Håll flödesdata uppdaterade

Obs! Innehållet i det här avsnittet fokuserar på körningen av flöden efter ett schema, vilket kräver att Datahantering med Tableau Prep Conductor har aktiverats. Från och med version 2020.4.1 behövs inte Datahantering för att skapa och redigera flöden i Tableau Server och Tableau Cloud eller för att köra flöden manuellt.

Du har skapat flödet och rensat dina data, men nu vill du dela datauppsättningen med andra samtidigt som du vill hålla dina data uppdaterade. Du kan köra flöden i Tableau Prep Builder och på webben manuellt och publicera ett extrakt till Tableau Server, men det finns ett smidigare sätt.

Vi presenterar Tableau Prep Conductor som är del av Datahantering och finns tillgängligt i Tableau Server version 2019.1 och i Tableau Cloud. Om du lägger till det här alternativet till Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) eller Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) kan du använda Tableau Prep Conductor för att köra flöden enligt ett schema för att hålla flödesdata uppdaterade.

Information om hur du konfigurerar Tableau Prep Conductor finns i Tableau Prep Conductor-innehållet i hjälpavsnitten för Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Från och med version 2021.3 kan du köra upp till 20 flöden enligt ett schema med det nya alternativet Länkade uppgifter. Mer information om att köra flöden med hjälp av länkade uppgifter finns i Schemalägga länkade uppgifter i hjälpen för Tableau Server(Länken öppnas i ett nytt fönster) och Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Obs! Om Tableau Catalog har installerats kan du även se datakvalitetsvarningar om flödesindata och visa inverkan på fält uppströms och nedströms i flödet på den nya fliken Ursprung. Mer information om Tableau Catalog finns i Om Tableau Catalog(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen.

Med Tableau Prep Conductor kan du göra följande:

• Konfigurera servern eller platsen till att använda Tableau Prep Conductor

• Aktivera eller inaktivera Tableau Prep Conductor för enskilda platser

• Konfigurera e-postaviseringar för flödesfel för flöden som körs antingen on-demand eller enligt ett schema

• Konfigurera inställningar för flödestidsgränser

• Publicera ett flöde från Tableau Prep Builder till Tableau Server eller Tableau Cloud. Från och med version 2020.4.1 krävs inte Datahantering för att publicera flöden på webben.

• Ladda upp datafiler eller anslut direkt till dina filer (endast Tableau Prep Builder) eller databaser. Om du ansluter databaser kan du antingen bädda in inloggningsuppgifter för databasen eller kräva en uppmaning till användare.

Obs! Om du ansluter till datafiler via en direktanslutning eller publicerar flödesutdata via fildelning, måste filerna vara på en plats som Tableau Server har tillgång till. Det här alternativet kan inte användas med flöden som skapas på webben. Mer information finns i Steg 4: Lägga till in- och utdataplatser i en godkännandelista(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen.

• Välj från en projekthierarki när du publicerar dina flöden

• Ange taggar och en beskrivning för att göra det lättare för andra att hitta ditt flöde

• Hantera flödet

• Ange behörigheter

• Flytta flödet till ett annat projekt

• Ändra ägare av flödet

• Lägg till eller redigera taggar

• Visa versionshistoriken och välj från listan för att återställa flödet till en tidigare version

• Markera ett flöde som favorit och lägg till det i listan över favoriter

• Redigera en ingångsanslutning och uppdatera inloggningsuppgifter

• Visa datakällor som skapats från ett flöde och länka tillbaka till flödet som skapade datakällan

• Skapa scheman som flöden ska köras enligt eller kör scheman on-demand

• Lägg till schemalagda uppgifter för att köra flödet och välj vilka flödesutdata som ska uppdateras

• Lägg till schemalagda länkade uppgifter för att köra flera flöden efter varandra
  • Kör flödet on-demand utan något schema

• Övervaka flödet

• Konfigurera e-postaviseringar

• Visa fel

• Övervaka och starta om flöden som har pausats

• Visa körningshistorik

• Använd administratörsvyer