Konfigurera Einstein Discovery-integrering

Från och med mars 2021 stöder Tableau Cloud integrering med Einstein Discovery, vilket gör Einstein Discovery-förutsägelser tillgängliga för utvecklare och användare av instrumentpaneler. Från och med version 2021.2.0 är Einstein Discovery-förutsägelser också tillgängliga när du redigerar flöden på webben.

Einstein Discovery i Tableau drivs av salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster). I ditt avtal med salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster) kan du läsa om de villkor som gäller.

Information om hur du använder Einstein Discovery-förutsägelser i Tableau, bland annat licens- och behörighetskrav, finns i Integrera Einstein Discovery-prognoser i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Desktop och webbredigering. Information om hur du lägger till förutsägelser i flöden finns i Lägga till Einstein Discovery-förutsägelser i ett flöde(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Instrumentpanelstillägg för Einstein Discovery

Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler låter arbetsboksutvecklare använda sig av förutsägelser i realtid i Tableau. Tillägget för instrumentpaneler levererar förutsägelser interaktivt och on-demand med hjälp av källdata i en Tableau-arbetsbok och en modell som drivs av Einstein Discovery och som distribueras via Salesforce.

Som standard tillåter platskonfiguration i Tableau Cloud sparade OAuth-åtkomsttoken, så det enda du behöver göra är att konfigurera CORS (Cross-Origin Resource Sharing) i den Salesforce-organisation som är värd för Einstein Discovery. Detta kräver behörigheter i Salesforce-organisationen. Mer information om de licenser och behörigheter som krävs finns i Åtkomstbehörigheter – Einstein Discovery(Länken öppnas i ett nytt fönster). Mer information om att konfigurera CORS i Salesforce finns i Konfigurera CORS i Salesforce.com för Einstein Discover-integrering i Tableau Cloud.

Analystillägg för Einstein Discovery

Analystillägget Einstein Discovery erbjuder användare möjligheten att bädda in förutsägelser direkt i Tableau-beräknade fält. Ett skript med tabellberäkningar begär förutsägelser från en modell som distribueras i Salesforce genom att skicka dess associerade förutsägelse-ID och indata såsom modellen kräver. Använd Model Manager (Modellhanteraren) i Salesforce för att automatiskt generera ett skript för Tableau-tabellberäkningar och klistrar sedan in skriptet i ett beräknat fält som ska användas i en Tableau-arbetsbok.

Som standard tillåter platskonfiguration i Tableau Cloud sparade OAuth-åtkomsttoken, så det enda du behöver göra är att konfigurera CORS (Cross-Origin Resource Sharing) i den Salesforce-organisation som är värd för Einstein Discovery. Detta kräver administratörsbehörighet i Salesforce-organisationen. Mer information finns i Konfigurera CORS i Salesforce.com för Einstein Discover-integrering i Tableau Cloud.

Einstein Discovery Tableau Prep-tillägg

Stöds i Tableau Server och Tableau Cloud från och med version 2021.2.0

Med Tableau Prep-tillägget för Einstein Discovery kan användarna bädda in Einstein-förutsägelser direkt i sina flöden när de redigerar dem på webben.

Tableau Cloud-platskonfigurationen tillåter som standard sparade OAuth-åtkomsttoken, så det enda steg som krävs är att aktivera Tableau Prep-tillägg för servern. Detta kräver administratörsbehörighet i Salesforce-organisationen. Läs mer i Aktivera Tableau Prep-tillägg(Länken öppnas i ett nytt fönster).