Sökvägar för tsm

Vissa tsm-kommandon läser filer från eller skriver filer till standardplatser. Dessa standardplatser bestäms av basefilepath-konfigurationsnycklar som definieras för varje kommando. Du kan använda tsm för att visa nycklarnas aktuella värde och för att ändra platserna.

NetworkService-systemkonto

I vissa organisationer implementeras säkerhetspolicyer som begränsar filåtkomst från systemkonton, som NetworkService-kontot. Om du ändrar sökvägar för tsm-filer bör du kontrollera att NetworkService-systemkontot har fullständig behörighet (med behörighetsarv aktiverat) till den sökväg som skapats. Om du ändrar en filsökväg som ursprungligen fanns i *\data\tabsvc\*-sökvägen, måste du dessutom behålla NetworkService-behörigheterna för den ursprungliga sökvägen. Denna behörighet måste bibehållas eftersom NetworkService-systemkontot hanterar åtgärder som utförs av Tableau Server Administration Controller, Tableau Server Client File Service och Tableau Server Coordination Service.

Behörigheter för platsen för säkerhetskopiering/återställningsfil

Nödvändiga behörigheter för platsen där säkerhetskopian/återställningsfilen placeras:

• Nätverkstjänst: läs-/skriv-/körbehörigheter
  • Kör som tjänst-konto: läs-/skriv-/körbehörigheter

Standardplatser för filer

Under processerna tsm maintenance backup, restore, send-logs, och ziplogs , samt processernatsm sites export och sites import använder Tableau Server standardplatser för de filer som skapas eller används av dessa kommandon.

Se Användning av diskutrymme för säkerhetskopiering för mer information om krav på diskutrymme för säkerhetskopiering av Tableau Server.

Som standard:

• kommandon för tsm-underhåll:

• säkerhetskopiering .tsbak-filen för säkerhetskopiering skapas på en tillfällig plats i datakatalogen på den första noden och sparas sedan i:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\backups

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups\

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat säkerhetskopian på D:\Tableau Server sparas den i:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups

Obs! Kommandot tsm maintenance för säkerhetskopiering stöder inte Microsoft Windows UNC-filsökvägar (Universal Naming Convention), även kallade ”nätverkssökvägar”, ( \\<datornamn>\<mapp>\<filnamn>) som sökvägen till platsen där säkerhetskopior skrivs. Använd istället sökvägar till lokala filsystem (<enhetsbeteckning>:\<mappnamn\<filnamn>).

• återställ – Återställningsprocessen återställer en säkerhetskopiad fil från:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\backups

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups\

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat på D:\Tableau Server kommer återställningsprocessen att använda en säkerhetskopia i:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups

• skicka-loggar – Skicka-loggarna skickar loggfilen från:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\backups

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups\

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat i D:\Tableau Server kommer processen för att skicka loggar att skicka loggar från:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\backups

• ziplogs – Ziplogs-filen genereras i:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\log-archives

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\log-archives

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat på D:\Tableau Server genereras ziplogs-filen i:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\log-archives

• tsm sites

• export – Export-.zip-filen genereras till följande katalog:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\siteexports

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteexports

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat på D:\Tableau Server genereras export-.zip-filen i:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteexports

• import – Under importprocessen letar Tableau Server efter filer i:

<install drive>:<install\path>\data\tabsvc\files\siteimports

Som standard är detta:

C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports

Men om du har installerat Tableau på en plats som inte är standard är sökvägen en annan. Om du till exempel har installerat på D:\Tableau Server letar importprocessen efter filer i:

D:\Tableau Server\data\tabsvc\files\siteimports

Hämta befintlig filsökväg

Du kan se den aktuella filsökvägen för ett specifikt kommando med hjälp av tsm configuration get:

• För tsm maintenance-kommandon:

• säkerhetskopiering, återställning och skicka-loggar:

tsm configuration get -k basefilepath.backuprestore

• ziplogs:

tsm configuration get -k basefilepath.log_archive

• För tsm sites-kommandon:

• export

tsm configuration get -k basefilepath.site_export.exports

• import

tsm configuration get -k basefilepath.site_import.exports

Ändra befintlig filsökväg

Du kan ändra de förväntade filsökvägarna med kommandot tsm configuration set för att uppdatera basefilepath-variablerna. Mer information om specifika grundsökvägar för filer finns i Alternativ för tsm configuration set.

Att ändra en basefilepath -variabel flyttar inte befintliga filer från den ursprungliga katalogen till den nya katalogen. Om du vill att befintliga säkerhetskopierings-, återställnings- eller loggfiler, eller webbplatsexport- eller importfiler ska finnas i den nya katalogen du anger måste du flytta dem manuellt. Du är ansvarig för att skapa den nya platsen och för att konfigurera rätt behörigheter för att tillåta tsm åtkomst till de filer som kommer att placeras där, och till katalogstrukturen som innehåller dessa filer. Om du ändrar den grundläggande filsökvägen för säkerhetskopiering/återställning av bör du köra kommandot tsm maintenance validate-backup-basefilepath (tillgängligt i version 2022.1 och senare) för att verifiera att behörigheterna har konfigurerats korrekt.

Kommandot tsm maintenance backup sätter ihop säkerhetskopian på en tillfällig plats i datakatalogen innan säkerhetskopieringsfilen sparas på den plats som variablen basefilepath.backuprestore anger. Att ändra den grundläggande filsökvägen påverkar inte var kommandot tsm maintenance backup sätter ihop säkerhetskopieringsfilen.

Du kan inte ange en plats för basefilepath.backuprestore på en enhets rot. Den måste vara i en mapp.

• För tsm maintenance-kommandon:

• Om du vill ändra säkerhetskopierings-, återställnings- eller skicka-loggkatalogen kör du följande kommando:

tsm configuration set -k basefilepath.backuprestore -v "<drive>:\new\directory\path"

• Så här ändrar du ziplogs-katalogen:

tsm configuration set -k basefilepath.log_archive -v "<drive>:\new\directory\path"

• För tsm sites-kommandon:

• Så här ändrar du exportkatalogen för webbplatser:

tsm configuration set -k basefilepath.site_export.exports -v "<drive>:\new\directory\path"

• Så här ändrar du importkatalogen för webbplatser:

tsm configuration set -k basefilepath.site_import.exports -v "<drive>:\new\directory\path"

När du har ändrat en standardfilsökväg måste du göra följande:

1. Använd väntande ändringar:

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

2. Stoppa Tableau Server:

tsm stop

3. Starta om TSM-styrenheten:

net stop tabadmincontroller_0

net start tabadmincontroller_0

4. Vänta till styrenheten har startat om. Det kan ta flera minuter. Du kan bekräfta att styrenheten har startat om med det här kommandot:

tsm status -v

När du kan köra det kommandot och Tableau Server Administration Controller visas som ”igång” har styrenheten startat om.

5. Starta Tableau Server:

tsm start