Publicera en Bridge-datakälla med en liveanslutning

Det här ämnet beskriver hur en datakällsägare kan publicera en datakälla som använder sig av en liveanslutning till privata nätverksdata. Datakällor som ansluter till privata nätverksdata (inklusive priivat moln) förlitar sig på Tableau Bridge. De uppgifter som beskrivs i det här avsnittet förutsätter att Bridge redan har konfigurerats och underhålls av platsadministratören.

Publicera en datakälla

Proceduren nedan beskriver hur du kan publicera en datakälla som använder sig av en liveanslutning. Bridge använder sig av en funktion som heter livefrågor för att stödja liveanslutningar till datakällor som ansluter till privata nätverksdata. För att hålla datakällan uppdaterad frågar Bridge databasen direkt och returnerar resultaten från frågan för användning i datakällan.

1. Skapa din datakälla i Tableau Desktop.

2. Välj Server > Publicera datakälla för att påbörja publiceringsprocessen. Om du inte redan har loggat in på Tableau Cloud uppmanas du att göra det.
  3. Konfigurera de olika alternativen för datakällan i dialogrutan Publicera datakälla till Tableau Cloud och var noga med att göra följande:

• Under autentisering klickar du på Redigera och väljer Inbäddat lösenord eller Serverns Kör som-konto beroende på det alternativ du ser.
    • Beroende på vilka data som datakällan är ansluten till eller hur du har konfigurerat datakällan kan dialogrutan som standard publicera en liveanslutning eller ge dig möjlighet att publicera en liveanslutning eller ett extrakt. Om du får flera alternativ väljer du Underhåll en liveanslutning.
  4. Klicka på knappen Publicera. Detta öppnar ett webbläsarfönster till Tableau Cloud.

5. Klicka på knappen Klar i dialogrutan Publicering klar.