Använda inbäddade datakällor

Tableau Bridge har stöd för inbäddade datakällor (EDS) och publicerade datakällor. Med EDS-stöd kan befintligt innehåll som kräver Bridge migreras som det är utan att du behöver konvertera inbäddade datakällor till publicerade datakällor.

Obs! För Bridge-anslutningar för extraktuppdatering som innehåller inbäddade datakällor kan du kombinera data från flera källor. Se Flera anslutningsscenarier.

Överväganden

• Bridge har stöd för upp till 16 live-frågor per klient. Med stöd för inbäddade datakällor finns ett extra värde mot den uppdaterade kvoten.
  • Se Kapacitet för Bridge-plats för information om hur Tableau Bridge kan påverka platskapaciteten.
  • När data är inbäddade i arbetsboken är de exklusiva för arbetsboken – de är alltså inte tillgängliga för andra Tableau Desktop-användare att ansluta till. Du kan ställa in extraktuppdateringsscheman på samma sätt som du gör för publicerade datakällor.
  • Varje inbäddad datakälla har en separat anslutning till data. Prestanda kan påverkas vid anslutning till dubbla kopior av data, till exempel vid anslutning till samma ursprungliga data, och varje arbetsbok har sitt eget uppdateringsschema.
  • Nätverkstypen fastställs av poolmappningarna.
  • En publicerad datakälla är vanligtvis det bästa alternativet för långvariga extraktuppdateringsuppgifter. Mer information finns i Optimera uppdateringar i Bridge.

Begränsningar

• Äldre Bridge-scheman stöds inte.
  • Standardpooler stöds inte. Med stöd för inbäddade datakällor används poolmappningar för att avgöra om Bridge används och av den anledningen måste datakällan använda namngivna pooler.
  • Live- och extraktanslutningar för fildata (som .csv och .xlsx) stöds inte av Bridge när anslutningen är en inbäddad datakälla.

Inbäddad datakälla med en liveanslutning

1. Ställ in poolmappningar för datakällan. Mer information finns i Konfigurera Bridge-klientpoolen.
  2. Från Tableau Desktop ställer du in datakällans anslutning till Live.
  3. I kalkylbladet klickar du på Server Publicera arbetsbok.
  4. Klicka på Datakällor för att se datakällorna som är inbäddade i arbetsboken.
  5. Klicka på Publicera.
  6. När arbetsboken har publicerats återges arbetsboken med datakällorna i arbetsboken.

Inbäddad datakälla med en extraktanslutning

1. Ställ in poolmappningar för datakällan. Mer information finns i Konfigurera Bridge-klientpoolen.
  2. Från Tableau Desktop ställer du in datakällans anslutning till Extrakt.
  3. Klicka på kalkylbladet och ange ett namn för extraktionsdatakällan i formuläret Spara extrakt som.
  4. I kalkylbladet klickar du på Server Publicera arbetsbok.
  5. (Valfritt) Välj att tillåta uppdateringsåtkomst i menyn Hantera datakällor.
  6. Klicka på Publicera.
  7. När arbetsboken har publicerats återges arbetsboken med datakällorna i arbetsboken.

Redigera datakällan

Efter att du har publicerat arbetsboken kan du ändra anslutningstypen från Live till Extrakt på fliken Datakällor eller via arbetsboken. Du kan även ändra anslutningstypen från Extrakt till Live via arbetsboken.

Så här ändrar du anslutningstypen från Live till Extrakt på fliken Datakällor:

1. Gå till fliken Datakällor.
  2. Välj Extrakt i menyn Åtgärder.

Så här ändrar du anslutningstypen från Live till Extrakt via arbetsboken:

1. Gå till fliken Vy.
  2. Klicka på Redigera arbetsbok.
  3. Klicka på fliken Datakälla längst ner till vänster och klicka därefter på Extrakt högst upp till höger.
  4. Klicka på Skapa extrakt.
  5. När en arbetsboksdatakälla ändras till Extrakt skapas ett jobb automatiskt.

Ändra anslutningen via arbetsboken för att ändra anslutningstypen från Extrakt till Live. Ändra inte datakällan från Extrakt till Live via fliken Datakällor.

1. Gå till fliken Vy.
  2. Klicka på Redigera arbetsbok.
  3. Klicka på fliken Datakälla längst ner till vänster och klicka därefter på Live högst upp till höger.
  4. Klicka på Publicera och uppdatera arbetsbokssidan.

Visa uppdateringsjobb

Det finns flera uppgiftstyper tillgängliga på sidan Jobb.

För inbäddade datakällor som använder Bridge är uppgiftstypen Extraktuppdatering/-skapande. För publicerade datakällor som använder Bridge-klienten är uppgiftstypen Bridge-uppdatering.

Obs! När du ändrar anslutningstypen för en publicerad arbetsbok från Live till Extrakt skapas ett schemalagt jobb. Uppgiftstypen indikerar dock inte att Bridge-klienten användes för datakällan för det schemalagda jobbets uppdatering eller när Uppdatera nu kördes. Uppgiftstypen listas som Extraktuppdatering/-skapande.

Uppdatera ett extrakt

Du kan uppdatera dataextrakt som ligger hos de flesta molndataleverantörer direkt i Tableau Cloud.

1. Logga in på Tableau Cloud-platsen där datakällan har publicerats.
  2. Välj ikonen för Fler åtgärder (…) bredvid datakällan som du vill uppdatera på sidan Datakällor och välj därefter Uppdatera extrakt eller Uppdatera extrakt nu i menyn.
  3. Om du väljer Uppdatera extrakt schemaläggs uppdateringen, men uppdateringen körs inte omedelbart. Om du vill köra uppdateringen går du till fliken Extraktuppdateringar, väljer ikonen för Fler åtgärder () bredvid datakällan och klickar därefter på Kör nu.