Exportera vyer från Tableau Desktop till annat program

Det finns flera sätt att hämta vyer och arbetsböcker från Tableau Desktop och överföra till en presentation, rapport eller webbsida.

Obs! Om du använder Tableau Cloud eller Tableau Server kan du istället läsa Ladda ner vyer och arbetsböcker och Länk till en PNG, PDF eller CSV för en vy.

Kopiera vyn som en bild

Du kan snabbt kopiera enskilda vyer som bilder och sedan klistra in i andra program som Microsoft Word eller Excel. Om du använder Tableau Desktop i macOS kopieras en TIFF-bild (Tagged Image File Format) till Urklipp. I Windows kopieras en BMP-bild (Bitmap).

1. Välj Arbetsblad > Kopiera > Bild.

2. Markera de delar som ska inkluderas i bilden i dialogrutan Kopiera bild. Om vyn innehåller en förklaring väljer du förklaringslayouten under Bildalternativ.

3. Klicka på Kopiera.

4. Öppna målprogrammet och klistra in bilden från Urklipp.

Exportera vyn som en bildfil

Om du vill använda bildfilen som du skapat flera gånger kan du exportera den i stället för att kopiera. Välj bland bildfilsformaten BMP, JPEG, PNG eller SVG på macOS eller Windows. Tänk dock på att SVG ersätter Tableau-teckensnitten (Tableau Regular, Tableau Semibold m.m.) med liknande teckensnitt.

1. Välj Arbetsblad > Exportera > Bild.

2. Markera de delar som ska inkluderas i bilden i dialogrutan Exportera bild. Om vyn innehåller en förklaring väljer du förklaringslayouten under Bildalternativ.

3. Klicka på Spara.

4. Ange plats, namn och format för filen i dialogrutan Spara bild. Klicka sedan på Spara.

Exportera som PowerPoint-presentation

När du exporterar arbetsböcker till Microsoft PowerPoint-format blir de markerade kalkylarken statiska PNG-bilder på separata presentationsbilder. Vid export av berättelseblad exporteras alla Story Points som separata presentationsbilder. De filter som tillämpats i Tableau visas i den exporterade presentationen.

Tips: Välj Storlek > Fast storlek > PowerPoint (1600 x 900) på fliken Instrumentpanel för att optimera instrumentpanelen för PowerPoint.

Så här exporterar du en arbetsbok till PowerPoint:

1. Välj Fil > Exportera som PowerPoint.
  2. Välj vilka kalkylark som ska inkluderas i presentationen. (Det går även att inkludera dolda kalkylark).

I den exporterade PowerPoint-filen visas namnet på arbetsboken och på titelpresentationsbilderna visas arbetsboksnamnet och datumet då filen skapades.

Tips: Välj Fil > Utskriftsformat för att visa eller dölja titlar, vyer, förklaringar och bildtexter för enskilda blad. (De här alternativen i avsnittet Visa är inte tillgängliga för instrumentpaneler).

Exportera till PDF

Skriv ut till PDF för att skapa en vektorbaserad fil som bäddas in i Tableau-teckensnitten. Välj Arkiv > Skriv ut till PDF när du har anpassat layouten för siddelarna med dialogrutan Fil > Utskriftsformat. Mer utförliga anvisningar finns i Skriv ut vyer från Tableau Desktop