Driftsättning av Tableau

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Att prioritera data och analys kan inte komma vid en bättre tidpunkt. Ditt företag, oberoende av dess storlek, samlar redan in data men analyserar troligen bara en liten del för att lösa affärsproblem, skaffa konkurrensfördelar och driva omvandlingen av företaget. Den explosiva tillväxten av företagsdata, databasteknik och den stora efterfrågan på analyskompetens har lett till att dagens mest effektiva IT-organisationer har flyttat fokus till att möjliggöra självbetjäning. Det har de gjort genom att driftsätta och använda Tableau i stor skala och genom att organisera, orkestrera och sammanföra olika datakällor för både företagsanvändare och specialister så att de kan redigera och konsumera innehåll.

Tableau prioriterar flexibla valmöjligheter för att passa in i ditt företags arkitektur, i stället för att diktera den. Både Tableau Server och Tableau Cloud utnyttjar dina befintliga teknikinvesteringar och integrerar i din IT-infrastruktur som en modern analysplattform med självbetjäning för dina användare. Med lokala, molnbaserade och värdbaserade alternativ finns det alltid en version av Tableau som uppfyller dina behov. Nedan jämförs de tre typerna:

TypFördelarNackdelar
Tableau Server – lokalt

Total kontroll över maskinvara och programvara

Infrastruktur och data finns innanför din brandvägg

Kräver dedikerade administratörer för att hantera maskinvara och programvara

Det behövs ytterligare infrastruktur för åtkomst utanför nätverket (mobil, extern)

Tableau Server – offentligt moln (IaaS)

Total kontroll över programvaran på hanterad maskinvara

Placerar infrastrukturen på samma plats som data (för migrering till moln)

Flexibilitet att öka/minska maskinvara vid behov

Kräver dedikerade administratörer för att hantera programvaran

Det behövs ytterligare infrastruktur för åtkomst utanför nätverket (mobil, extern)

Tableau Cloud (SaaS)

Helt värdbaserad lösning (maskinvara, programuppgraderingar)

Snabbt att driftsätta

Enkel åtkomst för externa målgrupper

En webbplats i multitenantmiljö

Kuber stöds inte

Ingen åtkomst med gästkonto

Under utforskningsstadiet genomförde IT Enkät om Tableau Enterprise Architecture för motsvarande driftsättningstyp och samlade in Tableaus data- och analysenkät från avdelningar och team i din organisation. Enkäten om företagsarkitektur hjälper till att definiera företagets standarder och processer för teknik och plattformar som kommer att integreras med Tableau.

Beroende på dina organisationsroller och ansvarsområden ska Tableau Server installeras av en systemadministratör och den utsedda Tableau Server-administratören tillsammans med lämpliga IT-roller. Tableau Cloud integreras med din befintliga teknik och webbplatsinställningarna konfigureras. Data och analysenkäten, ifylld av affärsteam, identifierar och prioriterar dataanvändningsfall, målgruppsstorlek och användare. Du kommer att använda informationen som samlats in från båda enkäterna för att planera din driftsättningsstrategi, inklusive storlek, installation och konfiguration av Tableau Server eller integration och konfiguration av Tableau Cloud. Förutom att installera Tableau Server eller att konfigurera Tableau Cloud måste administratörerna även planera för installation av klientprogram för Tableau Prep Builder, Tableau Desktop, Tableau Mobile och Tableau Bridge för Tableau Cloud där så behövs.

Detta dokument tar upp systemintegration och bästa praxis för driftsättning. Det hjälper dig att planera din driftsättningsstrategi. Före installation av Tableau Server ska du noga läsa om planering (Windows | Linux) och baslinjekonfigurationer (Windows | Linux). Komplett dokumentation finns under Get Started with Tableau Server (Kom igång med Tableau Server) (Windows | Linux). Företagets IT-administratörer ska också gå till Tableau Server Enterprise Deployment Guide (Guide för företagsdriftsättning av Tableau Server) som ger vägledning för driftsättning i företagsscenarier med en referensarkitektur för kontext. Referensarkitekturen motsvarar företagsdriftsättningar enligt branschstandard. Vi har testat referensarkitekturen för att verifiera överensstämmelse med riktmärken för säkerhet, skala och prestanda vilka i sin tur stämmer med bästa praxis enligt branschstandard.

För konfiguration och administration av Tableau Cloud-webbplatsen ska du gå till Administer a Site (Administrera en webbplats).