Tableau Public, en kostnadsfri molntjänst. Som namnet antyder är vyer som publiceras till Tableau Public allmänt tillgängliga. Mer information finns på public.tableau.com(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Fördelar med att publicera

Du kan publicera datakällor och arbetsböcker om du vill att fler personer i organisationen ska ta del av dina dataanalyser. Genom att publicera innehåll kan du:

• Samarbeta och dela med andra

Låt andra i organisationen visa, interagera med, ladda ner, prenumerera på, dela, redigera och spara publicerade vyer, även om de inte använder Tableau Desktop. Du kan också lägga till vyer i blogginlägg eller på webbplatser.

• Centralisera hanteringen av data och databasdrivrutiner

Skapa och publicera datamodeller som alla kan använda. Centraliserad datahantering gör det möjligt att dela en enda källa med Tableau-data. Alla arbetsböcker som är anslutna till publicerade data återges med eventuella uppdateringar som gjorts i dem.

En annan fördel med att publicera och ansluta till data på servern är att andra som ansluter till dessa data från Tableau Desktop inte behöver installera och underhålla databasdrivrutiner på sina datorer.

• Ge stöd för mobil användning

Kom åt data från en annan dator eller plats, från en webbläsare eller från iOS-appen Tableau Mobile. Logga in till Tableau Server via ett privat nätverk utanför organisationen.

Det här kan du publicera

Exempel på innehåll som du kan publicera är:

• Datakällor: Du kan publicera datakällor som andra kan använda för att skapa nya arbetsböcker. En datakälla kan innehålla en direkt anslutning (även kallad liveanslutning) till din databas eller ett extrakt som du kan uppdatera baserat på ett schema.

Mer information finns i Bästa praxis för att publicera datakällor.

• Arbetsböcker: Arbetsböcker innehåller dina vyer, instrumentpaneler, berättelser och dataanslutningen. Du kan lägga till lokala resurser i dem, t.ex. bakgrundsbilder och anpassad geokodning, om de finns på en plats som inte kan nås av servern eller andra Tableau-användare.

Vem kan publicera?

För att kunna publicera till Tableau Server eller Tableau Cloud måste server- eller platsadministratören bevilja dig följande behörigheter:

• En platsroll som Creator (tidigare Publisher) på den plats som du publicerar till.

• Visa och Spara måste ha inställningen Tillåtet för det projekt som du publicerar till.

Kontakta Tableau-administratören om du använder Tableau Desktop och inte vet om du kan publicera till en server, eller om du har problem med att publicera. Om du är administratör kan du läsa mer om platsroller och behörigheter i Ägarskap och åtkomst till innehåll(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Server (eller Tableau Cloud-versionen(Länken öppnas i ett nytt fönster)).