Serveruppgradering – Verifiera licensstatus

Innan du uppgraderar Tableau Server ska du granska de produktnycklar som är installerade och jämföra dem med produktnycklarna, samt slutdatum för underhåll och licens som anges i Tableau-kundportalen.

Det är viktigt att alla förfallo- och slutdatum som är kopplade till produktnycklar är aktuella innan du uppgraderar.

Steg 1: Visa information om när licensen upphör att gälla.

Kör följande kommando för att visa alla licenser som är installerade på installationen av Tableau Server:

tsm licenses list

Kommandot tsm licenses list returnerar alla licenser, var och en med ett antal fält. Vid uppgradering måste du anteckna två fält:

• Notera datumet i fältet LIC EXP för varje prenumerationslicens. LIC EXP visar det datum då licensen upphör att gälla och Tableau Server slutar fungera.
  • Notera fältet MAINT EXP för varje beständig äldre nyckel. MAINT EXP visar det datum då underhållsavtalet för Tableau Server-distributionen upphör att gälla.

Steg 2: Jämför licensens förfallodatum från TSM med licenserna i Tableau-kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Steg 3: Uppdatera licenser vid behov.

Om ditt TSM-underhållsdatum inte är aktuellt eller om utgångsdatumet inträffar snart eller inte är samma som det datum som anges i Tableau-kundportalen ska du förnya licensen.

Så här förnyar du licensen:

1. Om den dator på vilken du kör Tableau Server har konfigurerats för att ansluta till internet via en proxy för vidarebefordran följer du stegen i avsnittet Konfigurera produktnyckelåtgärder med proxy för vidarebefordran innan du fortsätter.

2. Öppna TSM i en webbläsare:

http://<tsm-computer-name>:8850

3. Klicka på Konfiguration och Licensiering och sedan på Uppdatera allt:

Om detta inte uppdaterar slutdatumet för underhåll eller utgångsdatumet men fler aktuella slutdatum visas i Tableau-kundportalen ska du kontakta Tableaus tekniska support(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Återställningen av produktnyckeln kommer att ingå i uppgraderingsprocessen.

Fortsätt till Serveruppgradering – verifiera konton.