Platsadministratörroll och -uppgifter

Detta ämne beskriver den typiska rollen för Tableau Cloud-platsadministratören och hur den skiljer sig från den relaterade datahanterarrollen. Den anger sedan de centrala uppgifter som platsadministratören slutför för att konfigurera din Tableau Cloud-webbplats. Du får mer information om varje steg i ytterligare ämnen i det här avsnittet.

Hur vi definierar platsadministratörens roll

Vi definierar platsadministratören som den person som är ansvarig för att skapa och underhålla det ramverk som gör att Tableau Desktop-användare i din organisation kan publicera, dela, hantera och ansluta till datakällor och arbetsböcker. En webbplatshanterare arbetar till exempel med webbplatsanvändare och deras behörigheter, i motsats till att arbeta direkt med innehåll som publiceras på webbplatsen.

Platsadministratören för Tableau Cloud ingår vanligtvis i organisationens IT-team. Om din organisation inte har ett formellt IT-team kan platsadministratören vara en kunnig användare av Tableau Desktop som tar på sig denna roll (dvs. den oavsiktliga administratören).

Uppgifter som vanligtvis ligger utanför platsadministratörens område

I denna dokumentation skiljer vi mellan rollen som platsadministratör och datahanterare som är rollen för den person som skapar och publicerar datakällor till Tableau Cloud. Ändå kan samma person i din organisation ha båda rollerna. I praktiken kommer du att dela upp dessa ansvarsområden på det sätt som fungerar bäst i din miljö. Mer information om datahanterarens område finns i Publicera datakällor och arbetsböcker(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Steg för att konfigurera din webbplats

Tabellen nedan visar en lös sekvens av steg för att konfigurera en webbplats. Du kan slutföra stegen i den ordning som passar dig. Längst ner i det här ämnet finns en lista med länkar till fler resurser för varje steg.

Innan du konfigurerar webbplatsen rekommenderar vi att du bekantar dig med webbplatsens autentiseringsalternativ, användarnas webbplatsroller, projekt och behörigheter. Skapa och dokumentera en plan för dina projekt, grupper och övergripande behörighetsstrategi. Ett bra sätt att reda ut dessa problem är att sätta upp ett testprojekt för att experimentera med olika inställningar. Du kan ändra många webbplatsinställningar när användarna har börjat arbeta på webbplatsen, men försök att redan från början minska antalet ändringar efter driftsättningen.

Ladda upp din logotyp

Det här första enkla steget hjälper dig att bekanta dig med miljön medan du införlivar organisationens varumärke på din webbplats. Logga in, gå till sidan Inställningar och ladda upp din logotyp där detta anges.

Konfigurera åtkomst till webbplatsen

Om din organisation använder enkel inloggning kan du konfigurera webbplatsen till att använda Google- eller SAML-autentisering. Annars kan du använda den förvalda Tableau ID-autentisering där varje användare loggar in med en e-postadress och ett lösenord som är unikt för Tableau Cloud.

Förutom autentiseringstypen kan du bestämma om du vill att användare ska kunna logga in direkt från Tableau-klienter efter första inloggningen. Detta är aktiverat som standard.

Skapa projekt

Projekt hjälper dig att hantera användarnas åtkomst (behörigheter) till datakällor och arbetsböcker som publiceras på din webbplats. Du kan ställa in standardgrupper och behörigheter för allt innehåll i standardprojektet, låsa projektet och sedan använda det som en mall för andra projekt som du skapar.

Projekt kan även fungera som mellanlagringsmiljöer.

Konfigurera behörighetsstrukturen

I Tableau fungerar behörigheter med webbplatsroller för att skapa en användares åtkomst till webbplatsen och dess innehåll.

Lägg till användare

Alla användare som har åtkomst till Tableau Cloud måste logga in. Bestäm vilka användare som ska kunna logga in på webbplatsen. Om du har aktiverat Google- eller SAML-autentisering avgör du vilka av dessa användare som ska logga in med sina autentiseringsuppgifter för enkel inloggning och vilka som ska använda Tableau ID-inloggningsuppgifter.

Lägg till eller importera flera användare samtidigt baserat på deras autentiseringstyp.

Skicka dina data till Tableau Cloud

Vi rekommenderar att du utser en Tableau Desktop-användare som kommer att publicera granskade datakällor till webbplatsen (dvs. som kommer att tjäna i datahanterarrollen som nämndes tidigare). Dessa kommer att vara de delade datakällor som andra Tableau-användare kan ansluta till.

Som platsadministratör kan du hantera behörigheter för datakällor centralt. Andra attribut som antingen du eller datahanteraren kan underhålla centralt är anslutningsinformation (referenser, åtkomsttoken) och uppdatera scheman för molndatakällor. Läs mer i Hålla data uppdaterade.

Analysera platsanvändning och prestandaDu kan övervaka användningen av publicerade datakällor och arbetsböcker, framgången med att extrahera uppdateringsuppgifter, användaraktivitet, etc.