Länk till en PNG, PDF eller CSV för en vy

Obs! Om du vill hämta dessa format i stället för att länka till dem hittar du information om detta i Ladda ner vyer och arbetsböcker. Om du använder Tableau Desktop finns information i Exportera vyer och Exportera data.

Om du arbetar med en webbplats eller ett program som inte stöder inbäddade, interaktiva Tableau-vyer kan du länka till PNG- eller PDF-versioner av dessa.

Om du är bekant med skript kan du också använda länkar för att automatiskt konvertera flera vyer till PNG-, PDF- eller till och med CSV-vyer. Filerna kan delas med personer som saknar Tableau Cloud- eller Tableau Server-konton. De kan även ingå i presentationer eller arkiveras för framtida bruk.

När du länkar till något av dessa format laddar de alltid de senaste data som är tillgängliga på servern. Men tänk på att CSV-filer från instrumentpaneler endast länkar till ett blad – det vars namn kommer först i alfabetisk ordning.

1. Med hjälp av en Tableau-innehållsägare eller platsadministratör kan du se till att din målgrupp har behörighet att komma åt innehållet. (Om du använder ett skript för att bearbeta flera filer behöver endast du åtkomst.)

• För länkar till PNG- och PDF-filer behöver användarna behörigheten Hämta bild/PDF.

• För länkar till CSV-filer behöver användarna behörigheten Hämta fullständiga data.

2. Ersätt slutet på webbläsarens URL med rätt filtillägg.

Ändra exempelvis http://<servername>/#/views/<workbook>/sheet?:iid=7 till http://<servername>/#/views/<workbook>/sheet.png

3. Om du vill filtrera en vy lägger du till ett frågetecken efter filtillägget, följt av URL-parametrar som återspeglar vyns datastruktur.

Ändra exempelvis http://<servername>/#/views/<workbook>/sheet.png till http://<servername>/#/views/<workbook>/sheet.png?Region=South&Department=Sales