Integrera Einstein Discovery-prognoser i Tableau

Ta fram dynamiska prediktioner från Einstein Discovery i dina Tableau-vyer och instrumentpaneler. I Tableau 2021.1 och senare kan du få tillgång till kraften i Einstein Discovery-prediktioner på följande sätt:

Obs! Du kan få en introduktion till Einstein Discovery i Tableau på sidan Einstein Discovery i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster) och en demo(Länken öppnas i ett nytt fönster)tableau.com(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Vad är Einstein Discovery?

Einstein Discovery är ett analysverktyg som utökar din dataanalys med kraften i artificiell intelligens med maskininlärningsmodeller och omfattande statistisk analys. Einstein Discovery går snabbt igenom miljontals rader med data för att hitta viktiga korrelationer, förutsäga resultat och föreslå sätt att förbättra de prediktiva resultaten.

Mer information om Einstein Discovery finns i Komma igång med Discovery(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Förklara, förutse och vidta åtgärder med Einstein Discovery(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Salesforce-hjälpen. Du kan även utöka dina kunskaper med Gain Insight with Einstein Discovery (Få större insikt med Einstein Discovery)(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Trailhead(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Obs! Einstein Discovery i Tableau drivs av salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster). I ditt avtal med salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster) kan du läsa om de villkor som gäller.

Åtkomstkrav

För att konfigurera och använda Einstein Discovery-prognoser i Tableau behöver du och alla som kommer att använda prognoser i en Tableau-arbetsbok vissa licenser, åtkomst och behörigheter i Salesforce och Tableau.

Salesforce-krav

Tableau:s integration med Einstein Discovery stöds i Tableau version 21.1 eller senare. Integration kräver:

kravbeskrivning

Salesforce-licens

En av följande licenser:

• Licens för Einstein Discovery i Tableau
  • Tableau CRM Plus-licens
  • Licens för Einstein predictions

De här licenserna är tillgängliga mot en extra kostnad.

Salesforce-användarkonto

Konto som har konfigurerats för åtkomst till Einstein Discovery.

Om du använder licensen för Einstein Discovery i Tableau måste användarkontot ha tilldelats behörigheten View Einstein Discovery Recommendations Via Connect API (Visa Einstein Discovery-rekommendationer via API-anslutning).

Om du använder antingen licensen för Tableau CRM Plus eller för Einstein predictions.

• För att få prediktioner med hjälp av redan distribuerade Einstein Discovery-prediktioner måste kontot ha åtkomstbehörighet till systemet Visa Einstein Discovery-rekommendationer.
  • För att kunna bygga, distribuera och hantera prognoser i Einstein Discovery måste kontot ha tilldelats behörigheten Hantera Einstein Discovery.

Mer information om hur du konfigurerar användarkonton finns i Set Up Einstein Discovery (Konfigurera Einstein Discovery)(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Salesforce-hjälpen.

Administratörsinställningar

Salesforce-administratörer måste:

Krav för Tableau

kravbeskrivning

Tableau-licens och behörigheter

Författare som behöver konfigurera Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler behöver en Creator- eller Explorer-licens och behörigheter som tillåter dem att redigera och spara arbetsböcker.

Creators, Explorers och Viewers måste vara inloggade på Salesforce org-kontot för att få åtkomst till prediktioner i Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler i Tableau.

Tableau-användarkonto

I Tableau Cloud och Tableau Server kan användare spara Salesforce-användarkontouppgifter tillsammans med sitt Tableau-användarkonto.

Administratörsinställningar

Tableau Server-administratörer måste konfigurera Tableau Server för OAuth (möjliggör åtkomst till prediktioner från Tableau). Mer information finns i Konfigurera Einstein Discovery-integration(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server Hjälp.

För att låta användare se prediktioner i publicerade tabellberäkningar måste Tableau Server-administratörer aktivera analystillägg för platsen. Mer information finns i Configure Connection with Analytics Extensions (Konfigurera anslutning med analystillägg)(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen.

Mer information om konfiguration av Tableau Server finns i Konfigurera Einstein Discovery-integration (Tableau Server)(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Mer information om konfiguration av Tableau Cloud finns i Konfigurera Einstein Discovery-integration (Tableau Cloud)(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Stöd för analystillägg för Einstein Discovery-prediktioner

Einstein Discovery i Tableau ger pålitliga, intuitiva prediktioner och förbättringar från Einstein Discovery till alla Tableau-användare i hela din organisation. Arbetsboksförfattare kan bygga och dela visualiseringar och instrumentpaneler som dynamiskt integrerar prediktioner från prediktiva modeller som distribueras i Salesforce Einstein Discovery(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Författare lägger upp Einstein Discovery analystillägg för användning i en arbetsbok och kan sedan bädda in Einstein Discovery-drivna prediktioner direkt i Tableau med hjälp av beräknade fält.

Få åtkomst till Einstein Discovery-prediktioner i Tableau-beräknade fält

Med Tableau anslutet till analystillägget Einstein Discovery kan du bädda in prognoser direkt i de beräknade fälten. I Salesforce använder du Model Manager (Modellhanteraren) för att automatiskt generera ett skript för tabellberäkning, som du sedan klistrar in i ett beräknat fält som du vill använda i en Tableau-arbetsbok. Tabellberäkningsskriptet använder prediktiva modeller i Salesforce genom att anropa prognos-ID:t och skicka de data som krävs för modellen.

Du kan skapa prediktionsförbättrade visualiseringar i Tableau Desktop, Tableau Cloud eller Tableau Server, eller publicera dem på webben.

Mer information finns i Einstein Discovery i Lägga till uttryck med analystillägg.

Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler i Tableau

Integrera on-demand, tolkningsbara prediktioner från Einstein Discovery i Tableau instrumentpaneler. Författare skapar arbetsblad och instrumentpanelen och konfigurerar sedan Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler för att använda en vald Einstein Discovery-prediktionsdefinition, som använder källdata som finns tillgängliga i instrumentpanelen för att härleda prediktioner. Instrumentpanelens Viewers och användare kan klicka på olika markeringar i Tableau-visualiseringen för att utforska prediktioner.

Ett exempel på en instrumentpanel med prognoser från Einstein Discovery

Mer information finns i Utforska prognoser i Tableau med tillägget Einstein Discovery.