Exportera eller importera en plats

Obs! Detaljerad information om hur du migrerar platser från Tableau Server till Tableau Cloud finns i vår guide till manuell migrering för Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Du kan etablera en ny Tableau Server-plats genom att importera (migrera) information från en annan plats. Det gör du genom att exportera informationen från den befintliga platsen (källplatsen) till en fil. Sedan slutför du stegen för att verifiera och importera informationen till målplatsen.

Alternativ för platsmigrering

Du kan migrera en plats på något av följande sätt:

• Till en annan plats på samma Tableau Server-instans.

• Till en plats på en separat Tableau Server-instans.

• Från Tableau Server på Windows till Tableau Server på Linux eller vice versa.

Obs! När du migrerar platser mellan instanser av Tableau Server måste målplatsen vara på en version av Tableau Server som är lika med eller senare än versionen av Tableau Server för källplatsen. Både käll- och målplatserna måste vara från versioner som stöds av Tableau Server .

Begränsningar för platsmigrering

Den här informationen bevaras vid en platsexport

• Exportfilen du skapar bevarar arbetsböcker, projekt, datakällor och användare. Detta inkluderar behörigheter som konfigurerats för innehåll, användares listor över favoriter och platskvoter.

• Användares anpassade vyer bevaras, men beroende på vilken typ av platsmigrering som används kan URL:er till anpassade vyer ändras på ett sätt som bryter användarnas bokmärken till sina vyer.

• När du exporterar en plats på Tableau Server för att importera den till en annan Tableau Server-plats bevaras prenumerationer och extraktuppdateringsscheman.

Den här informationen bevaras inte vid en platsexport

• Användningsdata, som visas i platsens administratörsvyer, bevaras inte. Till exempel antal visningar och datakällor, användaråtgärder och prestandadata.

• Bakgrundsjobb som pågår vid exporteringen av en plats exporteras inte och visas inte på den nya platsen när importen är klar.

• OAuth-åtkomsttoken som är inbäddade i dataanslutningar återställs. För dessa datakällor måste du redigera anslutningarna och autentisera de underliggande data på nytt.

• Prep-flöden och flödesscheman ingår inte. Dessa måste migreras manuellt.

• Innehåll som sparats i användarnas personliga utrymme ingår inte.

Förbereda käll- och målplatser

Innan du exporterar en plats ska du fylla i följande checklista för att förbereda båda miljöerna. En del av dessa instruktioner beror på om båda platserna är på samma serverinstans eller inte.

Ta bort inaktuellt innehåll

Kontrollera att källplatsen endast innehåller sådant som du vill importera till den nya platsen. Som bästa praxis bör du från källplatsen ta bort allt som du inte vill inkludera på den nya platsen, oavsett om dessa inkluderas i en export/import eller migreras manuellt. Ta bort oanvända arbetsböcker, datakällor och projekt. Om du har Prep-flöden eller flödesscheman som du inte längre använder tar du bort dem också.

Ta bort inaktuella användare

Bekräfta att alla serveranvändare är licensierade och ta bort konton som inte längre används. Du kan inte ta bort användare under importprocessen, så om de båda platserna är på samma serverinstans importeras alla användare som du exporterar från källplatsen till målplatsen.

Skapa eller identifiera målplatsen

Du måste importera en platsfil till en plsts som redan finns på målinstansen av Tableau Server. Eftersom importprocessen tar bort allt från målplatsen som inte inkluderas i importiflen rekommenderar vi att du importerar till en tom plats. Mer information finns i Lägga till eller redigera platser.

Om källplatsen innehåller arbetsböcker som använder publicerade datakällor fortsätter dataanslutningarna i dessa arbetsböcker att referera till källplatsens namn. För att upprätthålla dessa anslutningar utan att behöva publciera arbetsböckerna på nytt ska du kontrollera att namnen på mål- och källplatsen stämmer överens.

Lokalisera plats-ID

Det tsm-kommando du använder för att exportera eller importera en plats kräver en parameter som innefattar plats-ID. Du kan hämta plats-ID från URL:en när du har loggat in på platsen från en webbläsare.

Om det endast finns en plats på servern har den platsen namnet Standard. När du är inloggad på platsen Standard ser webbadressen ut ungefär så här:

https://server-name/#/projects

Att URL:en inte innehåller parametern /site indikerar att det är standardplatsen. Plats-ID för standardplatsen är ”Standard”, utan citattecknen.

I en Tableau Server-driftsättning med flera platser innehåller webbadressen #/site/, följt av plats-ID. Följande URL visas om du navigerar till sidan Vyer på en plats vars plats-ID är finance:

https://localhost/#/site/finance/views

Kontrollera identitetsregistret

Du kan exportera från och importera till platser som inte använder samma typ av identitetsregister, men du måste ändra mappningsfilerna som används för importen. Det här steget är inbyggt i importprocessen och beskrivs i Steg 3: Bekräfta att platsinställningarna har mappats korrekt.

Skapa användare på målservern om så krävs

Under processen för platsimport tilldelas användare till målplatsen. Om källplatsen är på en annan Tableau Server-instans än målplatsen måste du skapa användare på målservern innan du kan utföra importen. Om de båda platserna är på samma Tableau Server-instans har målplatsen åtkomst till de befintliga användarna och du kan hoppa över det här steget.

Konfigurera målservern till att leverera prenumerationer

Prenumerationer importeras, men du måste konfigurera servern till att leverera dem. Läs mer i Skapa en webbplats för prenumerationer.

Kontrollera scheman

På sidan Scheman anges befintlgia scheman för extraktuppdateringar och prenumerationer.

För migreringar från en Tableau Server-plats till en annan mappas uppdateringar och prenumerationer som har tilldelats standardscheman på källplatsen till samma scheman på målplatsen. Om källplatsen har scheman som inte finns på målplatsen och målplatsen är på en annan Tableau Server-instans måste du skapa dessa scheman på målplatsen som du vill att källscheman ska mappas till. Du kan redigera mappningsfilerna för att säkerställa att detta görs enligt dina förväntningar.

Tips för import till ett mål med färre användare eller scheman

När en målplats har färre användare eller scheman än källplatsen stöds inte många-till-en-import. Hur du kan lösa detta beror på om käll- och målplatsen är på samma Tableau Server-instans eller inte.

Du kan använda någon av följande metoder för platsmigreringen:

• Ta bort extra användare eller scheman från källplatsen innan du exporterar. Det här är ett bra alternativ om de båda platserna är på samma serverinstans.

• Lägg till saknade användare eller scheman på målplatsen innan du påbörjar importen. Detta krävs om målplatsen är på en annan serverinstans.

• Lägg till saknade användare eller scheman till målplatsen mitt i importprocessen och uppdatera mappningsfilerna manuellt. Det här är ett alternativ om platserna är på samma instans.

• Mappa användare eller scheman manuellt till olika användare och scheman på målplatsen under importprocessen. Detta krävs om ett användarnamn skiljer sig åt mellan servrarna, till exempel om det exporterade användarnamnet adavis@company.com definieras som davisa på målplatsen.

Migrera en plats

Du måste använda tsm sites-kommandon för att slutföra platsmigreringsprocessen. I stegen nedan går vi igenom exportinformation från källplatsen, mappning av platsinställningar och import av de mappade filerna till målplatsen.

Steg 1: Exportera en plats

På källdatorn för Tableau Server anger du följande kommando:

tsm sites export --site-id <source-siteID> --file <filename>

Tableau Server måste köras när du använder kommandot export. Under exportprocessen låser Tableau Server platsen du exporterar.

Om du till exempel vill exportera en plats med plats-ID väder-data till filen exportfil.zip anger du följande:

tsm sites export --site-id weather-data --file export-file

Som standard sparar Tableau Server <export-file>.zip i C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteexports. Du hittar mer information i Sökvägar för tsm.

Steg 2: Generea mappningsfiler för import

För att generera importfiler för målplatsen behöver du den .zip-fil som du skapade när du genomförde stegen i Steg 1: Exportera en plats.

1. På måldatorn för Tableau Server kopierar du den exporterade .zip-filen till den katalog som Tableau Server förväntas hitta filer för import. Exempel:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports

2. Bekräfta att målplatsen redan finns i Tableau Server, då importprocessen inte skapar en ny plats. Mer information finns i Förbereda käll- och målplatser.

3. Kör följande kommando på måldatorn för Tableau Server (Tableau Server måste vara igång):

tsm sites import --site-id <target-siteID> --file <export-file.zip>

Med det här kommandot genereras en uppsättning .csv-filer som visar hur platsinställningarna mappas till målplatsen. I stegen som beskrivs i nästa avsnitt av den här artikeln bekräftar du dessa mappningar och justerar dem när så krävs.

Som standard genereras dessa .csv-filer till en mappings-katalog som skapas under siteimports. Exempel:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports\working\import_<id>_<date-time>\mappings

Du hittar mer information i Sökvägar för tsm.

Steg 3: Bekräfta att platsinställningarna har mappats korrekt

I den .csv-fil du skapade i föregående avsnitt beskrivs hur källplatsens resurser tilldelas målplatsen när importen är klar. Objekt i filerna som Tableau Server inte kunde mappa, och som du behöver redigera, indikeras av ett antal frågetecken (???). Innan du kan slutföra importprocessen måste du ersätta frågetecknen med giltiga tilldelningar på målplatsen.

Viktigt: Vissa krav gäller mappning av användare, scheman och publicerade innehållsresurser, särskilt när käll- och målplatsen finns på separata instanser av Tableau Server. Mer information finns i Förbereda käll- och målplatser tidigare i den här artikeln.

Bekräfta mappningsfiler

1. Navigera till katalogen som innehåller de .csv-mappningsfiler som genererades av kommandot tsm sites import. Som standard:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports\working\import_<id>_<date-time>\mappings

2. Använd valfri textredigerare för att öppna en av .csv-filerna i katalogen mappings och gör följande:

1. Bekräfta att mappningarna är korrekta.

2. Om en post visar ett antal frågetecken (???) ersätter du dem med ett giltigt värde.

För beskrivningar av inställningar i var och en av dessa filer använder du tabellerna i Referens till innehåll i mappningsfil senare i den här artikeln.

3. Spara ändringarna och bevara formateringen av CSV-filen.

Upprepa processen för de återstående .csv-filerna.

Steg 4: Importera de korrekt mappade filerna till målplatsen

När du har bekräftat platsmappningarna i .csv-filerna kan du importera inställningarna till den nya platsen för att slutföra migreringsprocessen.

1. Kör följande kommando på måldatorn för Tableau Server:

tsm sites import-verified --import-job-dir <import-id-directory> --site-id <target-siteID>

Exempel:

tsm sites import-verified --import-job-dir "C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports\working\import_ff00_20180102022014457"
    --site-id new-site

2. När slutförandemeddelandet visas loggar du in på den nya platsen och bekräftar att allt importerades som det skulle.

Obs! Kommandona tsm sites import och tsm sites export kan lämna en plats i låst tillstånd om ett fel uppstår. Använd kommandot tsm sites unlock för att låsa upp en plats.

Referens till innehåll i mappningsfil

I följande tabeller visas kolumnerna från var och en av de mappningsfiler som skapades när du körde kommandot tsm site import.

Namn på CSV-fil: mappingsDomainMapperForGroups

Kolumnrubrik

Går den att redigera?

Beskrivning

källa_namn

Nej

Ett namn på användargrupp på källplatsen.

källa_domän_namn

Nej

Typ av identitetsregister på källplatsen: antingen lokalt (för lokalt identitetsregister) eller ett domännamn (för externt Active Directory- eller LDAP-identitetsregister).

mål_domän_namn

Ja*

Typ av identitetsregister på målplatsen: antingen lokalt för lokalt identitetsregister eller ett domännamn (som till exempel exempel.com eller exempel.lan) för externt Active Directory- eller LDAP-identitetsregister.

*För gruppen Alla användare behåller du värdet mål_domän_namn som lokalt, även om målservern har konfigurerats för Active Directory-identitetsregister. Gruppen Alla användare är en särskild standardanvändargrupp som måste finnas på alla Tableau Server.

Namn på CSV-fil: mappingsScheduleMapper

Kolumnrubrik

Går den att redigera?

Beskrivning

källa_namn

Nej

Namnen på anpassade extrakt och standardextrakt eller prenumerationsscheman på källplatsen.

källa_schemalagd_åtgärdstyp

Nej

Typen av schema, antingen Uppdatera extrakt för extraktuppdateringar, eller Prenumerationer för prenuerationsleveranser på källplatsen.

mål_namn

Ja

Namn på anpassade scheman på målplatsen. Det går att redigera det här värdet. Om schemat till exempel heter Fredagsuppdatering på källplatsen, kan du byta namn till Uppdatering, fredag på målplatsen.

mål_schemalagd_åtgärdstyp

Nej*

Typen av schema, antingen Uppdatera extrakt för extraktuppdateringar, eller Prenumerationer för prenuerationsleveranser på målplatsen.

*I de sällsynta fall då du ser frågetecken (???) i den här kolumnen ersätter du dem med antingen Uppdatera extrakt eller Prenumerationer, för att matcha posten du ser under källa_schemalagd_åtgärdstyp.

Namn på CSV-fil: mappingsSiteMapper

Kolumnrubrik

Går den att redigera?

Beskrivning

källa_url_namnutrymme

Nej

Plats-ID för källplatsen.

mål_url_namnutrymme

Nej

Plats-ID för målplatsen.

Namn på CSV-fil: mappingsSystemUserNameMapper

Kolumnrubrik

Går den att redigera?

Beskrivning

källa_namn

Nej

Användarnamnsattribut för en användare på källplatsen.

källa_domän_namn

Nej

Typ av identitetsregister på källplatsen: antingen lokalt (för lokalt identitetsregister) eller ett domännamn (för Active Directory- eller LDAP-identitetsregister), eller externt.

mål_namn

Ja

Användarnamnsattribut för användare som tilldelas målplatsen vid import.

Bekräfta att alla användarnamn i listan finns på målservern och ersätt frågetecknen (???) med användarnamn som finns i målservern.

Det går inte att skapa användarnamn genom att lägga till rader i CSV-filen. Det går inte heller att ta bort användarnamn genom att ta bort rader.

Du kan redigera ett användarnamn i kolumnen mål_namn så att det skiljer sig från användarnamnet i källan, så länge användaren redan finns på målservern med samma namn.

Till exempel kan en användare ha källa_namn-värdet agarcia@company.com och mål_namn-värdet ashleygarcia@company.com.

Du kan endast mappa en användare på källplatsen till ett användarnamn på målplatsen.

mål_domän_namn

Ja

Typ av identitetsregister på målplatsen: antingen lokalt (för lokalt identitetsregister) eller ett domännamn (för externt Active Directory- eller LDAP-identitetsregister).

Namn på CSV-fil: MappingsScheduleRecurrenceMapperWithAutoCreation

Den här filen kräver inga uppdateringar.