Ladda ner vyer och arbetsböcker

Obs! För att länka till vyer i andra format istället för att ladda ner dem kan du istället se Länk till en PNG, PDF eller CSV för en vy. Alternativt kan du se Exportera vyer och Exportera data om du använder Tableau Desktop.

1. Klicka på Ladda ner högst upp i en vy i Tableau Cloud eller Tableau Server. Alternativt kan du klicka på nedladdningsknappen varhelst den visas på sidan.

2. Välj ett nedladdningsformat:

Obs! Vilka nedladdningsformat som är tillgängliga för dig beror på behörigheter som har beviljats av ägaren av Tableau-innehållet och platsadministratörer.

• Bild: Laddar ner en bild av vyn i .png-format. Alla filter, parametrar eller val som för närvarande används i Tableau återspeglas i den nedladdade bilden.

• Data: Öppnar en ny flik i webbläsarfönstret och visar vyns data i både sammanfattning och i detalj. Du kan sedan ladda ner data som en fil med kommaseparerat värde (.csv).

Klicka först på det specifika bladet med data du vill ha när du laddar ner från en instrumentpanel.

• Korstabell: Öppnar ett dialogfönster som låter dig välja nedladdningsalternativ. Om du tittat på instrumentpanelen kan du välja ett ark att ladda ner från instrumentpanelen. Under Välj format kan du välja .csv eller Microsoft Excel .xlsx.

För instrumentpaneler listas alla blad, inklusive dolda blad.

Alla filter, parametrar eller val som för närvarande används i Tableau återspeglas i den nedladdade korstabellen.

• PDF: Öppnar ett dialogfönster som låter dig välja nedladdningsalternativ. Under Inkludera kan du välja den del av arbetsboken som ska laddas ner. Välj den här vyn, specifika blad i en arbetsbok eller instrumentpanel eller välj alla. Välj Skala för att kontrollera bildens utseende i PDF-filen. Välj Pappersstorlek och -orientering.

Om du laddar ner en instrumentpanel till PDF-format ingår inte webbsideobjekt.

• PowerPoint: Laddar ner valda blad som bilder till individuella bilder i en PowerPoint-presentation. För vyer utan flikar kan du endast välja innehåll som för närvarande är synligt. Dock kan dolda blad som är synliga i en instrumentpanel väljas om du väljer Specifika blad från den här arbetsboken. Om du väljer ett berättelseblad exporteras alla berättelsepunkter som enskilda bilder.

Alla filter, parametrar eller val som för närvarande används i Tableau återspeglas i den exporterade presentationen. Den genererade PowerPoint-filen innehåller en titelbild med namnet på arbetsboken och datumet då filen skapades. Titeln är en hyperlänk som öppnar arbetsboken i Tableau Cloud eller Tableau Server.

• Tableau-arbetsbok: Laddar ner en arbetsbok som sedan kan öppnas med Tableau Desktop. (Som ett alternativ kan du välja Server > Öppna arbetsbok i Tableau Desktop.)

Du har möjligheten att ladda ner arbetsboken till olika versioner av Tableau eller behålla den i sin nuvarande version. Om arbetsboken till exempel behöver öppnas i Tableau Desktop 2022.2 ska du välja Tableau 2022.2. Mer information om versionskompatibilitet finns i Göra arbetsböcker kompatibla med äldre versioner.

När du laddar ner arbetsböcker och vyer lagras innehållet i .twb- eller .twbx-filen i klartext. Alla data, inklusive filtervärden som kan ge semantiska ledtrådar till data, är läsbara för alla som öppnar filen.

Obs! Att ladda ner extremt stora mängder data kan påverka serverprestandan och nedladdningen kanske inte slutförs. Försök att exportera data direkt från den underliggande datakällan om dessa problem upplevs.