Enkät om Tableau Enterprise Architecture

Det här innehållet är en del av Tableau Blueprint – ett ramverk med vilket ni kan zooma in och förbättra hur organisationen använder data för att få större genomslag. Sätt igång genom att göra vår utvärdering(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Enkäten om företagsarkitektur hjälper IT att identifiera vilka plattformar och program som ska anslutas till Tableau. Under produktutvärderingsperioden har vissa frågor gällande hur Tableau stämmer med dina befintliga teknologier redan beaktats, men före driftsättning i hela företaget kan det vara bra att närmare undersöka vem som äger respektive system och samordna resurserna som krävs för att helt integrera Tableau i din företagsarkitektur. Även om du har en befintlig driftsättning kan enkäten hjälpa till att identifiera luckor eller vad som bör integreras i nästa skede. Mer information finns i Driftsättning av Tableau.

Ta reda på följande information om din företagsarkitekturen för motsvarande driftsättningstyp, Tableau Server, Tableau Cloud eller CRM Analytics:

Tableau Server

Maskinvara

• Var ska du driftsätta – lokalt, offentligt moln eller värdbaserat?
  • Vilka är företagets standardversion/specifikationer? (kärnor, VM, RAM)
  • Vilket är företagets operativsystem?

Tillgänglighet

• Är Tableau Server verksamhetskritisk och kräver hög tillgänglighet?
  • Vilken målsättning finns för återställningstid (RTO)?
  • Vilken målsättning finns för återställningspunkt (RPO)?

Säkerhet

• Vilket är företagets autentiseringsprotokoll? (Active Directory, LDAP, SAML)
  • Vilken är företagets säkerhetspolicy för servicekonton relaterade till Tableau Server?

Nätverk

• Krävs SSL?
  • Vilken är företagets policy för gatewayportar över http/https?
  • Finns det portbegränsningar?
  • Tillåts internetåtkomst från servrar?
  • Kommer användare att ha extern åtkomst till servern?

Drift

• Vilka programhanteringsverktyg använder företaget? (server, klient, mobil)
  • Vilka program för företagsövervakning används? (SCOM, Splunk, osv.)
  • Hur många miljöer behövs för servrar? (utveckling, UAT/testning, produktion)
  • Vilka processer finns för säkerhetskopiering/återställning?

Licensiering

• Vilken licenstyp används (rollbaserad prenumeration, kärna, inbäddad)?
  • Kommer du att distribuera programnycklar för klienter eller utnyttja inloggningsbaserad licenshantering för att hantera licensnycklar?
  • Hur allokeras licensresurser?
  • Hur kommer inköp av ytterligare licenser att göras?
  • Finns det en interndebiteringsmodell?

Klientprogramvara

• Hur driftsätts klientprogramvara – Desktop, Prep Builder?
  • Hur uppgraderas klientprogramvara – Desktop, Prep Builder?

Mobil

• Vilken är målgruppen för mobil analys och vilka är de primära användarscenarierna?
  • Var kommer folk att befinna sig när de behöver data? (kontoret, fältet, hemmakontor)
  • Hur når användarna Tableau Server om de inte är i samma nätverk?
  • Kommer användarna behöva komma åt data offline, utan att ansluta till internet eller nätverket?
  • Kommer folk att använda företagsägda enheter, privata enheter (BYOD) eller både och?
  • Vilka typer av mobila enheter (telefon, surfplatta) finns det stöd för?
  • Vilket mobilt operativsystem finns det stöd för?
  • Hur känsliga är data?

Analystjänster

• Kommer externa tjänster att integreras (R Server, Python, MATLAB, WMS)?

Automatisering och utbyggbarhet

• Vilka är kraven för automatisering, anpassning? (API:er behövs)

Data

• Vilka databasteknologier (lokala och moln) är datakällor?
  • Vilka filbaserade datakällor kommer att användas? (åtkomst till nätverksmapp)
  • Vilka säkerhetspolicyer finns för databasservicekonton, användarkonton?
  • Vilka är dina klassificeringar för datasäkerhet? (hemlig, konfidentiell, intern, offentlig, osv.)
  • Har du några data som är begränsade till en geografisk region?
  • Finns det externa regleringar eller myndighetsregleringar som måste efterlevas?
  • Finns det krav på säkerhet på radnivå?

Tableau Cloud

Säkerhet

• Vilket autentiseringsprotokoll föredras? (SAML, Google, TableauID)
  • Utnyttjar du en moln-SSO-leverantör (Azure AD, AD FS, OneLogin, PingOne, Okta, Salesforce)?
  • Hur sker provisionering för användare och grupp? (Cloud SSO, REST API, manuellt)
  • Vilka är företagets säkerhetspolicy för servicekonton? (datakällor, Tableau Bridge)

Nätverk

• Krävs SSL för anslutningar till datakälla? (Tableau Cloud använder SSL som standard)
  • Vilken är företagets policy för gatewayportar över http/https?
  • Finns det portbegränsningar?
  • Tillåts internetåtkomst från interna servrar?

Licensiering

• Kommer du att distribuera programnycklar för klienter eller utnyttja inloggningsbaserad licenshantering för att hantera licensnycklar?
  • Hur allokeras licensresurser?
  • Hur görs inköp av ytterligare licenser?
  • Finns det en interndebiteringsmodell?

Klientprogramvara

• Hur driftsätts klientprogramvara – Desktop, Prep Builder? (manuellt, tyst, självbetjäning)
  • Hur uppdateras klientprogramvara? (manuellt, tyst, självbetjäning)
  • Hur kommer Tableau Bridge att driftsättas och hanteras? (Vid behov rekommenderas centraliserad)

Integration med molnprogram

• Vilka är kraven för varumärkeshantering och anpassning?
  • Vilka är kraven för automatisering med API:er?
  • Vilka är behoven för webbplatsövervakning? (trust.tableau.com, adminvyer med webbplatsstatus, anpassade rapporter i Admin Insights)

Mobil

• Vilken lösning finns för hantering av mobilenheter?
  • Vilken är målgruppen för mobil analys och vilka är de primära användarscenarierna?
  • Var kommer folk att befinna sig när de behöver data? På fältet, hemmakontor eller både och?
  • Kommer användarna behöva komma åt data offline, utan att ansluta till internet eller nätverket?
  • Kommer folk att använda företagsägda enheter, privata enheter (BYOD) eller både och?
  • Vilka typer av mobila enheter (telefon, surfplatta) finns det stöd för?
  • Vilket mobilt operativsystem finns det stöd för?

Data

• Vilka molndatakällor ska användas?
  • Vilka lokala datakällor ska kommas åt? (databaser, virtuella privata miljöer, program, filer)
  • Kommer Tableau Bridge användas för att flytta data till Tableau Cloud?
  • Vilka säkerhetspolicyer finns för databasservicekonton, användarkonton?
  • Kommer inloggningsuppgifter att bäddas in? Kommer inloggningsuppgifter vara ett servicekonto eller datastewardkonto?
  • Vilka åtgärder, överväganden och/eller företagspolicyer för datasäkerhet krävs av din organisation för interna data?
  • Finns det externa regleringar eller myndighetsregleringar som måste efterlevas?
  • Har du data som måste lagras i en geografisk region (försäljningsterritorier, geografiska begränsningar för datalagring, osv.)?
  • Finns det krav på säkerhet på radnivå?

CRM Analytics

Säkerhet

• Har alla CRM Analytics-användare lagts till i Salesforce-organisationen?
  • Planerar du att implementera några Salesforce-relaterade säkerhetsåtgärder, som enkel inloggning eller tvåstegsautentisering?
  • Hur sker provisionering för användare och grupp? (Cloud SSO, REST API, manuellt)
  • Vilken säkerhetspolicy finns för att skapa kopplingar och/eller utnyttja ETL-verktyg för lokala data?

Nätverk

• Är speciell säkerhet nödvändig för anslutningar till datakällor (kopplingar)?
  • Behöver några IP-adresser läggas till i listan med tillåten åtkomst?

Licensiering

• Hur ska licenser (PSL:er) provisioneras och aktiveras?
  • Har du några specifika licenser för CRM Analytics-communityt?
  • Hur görs inköp av ytterligare licenser?
  • Behöver du planera för framtida inköp av ytterligare datarader?
  • Integration med molnprogram
  • Vilka är kraven för varumärkeshantering och anpassning?
  • Vilka är kraven för automatisering med API:er?
  • Planerar du att använda prediktiva API:er för att poängsätta data utanför Salesforce?
  • Vilka är behoven av dataövervakning (trust.salesforce.com, jobb under datahanterare, aviseringar och varningar, anpassade dashboards)?

Mobil

• Vilken lösning finns för hantering av mobilenheter?
  • Vilken är målgruppen för mobil analys och vilka är de primära användarscenarierna?
  • Var kommer folk att befinna sig när de behöver data? På fältet, hemmakontor eller både och?
  • Kommer användarna behöva komma åt data offline, utan att ansluta till internet eller nätverket?
  • Kommer folk att använda företagsägda enheter, privata enheter (BYOD) eller både och?
  • Vilka typer av mobila enheter (telefon, surfplatta) finns det stöd för?
  • Vilket mobilt operativsystem finns det stöd för?
  • Vilka är kraven för varumärkeshantering och anpassning?
  • Vilka är kraven för automatisering med API:er?
  • Planerar du att använda prediktiva API:er för att poängsätta data utanför Salesforce?
  • Vilka är behoven av dataövervakning (trust.salesforce.com, jobb under datahanterare, aviseringar och varningar, anpassade dashboards)?

Data

• Vilka molndatakällor ska användas?
  • Vilka lokala datakällor ska användas och hur (ETL-verktyg, API:er, osv.)?
  • Vilka synkpolicyer ska användas (stegvis eller fullständig uppdatering, filter, enstaka eller flera lokala organisationsanslutningar, eller livekopplingar)?
  • Vilka säkerhetspolicyer finns för databasservicekonton och användarkonton?
  • Vilka är kraven för uppdateringsfrekvenser och orkestrering?
  • Kommer inloggningsuppgifter för kopplingar vara ett servicekonto eller datastewardkonto?
  • Finns det krav på ögonblicksbilder (lagra historiska data) och vilka förväntade volymer jämfört med antal tillgängliga rader?
  • Hur planeras för övervakning och rensning av datavolymer (antal poster i datauppsättningar)?
  • Vilka åtgärder, överväganden och/eller företagspolicyer för datasäkerhet krävs av din organisation för interna data?
  • Finns det externa regleringar eller myndighetsregleringar som måste efterlevas?
  • Har du data som måste lagras i en geografisk region (försäljningsterritorier, geografiska begränsningar för datalagring, osv.)?
  • Finns det krav på säkerhet på radnivå?