Hantera Bridge-klientpoolen

Det finns några olika sätt att hantera grupperade Bridge-klienter på.

Övervaka uppgifter gällande dataaktualitet

Du kan övervaka klientaktivitet med en kombination av sidan Jobb och inbyggda administratörsvyer.

Live-frågor

För att övervaka live-frågor kan du använda administratörsvyn Trafik till Bridge-anslutna datakällor.

Uppdateringsjobb

För att övervaka uppdateringsjobb kan du använda följande resurser:

• Sidan Jobb: På sidan Jobb kan du se slutförda, pågående, väntande, avbrutna och pausade Bridge-uppdateringsjobb som använder onlinescheman. Mer information finns i Om Bridge-uppdateringsjobb.

• Administratörsvyn Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt: När du filtrerar efter Uppdatera extrakt via Bridge visar Bridge-uppdateringsjobb som använder onlinescheman i den här administratörsvyn. Mer information finns i Bakgrundsaktiviteter för icke-extrakt.

• Administratörsvyn Bridge-extrakt: I den här administratörsvyn visas Bridge-uppdateringsjobb som använder både onlinescheman och Bridge-scheman (äldre). Mer information om vyn finns i Bridge-extrakt.

• Skapa en datakälla eller vy med hjälp av klientloggar: Med hjälp av JSON-loggfiler som genererats av en klient kan du skapa dina egna datakällor och vyer för att övervaka uppdateringsjobb. Mer information finns i avsnittet Uppdateringsjobb per klient nedan.

Scenarier med flera anslutningar

När det gäller extraktuppdateringar som ansluter till inbäddade datakällor via Bridge kan du ansluta till fler än en Bridge-klient, vilket innebär att data från flera källor kan kombineras och användas som om de vore en enda källa. Detta beteende skiljer sig från publicerade datakällor.

När det finns flera anslutna publicerade datakällor måste dessa tilldelas en och samma Bridge-klient. Poolmappningar med motstridiga anslutningar stöds inte.

Scenario 1

Datakälla 1: Inbäddad datakälla för Snowflake med direkt anslutning till en datakälla via Tableau Cloud.

Datakälla 2: Publicerad datakälla för Snowflake med föreningsanslutning till lokala databaser.

Poolmappning

• För de inbäddade datakällorna lägger du inte till Snowflake i godkännandelistan över privata nätverk. Redigera anslutningstypen på fliken Anslutningar och ange nätverkstypen som Tableau Cloud.
  • Obs! Du behöver inte använda Bridge om datakällan kan komma åt Tableau Cloud direkt.

• För publicerade Snowflake-datakällor med föreningsanslutningar till lokala databaser lägger du till anslutningen i godkännandelistan över privata nätverk, redigerar anslutningstypen på fliken Anslutningar och anger nätverkstypen som Privat nätverk.

Scenario 2: Stöds inte

• Publicerad datakälla med två anslutningar: Anslutning ett har tilldelats pool1 och anslutning två har tilldelats pool 2.

Uppdateringsjobb per klient

Som ett alternativ till att övervaka uppdateringsjobb med de ovanstående administratörsvyerna kan du skapa dina egna datakällor och vyer för att övervaka uppdateringar som utförs av en Bridge-klient. Det kan du göra genom att använda Tableau Desktop till att ansluta till en klients JSON-loggfiler på datorn som klienten körs på.

Obs! En klients JSON-loggfiler innehåller inte uppdateringar av virtuella anslutningar.

JSON-loggfilerna består av objekt, ”k” och ”v”. Objekten ”k” innehåller uppdateringsjobb och objekten ”v” innehåller uppdateringsinformation. Uppdateringarna och informationen inkluderar följande:

• Schematyp – Online eller Bridge (äldre)
  • Datakällans typ och namn
  • Uppdateringens start- och sluttid, varaktighet, uppladdningstid och publiceringstid
  • Fel

Steg 1: Innan du börjar

Om du vill skapa en vy från data i en loggfil kan du gå vidare till Steg 2.

Om data för klienten finns i flera loggfiler måste du förena filerna. Du kan skapa ett skript för att förena loggfilerna lokalt eller använda Tableau Desktop till att utföra föreningen enligt beskrivningen i proceduren nedan.

Obs!

• Proceduren som beskrivs nedan utgår ifrån att du kör Tableau Desktop på samma dator som klienten.
  • Om du arbetar med flera loggfiler från olika klienter i en pool kan du, utöver föreningen av flera loggfiler från en klient, förena loggfilerna från flera olika klienter för att övervaka uppdateringar i en pool.
  • Det finns för närvarande inte stöd för anslutning till JSON-filer direkt från webbredigering i Tableau Cloud. Mer information finns i Creators: Ansluta till data på webben(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Steg 2: Anslut till JSON-loggar

Om du vill skapa en datakälla och vy ansluter du till en klients loggfiler med Tableau Desktop.

1. Starta Tableau Desktop och välj JSON-fil under Anslut. Gör följande:

1. I dialogrutan Välj schemanivåer väljer du den högsta schemanivån för att inkludera information om ”k”-objekt och välj schemanivån ”v” för att inkludera information om ”v”-objekt. Klicka sedan på OK.
    2. Gå till den loggfil du vill ansluta till (till exempel C:\Användare\jsmith\Dokument\Min Tableau Bridge-lagringsplats\Logs). Markera filen och klicka på Öppna.
  2. (Valfritt) På sidan Datakälla högerklickar du på loggfilerna och klickar på Konvertera till förening för att skapa en förening. Gör följande:

1. Välj fliken Jokertecken (automatisk).
    2. Bredvid Sök i bekräftar du att sökvägen visar klientens loggmapp.
    3. Under Matchande mönster går du till ExtractRefreshMetrics_* och klickar på OK.
  3. Välj bladflik för att starta analysen och skapa vyn.

4. När du är klar publicerar du datakällan och vyn till Tableau Cloud separat. Du kan säkerställa att datakällan hålls uppdaterad genom att konfigurera ett Bridge-schema (äldre) för datakällan efter publicering.

Tänk på att de datakällor och vyer du skapar kan ändras utan förvarning, då nya loggfiler kan genereras och äldre loggfiler kan tas bort nr vissa loggspecifika gränser uppnås. Mer information om dessa gränser och hur du justerar dem finns i Ändra Bridge-klientinställningar.

Hantera pooler och klienter

Under avsnittet Gruppering ser du upp till fem tabeller med grupperings- och klientinformation i Bridge.

Om pooler

Den första tabellen består av klienter som har registrerats på den plats som organiserats av de pooler som klienterna är tilldelade.

I den andra tabellen, Otilldelade klienter, visas klienter som inte har tilldelats någon pool. I de flesta fall måste dessa klienter tilldelas en pool innan de kan belastningsutjämna live-frågor och extraktuppdateringar. I andra fall kan det hända att klienter i den här tabellen är dedikerade till uppdatering av datakällor med Bridge-scheman (äldre).

I den tredje tabellen, Standardpool, visas klienter i standardpoolen. Klienter som konfigurerades till att använda gruppering före Bridge 2021.4 inkluderas som standard i den här poolen. Eftersom standardpoolens domän inte kan konfigureras till att använda ett specifikt privat nätverk rekommenderar vi att du minskar åtkomstomfattningen genom att skapa nya pooler och mappa dem till specifika domäner.

De klienter du ser i de första tre tabellerna ger dig följande information:

• Klientnamn, även kallat datornamn, är namnet på den dator som klienten är installerad och körs på.

• Ägarnamn, som i de flesta fall är en platsadministratör. Detta är den användare som har autentiserats för (loggat in på) Tableau Cloud från klienten.

• Poolstatus gäller endast den första poolen och kan indikera 1) om det finns tilldelade klienter i poolen, 2) om klienter är anslutna och tillgängliga för hantering av dataaktualitet eller 3) om poolen är offline eftersom alla klienter i poolen är frånkopplade.
  • Klientversion:

• En varningsikon () visas i den här kolumnen när klienten inte använder den senaste versionen av Bridge. Även om det inte är ett krav så rekommenderar vi starkt att du uppgraderar och drar nytta av de senaste uppdateringarna av säkerhet och funktioner. Du laddar ner den senaste versionen av Bridge genom att gå till sidan Nedladdningar(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Tableaus webbplats.

Obs! Varningsikonen visas endast när det finns en nyare klient tillgänglig för hämtning. Varningsikonen är inte en indikation på att det finns problem med klienten eller berörda Bridge-datakällor eller virtuella anslutningar.

• Anslutningsstatus – mer information finns i Anslutningsstatus för klient nedan.

• Senast ansluten – visar dag och tidpunkt då Tableau Cloud senaste kunde nå klienten.

Om godkännandelistan över privata nätverk

Den fjärde tabellen, Register över tillåtna, innehåller en lista över domäner som pooler omfattas av.

I den femte tabellen, Förfrågningar om godkännandelista, visas väntande domäner som användare har begärt att ansluta till när de försöker skapa virtuella anslutningar. Dessa domänförfrågningar bör hanteras så fort som möjligt för att avblockera användare från arbetsflöden för virtuella anslutningar.

Anslutningsstatus för klient

När klienter anges indikerar de färgade rutorna och statusetiketterna klientens tillgänglighet för att stödja dataaktualitet.

• Grön eller ”Ansluten”: En grönfärgad eller Ansluten status indikerar att klienten är ansluten och tillgänglig för att stödja live-frågor och extraktuppdateringar.

• Röd eller ”Frånkopplad”: En rödfärgad eller Frånkopplad status kan indikera ett tillstånd som tillfälligt har placerat klienten i ett frånkopplat läge. Det vanligaste scenariot är att klienten inte körs eller inte kunde upprätta någon kommunkation med Tableau Cloud. Du kan hovra över statusen för att se ett verktygstips som beskriver tillståndet.

Obs! När klienten är i frånkopplat läge kan det hända att live-frågor störs. I sådant fall kan det hända att vyer som är beroende av datakällor eller virtuella anslutningar med live-frågor inte visas som de ska förrän problemet åtgärdas.

De tillstånd som beskrivs ovan återspeglar och motsvarar den status du ser i klienten.