Konfigurera Einstein Discovery-integrering

Från och med version 2021.1.0 stöder Tableau Server integrering med Einstein Discovery, vilket gör Einstein Discovery-förutsägelser tillgängliga för författare och användare av arbetsböcker och instrumentpaneler. Från och med version 2021.2.0 är Einstein Discovery-förutsägelser också tillgängliga när du redigerar flöden på webben.

Einstein Discovery i Tableau drivs av salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster). I ditt avtal med salesforce.com(Länken öppnas i ett nytt fönster) kan du läsa om de villkor som gäller.

Om du vill integrera Einstein Discovery med Tableau Server finns det flera konfigurationssteg som du måste ta dig igenom, en del i Tableau Server och andra i den Salesforce-organisation som kör Einstein Discovery. Den här översikten beskriver dessa steg för instrumentpanelstillägg, analystillägg och Tableau Prep-tillägg och innehåller länkar till specifika avsnitt med steg om hur serverkonfigurationen ska slutföras.

Information om hur du använder Einstein Discovery-förutsägelser i Tableau, bland annat licens- och behörighetskrav, finns i Integrera Einstein Discovery-prognoser i Tableau(Länken öppnas i ett nytt fönster) i hjälpen för Tableau Desktop och webbredigering. Information om hur du lägger till förutsägelser i flöden finns i Lägga till Einstein Discovery-förutsägelser i ett flöde(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Instrumentpanelstillägg för Einstein Discovery

Einstein Discovery-tillägg för instrumentpaneler låter arbetsboksutvecklare använda sig av förutsägelser i realtid i Tableau. Tillägget för instrumentpaneler levererar förutsägelser interaktivt och on-demand med hjälp av källdata i en Tableau-arbetsbok och en modell som drivs av Einstein Discovery och som distribueras via Salesforce.

Om du vill konfigurera Tableau Server för Einstein Discovery-instrumentpanelstillägget måste du göra följande:

1. I Tableau Server:
    1. Aktivera sparade OAuth-token för dataanslutningar och tillägg i Tableau Server. Tillåta sparade åtkomsttoken
    2. Aktivera instrumentpanelstillägg för servern. Läs mer i Hantera tillägg för instrumentpaneler i Tableau Server
  2. Gör följande i Salesforce i den organisation som kör Einstein Discovery:
    1. Konfigurera CORS i Salesforce.com för Einstein Discover Integration i Tableau Server.
    2. Skapa en ansluten app i Salesforce i den organisation som kör Tableau CRM. Läs mer i Steg 1: Skapa en ansluten Salesforce-app.
  3. I Tableau Server konfigurerar du servern för sparade SF OAuth-inloggningsuppgifter med hjälp av informationen i den anslutna appen. Steg 2: Konfigurera Tableau Server för Salesforce.com OAuth

Analystillägg för Einstein Discovery

Analystillägget Einstein Discovery erbjuder användare möjligheten att bädda in förutsägelser direkt i Tableau-beräknade fält. Ett skript med tabellberäkningar begär förutsägelser från en modell som distribueras i Salesforce genom att skicka dess associerade förutsägelse-ID och indata såsom modellen kräver. Använd Model Manager (Modellhanteraren) i Salesforce för att automatiskt generera ett skript för Tableau-tabellberäkningar och klistrar sedan in skriptet i ett beräknat fält som ska användas i en Tableau-arbetsbok.

Om du vill konfigurera Tableau Server för Einstein Discovery-analystillägget måste du göra följande:

1. I Tableau Server:
    1. Aktivera sparade OAuth-token för dataanslutningar och tillägg i Tableau Server. Tillåta sparade åtkomsttoken
    2. Aktivera analystillägg för servern och konfigurera en anslutningstyp. Läs mer i Konfigurera anslutningar med analystillägg
  2. I Salesforce, i den organisation som kör Einstein Discovery, skapar du en ansluten app. Läs mer i Steg 1: Skapa en ansluten Salesforce-app.
  3. I Tableau Server konfigurerar du servern för sparade SF OAuth-inloggningsuppgifter med hjälp av informationen i den anslutna appen. Steg 2: Konfigurera Tableau Server för Salesforce.com OAuth

Einstein Discovery Tableau Prep-tillägg

Stöds i Tableau Server och Tableau Cloud från och med version 2021.2.0

Med Tableau Prep-tillägget för Einstein Discovery kan användarna bädda in Einstein-förutsägelser direkt i sina flöden när de redigerar dem på webben.

Om du vill konfigurera Tableau Server eller Tableau Cloud för Einstein Discovery Tableau Prep-tillägget måste du göra följande:

1. I Tableau Server:
    1. Aktivera sparade OAuth-token för dataanslutningar och tillägg i Tableau Server. Läs mer i Tillåta sparade åtkomsttoken
    2. Aktivera Tableau Prep-tillägg för servern. Läs mer i Aktivera Tableau Prep-tillägg.
  2. I Salesforce, i den organisation som kör Einstein Discovery, skapar du en ansluten app. Läs mer i Steg 1: Skapa en ansluten Salesforce-app.
  3. I Tableau Server konfigurerar du servern för sparade SF OAuth-inloggningsuppgifter med hjälp av informationen i den anslutna appen. Steg 2: Konfigurera Tableau Server för Salesforce.com OAuth