Hantera bakgrundsjobb i Tableau Server

I Tableau Server kan användare schemalägga extraktuppdateringar, prenumerationer eller flöden så att de körs regelbundet. Dessa schemalagda objekt kallas för Uppgifter. Bakgrundsprocessorn initierar unika instanser av de här uppgifterna för att köra dem då de är schemalagda. De unika instanser av uppgifter som initieras som ett resultat av detta kallas för Jobb. Jobb skapas också för körningar som initieras manuellt genom att klicka på alternativet Kör nu i webbgränssnittet, eller programmatiskt genom REST API- eller tabcmd-kommandon.

Till exempel skapas en extraktuppdatering som körs dagligen klockan 09:00. Detta är en extraktuppdateringsuppgift, och klockan 09:00 varje dag skapas ett jobb som körs av bakgrundsprocessorn. Förutom användargenererade jobb utför bakgrundsprocessorn även ett antal systemjobb åt användaren för att stödja allmänna Tableau-arbetsflöden, såsom generering av miniatyrbilder.

När de här jobben körs kan det hända att bakgrundsprocessorn använder mycket resurser vid olika tidpunkter under dagen. Med hjälp av funktionen Jobbhantering kan server- och platsadministratörer få mer information om de här jobben som utförs på deras server eller plats och vidta åtgärder för jobben för att hantera användningen av serverresurser på ett bättre sätt. Systemjobb kan endast visas av serveradministratörer och filtreras bort som standard.

Du kan också hantera dina resurser med inställningarna Kör nu på sidan för allmänna inställningar genom att antingen tillåta eller blockera användare från att köra jobb manuellt. Detta alternativ väljs som standard för att låta användare köra jobb manuellt. Förhindra att användare kör jobb manuellt genom att avmarkera kryssrutan. Mer information om att hantera bakgrundsprocessorresurser finns i Tableau Server Backgrounder-processen.

Sidan Jobb som innehåller information om jobb kan nås genom att navigera till menyn Befintliga uppgifter i den vänstra navigeringsmenyn.

Obs! Information om jobb kan endast visas av server- och platsadministratörer.

Översikt

Det här ämnet beskriver hur du granskar och förstår informationen som visas på jobbsidan.

Längst upp på sidan finns statistik på hög nivå över antalet Misslyckade, Slutförda och Avbrutna jobb under de senaste 24 timmarna. För serveradministratörer inkluderar detta även systemjobb. Att tillämpa filter ändrar inte de här värdena.

För varje jobb som genereras finns ett jobb-ID, statusen för jobbet, prioriteten, typen av uppgift som jobbet genererades från, aktuell körtid (om jobbet pågår), aktuell kötid (om det är köat) samt genomsnittlig körtid och genomsnittlig kötid.

Tableau registrerar historiska kör- och kötider för att beräkna den genomsnittliga körtiden och genomsnittliga kötider. Både genomsnittliga körtider och genomsnittliga kötider beräknas som viktade medelvärden med hjälp av följande formel: ((aktuell körtid eller kötid i genomsnitt x 4) + senaste körtid eller kötid)/ 5.

Jobb-ID kan vara användbart när jobb visas i adminvyer och kan också användas för att söka i arbetsgruppsdatabasen(Länken öppnas i ett nytt fönster). När du klickar på jobb-ID:t får du mer detaljerad information om jobbet, till exempel jobb-LUID, projektnamn, schema, innehållsnamn, innehållsägare, jobbskapare senaste gången jobbet kördes framgångsrikt samt platsnamn. Platsnamnet visas om du navigerar till sidan Jobb med hjälp av menyn Hantera alla platser.

Obs! Om du kör en Uppdatera nu från sidan Datakällor visas endast LUID-informationen i dialogrutan Jobbinformation.

Viktigt: Jobb som fanns max 24 timmar före en uppgradering till Tableau Server 2019.4 kommer inte att ha data för Genomsnittlig kötid, Genomsnittlig kötid, Senaste framgångsrika körtid och Jobbskapare på sidan Jobb.

Typer av uppgifter

Det finns flera typer av uppgifter:

  • Extrakt: Här ingår att skapa extrakt, inkrementella extraktuppdateringar samt fulla extraktuppdateringar. Mer information om extraktuppdateringar finns i Snabbstart: uppdatera extrakt i ett schema.

  • Prenumerationer: Inkluderar prenumerationer på arbetsböcker och vyer. Läs mer i Skapa en webbplats för prenumerationer.

  • Flöde: Det här inkluderar schemalagda flöden och manuella flödeskörningar. Se Körtidskapacitet för jobb för information om maximal körtid för flöden och Kapacitet för samtidiga jobb för kapacitetsbegränsningar vid körning av samtidiga flödesjobb. Om du schemalägger fler flöden än antalet resursblock kan detta resultera i ett fel. Se kunskapsbasartikeln Flödesjobb väntar för mer information.

  • Kryptering: Inkluderar följande:

    • Kryptering och dekryptering av extrakt
    • Kryptering och dekryptering av flöden
    • Ändra sessionsnyckel för extrakt och flöden
  • System: Det här är alla systemjobb som bakgrundsprocessorn hanterar bakom kulisserna för att stödja Tableau Server.

Filter

Du kan filtrera för att bara se vissa jobb. De tillgängliga filtren är Typ av jobbstatus, Typ av uppgift och Tidsintervall. För filtret Tidsintervall kan du välja mellan de senaste en till 24 timmarna i steg om fyra timmar. Alternativet att filtrera Systemjobb är tillgängligt om du är serveradministratör.

Avbryta jobb

Extraktuppdateringar, prenumerationer och flödeskörningar kan avbrytas. Du kan bara avbryta ett jobb i taget och det går inte att välja flera jobb åt gången för att avbryta.

När du avbryter ett jobb skickas ett e-postmeddelande med tidpunkten då jobbet avbröts, det påverkade innehållet och tiden som jobbet kördes innan det avbröts till mottagarna som du väljer i dialogrutan Avbryt jobb. Dessutom kan du lägga till dina anpassade anteckningar som ska inkluderas i e-postmeddelandet.

Om du inte väljer några mottagare kommer jobbet att avbrytas, men inget e-postmeddelande kommer att skickas.

Om du vill avbryta ett jobb klickar du på uteslutningstecknen bredvid jobb-ID:t och använder dialogrutan för att avbryta jobbet:

Status

Jobb kan ha sju typer av status. När du hovrar över varje status visas mer relevant information.

  • Slutfört: Det här jobbet visas som Slutfört och du kan se tidpunkten då jobbet slutfördes i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Pågående: Det här jobbet visas som Pågår. En tid för hur länge jobbet har körts visas i verktygstipset när du hovrar över statusen.

  • Pågår: Det här jobbet Pågår, men är Försenat. Tableau håller reda på de genomsnittliga körtiderna för samma jobb och om den aktuella körtiden är längre än den genomsnittliga körtiden anses det vara försenat. Tider för hur mycket längre än genomsnittet jobbet har körts och dess genomsnittliga körtid anges i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Väntar: Det här jobbet Väntar för närvarande på att köras när det finns tillräckligt med kapacitet för bakgrundsprocessorn. En tid för hur länge jobbet har varit i kön visas i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Väntar: Flödet kan inte köras eftersom antalet resursblock är mindre än antalet flöden du har schemalagt och platsen har nått sin gräns för samtidiga jobb.

  • Väntar: Det här jobbet Väntar för närvarande, men är Försenat. Tableau håller reda på de genomsnittliga kötiderna för samma jobb och om den aktuella kötiden är längre än den genomsnittliga kötiden anses det vara försenat. Tider för hur mycket längre än genomsnittet jobbet har köat anges i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Avbrutet: Det här jobbet har avbrutits av en server- eller platsadministratör. Tiden när jobbet avbröts och hur länge det kördes innan det avbröts anges i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Misslyckades: Det här jobbet visas som misslyckat. Tiden när jobbet misslyckades, hur länge det kördes innan det misslyckades och varför jobbet misslyckades anges i verktygstipset som visas när du hovrar över statusen.

  • Uppskjutet: Det här jobbet visas som misslyckat med en pausikon. Om jobbet misslyckas 5 gånger i följd skjuts jobbet upp. Uppskjutna uppgifter är fortfarande tillgängliga, men bakgrundsprocessorn kommer inte att skapa jobb för de här uppgifterna förrän de återupptas av användaren.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!