Göra arbetsböcker kompatibla med äldre versioner

Du kan nedgradera arbetsböcker för att dela dem med personer som använder äldre versioner av Tableau.

Viktigt: När du nedgraderar till en äldre version försvinner alla funktioner som inte är tillgängliga i den versionen. Dessutom måste alla beräknade fält som skapats i den nyare versionen och som använder funktioner som inte är tillgängliga i den äldre versionen korrigeras eller tas bort manuellt vid nedgraderingen.

Exportera till en tidigare version från Tableau Desktop

1. I Tableau Desktop väljer du Fil > Exportera som version och väljer sedan den version som du vill nedgradera till. (Den tidigaste versionen du kan exportera är Tableau Desktop 10.5.)

2. Listrutemenyn Exportera som version med versioner som är tillgängliga för export

3. Spara arbetsboken i Min Tableau-lagringsplats eller valfri mapp.

Nedgradera en arbetsbok när du publicerar till Tableau Server

Om du använder en nyare version av Tableau Desktop med en äldre version av Tableau Server kan du nedgradera till den äldre Tableau Server-versionen när du väljer Server > Publicera arbetsbok. Ett varningsmeddelande visas, som säger att arbetsboken kommer att nedgraderas vid publicering:

Dialogrutan Publicera arbetsbok till Tableau Server med följande varning: ”Servern kör en äldre version än din kopia av Tableau Desktop. Arbetsboken kommer att nedgraderas och kan tappa viss funktionalitet. Alla datakällor måste bäddas in i arbetsboken.”

Om du senare öppnar den nedgraderade arbetsboken i den nyare versionen av Tableau Desktop ser du ett meddelande likt det nedanstående. Det kan hända att du då måste lägga till de funktioner som togs bort när arbetsboken nedgraderades.

Varningsmeddelande: Arbetsboken kommer att uppgraderas från version 10.3 till version 10.4 när den sparas. Den uppgraderade filen kan inte läsas av tidigare versioner av programmet.

Obs! Datakällor nedgraderas inte vid publicering.

Ladda ner en äldre version från Tableau Cloud eller Tableau Server

Om du använder Tableau Cloud eller Tableau Server kan du ladda ner en arbetsbok som ska öppnas i en äldre version av Tableau Desktop.

1. Du kan identifiera vilken version av Tableau Desktop du använder genom att välja Hjälp > Om Tableau på menyn längst upp.

Hjälpmeny i Tableau Desktop med Om Tableau valt

2. I Tableau Server eller Tableau Cloud öppnar du den vy du vill ladda ner.

3. Klicka på knappen Ladda ner och sedan på Tableau-arbetsbok.

4. Välj den version du vill exportera till. (Den tidigaste versionen du kan ladda ner är Tableau Desktop 10.5.)

Mer information finns i Ladda ner vyer och arbetsböcker.

Ytterligare kompatibilitetsresurser

I Tableau-driftsättningsguiden finns mer information om hur olika versioner av Tableau interagerar under Göra arbetsböcker kompatibla mellan versioner.