Synkronisera externa kataloggrupper på servern

Som serveradministratör kan du synkronisera alla externa (till exempel Active Directory) kataloggrupper (som har konfigurerats på Tableau Server) enligt ett regelbundet schema eller på begäran på fliken Allmänt på sidan Inställningar för servern.

Obs! Tableau Server konfigurerad med LDAP-identitetsregister motsvarar Active Directory när det gäller synkronisering av användare och grupper. Funktioner för Active Directory-synkronisering i Tableau Server fungerar smidigt med korrekt konfigurerade LDAP-lösningar.

Innan du börjar

Innan du synkroniserar grupper som beskrivs i det här ämnet måste du först importera den externa kataloggruppen till Tableau Server. Se Skapa grupper via Active Directory.

Synkronisera externa kataloggrupper enligt ett schema

1. Enskild plats: Klicka på Inställningar> Allmänt.

Flera platser: Klicka på Hantera alla platser på platsmenyn och klicka sedan på Inställningar > Allmänt.

2. Bläddra ner på sidan till Active Directory-synkronisering och välj sedan Synkronisera Active Directory-grupper enligt ett regelbundet schema.

3. Välj frekvens och tid för synkronisering.

4. Klicka på Spara.

Obs! Från och med version 2021.1.23, 2021.2.21, 2021.3.20, 2021.4.15, 2022.1.11, 2022.3.3 och 2023.1 finns det en standardtidsgräns på 4 timmar som begränsar hur lång tid en schemalagd gruppsynkronisering får pågå innan den avbryts. En serveradministratör ändra denna tidsgräns om du schemalägger synkronisering av mycket stora grupper eller tar längre tid än standard. Mer information finns i Synkronisera alla Active Directory-grupper enligt ett schema och backgrounder.timeout.sync_ad_group.

Synkronisera alla externa kataloggrupper på begäran

Du kan när som helst synkronisera externa kataloggrupper (till exempel Active Directory) med Tableau Server för att säkerställa att nya användare och ändringar i den externa katalogen återspeglas i alla externa kataloggrupper på Tableau Server.

1. Enskild plats: Klicka på Inställningar> Allmänt.

Flera platser: Klicka på Hantera alla platser på platsmenyn och klicka sedan på Inställningar > Allmänt.

2. Under Active Directory-synkronisering klickar du på Synkronisera alla grupper.

Visa synkroniseringsaktivitet

Du kan visa resultaten av synkroniseringsjobb i administratörsvyn Bakgrundsuppgifter för icke-extrakt. Köa synkronisering av Active Directory-grupper är uppgiften som köar och anger antalet uppgifter av typen Synkronisera Active Directory-grupp som ska köras.

1. En plats: Klicka på Status.

Flera platser: Klicka på Hantera alla platser på platsmenyn och klicka sedan på Status.

2. Klicka på länken Bakgrundsuppgifter för icke-extrakt.

3. Ställ in filtret Uppgift så att det inkluderar Köa synkronisering av Active Directory-grupper och Synkronisera Active Directory-grupp.

Du kan snabbt navigera till den här administratörsvyn genom att klicka på länken Visa synkroniseringsaktivitet på sidan Inställningar för servern.

Ange minsta platsroll för användare i en extern kataloggrupp

På sidan Grupper – detaljer kan du ställa in minsta platsroll för gruppanvändare som ska tillämpas vid Active Directory-synkronisering.

Den här inställningen kör inte en synkronisering. Den anger istället den minsta platsroll som ska tillämpas på gruppen varje gång en synkronisering körs. Det här innebär att när du synkroniserar externa kataloggrupper så läggs nya användare till på platsen med den minsta platsrollen. Om det redan finns en användare tillämpas den minsta platsrollen om den ger användaren mer åtkomst på en plats. Om du inte ställer in någon minsta platsroll läggs varje ny användare till som Ej licensierad som standard.

Obs! En användares platsroll kan höjas men aldrig sänkas baserat på inställningen för lägsta platsroll. Om en användare redan har möjlighet att publicera kommer den möjligheten alltid att bibehållas. Mer information om lägsta platsroll finns i Platsroller samt Active Directory-import och -synkronisering.

1. Klicka på Grupper på en plats.

2. Välj en grupp på sidan Grupper.

Klicka på Åtgärder > Minsta platsroll.

3. Välj minsta platsroll och klicka sedan på Ändra platsroll.

Vad händer när användare tas bort från källans externa katalog?

Användare kan inte tas bort automatiskt från Tableau Server genom en extern katalogsynkroniseringsåtgärd. Användare som inaktiverats, raderats eller tagits bort från grupper i den externa katalogen finns kvar på Tableau Server så att administratörer kan granska och omtilldela användarens innehåll innan användarens konto tas bort permanent. Mer information finns i Synkroniseringsbeteende vid borttagning av användare från Active Directory.

Förbättra prestandan för gruppsynkronisering

Synkronisering av externa kataloger utförs av bakgrundsprocessorns process. Bakgrundsprocessorns process är samma process som används för att hantera och skapa extrakt och används också för att generera prenumerationsinnehåll. I stora organisationer med dynamiskt gruppmedlemskap där extrakt används i stor utsträckning kan synkroniseringsprocessen för externa kataloggrupper vara störande. Vi rekommenderar att du kör gruppsynkronisering utanför kontorstid.

Som standard utför bakgrundsprocessorn synkronisering seriellt. Det innebär att varje grupp synkroniseras i tur och ordning i en enda process. Om du kör flera instanser av processer för bakgrundsprocessorn, antingen på en enda Tableau Server eller över en fördelad driftsättning, bör du överväga att aktivera parallell bearbetning för synkronisering av externa kataloger. När parallell bearbetning via bakgrundsprocessorn är aktiverad fördelas gruppsynkroniseringen över flera processer för bättre prestanda.

För att aktivera parallell bearbetning via bakgrundsprocessorn för gruppsynkronisering öppnar du TSM CLI och anger följande kommandon:

tsm configuration set -k backgrounder.enable_parallel_adsync -v true