Serveruppgradering – verifiera konton

Kontrollera att du har lösenord för två konton innan du uppgraderar Tableau Server:

• Ett konto som är medlem i den lokala administratörsgruppen: Kontot som används för att installera Tableau Server måste vara medlem i den lokala administratörsgruppen.
  • Kör som tjänst-konto: Om din organisation använder Active Directory som identitetsregister och/eller om du har konfigurerat Tableau Server för att ansluta till datakällor i Active Directory, är det bästa praxis att ha inloggningsuppgifterna för Kör som tjänst-kontot till hands när uppgraderingen utförs.

Tableau Server-installationsprogrammet ändrar inte befintliga katalogbehörigheter under uppgraderingsprocessen. Det är dock bästa praxis att verifiera eventuella icke-standardiserade behörighetskonfigurationer innan installationsprogrammet körs:

• Om du har installerat Tableau Server på en icke-standardenhet (standard är vanligtvis C:\Program Files) ska du verifiera att behörigheterna för Kör som tjänst-kontot är kompatibla med de nödvändiga behörigheterna som anges i Installera på en plats som inte är standard.
  • Om du dessutom har uppdelade behörigheter på datorn som kör Tableau Server ska du kontrollera att dessa behörigheter är kompatibla med de nödvändiga katalogbehörigheterna som anges i Windows-konton och behörigheter.

Fortsätt till Serveruppgradering – säkerhetskopiera Tableau Server.